donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politie331 boetes uitgedeeld bij verhoogde Surveillance Regio Paramaribo

331 boetes uitgedeeld bij verhoogde Surveillance Regio Paramaribo

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een gemengd team van de politie heeft in samenwerking met het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) in de periode van zaterdag 14 mei tot en met dinsdag morgen 31 mei op verschillende locaties in Paramaribo wegcontroles gehouden. Daarbij is er verbaliserend en corrigerend opgetreden.

Er zijn in totaal 3426 voertuigen in deze periode gecontroleerd. 331 personen van wie de stukken niet in orde waren, zijn beboet. De verschillende verkeersovertredingen die deze groep weggebruikers heeft begaan zijn onder andere:

• Niet in het bezit zijn van een rijbewijs of buiten vastgestelde categorie
• Overschrijding van de maximale snelheid
• Rijden zonder dat het voertuig verzekerd was
• Rijden zonder een veiligheidsgordel om
• Handmatig bellen tijdens het rijden
• Het voertuig niet ter herkeuring hebben aangeboden
• Rijden met één koplamp
• Stoppen op zodanige wijze en
• Overige

Van de 3426 voertuigen die gecontroleerd zijn, hebben de wetsdienaren 36 voertuigen doorzocht. Tien auto’s en vijf bromfietsen zijn in beslag genomen en vervolgens weggesleept naar de berging. Zes verdachten zijn ter zake verschillende misdrijven (rijwet; vuurwapenwet; diefstal middels braak) aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De wetsdienaren constateerden ook dat bestuurders hun voertuigen nog steeds onverantwoord parkeren. Dit is vooral te merken aan de Noorderkerk-, Keizer- en de Heerenstraat. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de politie blijven de bestuurders zich schuldig maken aan fout parkeren. Ook bij evenementen op verschillende locaties worden er voertuigen op de openbare weg geparkeerd, waarbij overige verkeersdeelnemers heel veel last ondervinden.

In samenwerking met TCT heeft de politie in de morgen van 31 mei buscontroles uitgevoerd, aan de Coesewijnestraat ter hoogte van Gowtu servicestation. Deze acties zullen onverkort worden voortgezet.

“Op de automobilisten wordt ten overvloede het beroep gedaan om niet op zodanige wijze te parkeren om het zicht van anderen te beletten dan wel de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar te brengen. Aan zij die hieraan geen gevolg geven zal er streng worden opgetreden, met dien verstande dat de voertuigen weggesleept zullen worden naar een plaats van berging. Indien tijdens het wegslepen schade aan uw voertuig optreedt, zal u zelfs hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Zowel de wegsleep- als de berging kosten zullen op u worden verhaald. U bent gewaarschuwd. Houdt u zich aan de regels, zodat u niet onnodig in de kosten wordt gejaagd”, meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

10 REACTIES
 1. Houdt u zich aan de regels, zodat u niet onnodig in de kosten wordt gejaagd”, meldt de politie.

  in de kosten?
  ga alsjeblieft terug naar school, kleuter


  Maak melding

 2. Goedzo. Jullie moeten op bepaalde hoeken staan zoals wagenweg straat en malubatrum straat. Men sorteert links en slaat rechts de wagenweg straat in. Komende van de herenstraat.


  Maak melding

 3. Eindelijk word er gehandhaafd betere verkeer in Su. Er moet meer reclame op tv komen over het verkeer hoe het hoort. Ook wordt in Su parkeer-
  plaatsen geëigend door de winkeliers, op een openbare parkeerplaats voor zijn winkel. Achter Kriplani van Dominestraat werd door een winkelier toe geëigend, wij mochten daar niet parkeren met onze auto, dit werd door de winkelbediende gezegd. Toen vroeg ik van wie is de parkeerplek? Van m’n baas en ik moet hierop letten anders krijg ik op m’n donder. Heeft hij vergunning hiervoor? Want ik zie niet dat door de minister van verkeer een vergunning is af gegeven, dus ik mag ook daar parkeren. Anders bel ik de politie. U mag parkeren hoor, mevrouw. De politie in Su moet harder optreden en als iemand zonder rijbewijs rijdt, dan komt deze persoon op het zwarte lijst en eerstvolgende keer wordt zijn auto beslag genomen en wordt op de veiling verkocht, indien alle boete zijn voldaan en eigenaar wordt beboete en ook op de zwarte lijst. De politie moet ook snelheid controles uitvoeren zonder te melden. Ook de auto’s die herkeuring moet en ze komen niet opdagen, gewoon uit het systeem boete sturen. In NL heet Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) daar worden motorvoertuigen aangemeld en ook afgemeld. RDW en politie heeft recht dit te doen en ook de verzekeringsmaatschappijen, als een deelnemer te laat betaald worden de auto’s afgemeld en bij royementen.


  Maak melding

 4. Hoe wordt het geld geïnd, als men niet meteen kan betalen? Wordt er beslag op inkomen uit werk, uitkering of op de woning waar iemand woont gelegd? Wiens a boete ontvanger no ab a woning, pot drukking gi ala inwonenden tot ze aantonen dat woning incl inboedel niet het bezit is vd boete ontvanger, en dan vastzetten als er niets te halen valt. Werken ih gevang of als taakstraf, tot de boete is voldaan.

  Moeilijk hè!?!?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES