woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGroep Cubaanse gezondheidswerkers aangekomen in Suriname

Groep Cubaanse gezondheidswerkers aangekomen in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op woensdagavond 25 mei is een groep gezondheidswerkers uit Cuba in Suriname aangekomen. Ze werden welkom geheten op de J.A.P. Luchthaven door de coördinator Cubaanse missies, E. Noordzee en zijn team: R. Bakri en A. Bhageloe en de directeur van Volksgezondheid, Gajadhar Sukul.

De groep bestaat uit artsen en verpleegkundigen, die tewerkgesteld zullen worden bij de RGD, Medische Zending, Streekziekenhuis Atjoni, Regionaal Ziekenhuis Wanica, Streekziekenhuis Marwina en AZP.

Deze overheidsmissie van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid is tot stand gekomen door de bijdrage van het ministerie zelf, het ministerie van BIBIZ (CONZA), en het ministerie van Financiën en het coördinatieteam onder leiding van dhr. E. Noordzee, de instellingen en anderen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. En hoe zit het met de studenten medicijnen die met Staatssteun 5 jaar geleden naar Servië gestuurd zijn. Vordert hun studie en behalen ze mooie resultaten?
  Deze Cubaanse ondersteuning is meer dan welkom.


  gemodereerd
 2. Dus dat wilden jullie. Het geld zelf verdienen en niet het land.
  Wat voor belang heeft bibiz weer hiermee te maken??
  Zo kunnen ze weer dik stelen. De vorige cubanen waren via de staat in Su. Dan verdiend het land. Nu gaan de boeven verdienen


  gemodereerd
 3. Zwabberbeleid?! Noooooit van gehoord! Wie maakt nu een njan?

  Dan hier, dan niet hier. Roept ????? op.


  gemodereerd
 4. eigen artsen en verpleegkundigen vertrekken hier omdat ze in andere landen veel meer kunnen verdienen en een terechte keuze , en deze lui uit cuba wat gaan die verdienen zeker meer dan onze artsen en verpleegkundigen die nog wel hier zijn , dus te zot van woorden , en ook wordt zeker huisvesting en voeding aangeboden , echt dom , zorg dat onze artsen en verpleegkundigen een goed salaris en goede voorzieningen krijgen , dan zal niemand Suriname verlaten , maar ja hier kiezen ze voor lui te halen uit een dictatorland


  gemodereerd
 5. debby , jij bent echt ongeschoold , die lui uit het dictatorstaat cuba , brengen geen zorg , ze houden hier vakantie want alles wordt voor hen geregeld en verzorgd, die vorige cubaanse lichting die jou baasje ddb geregeld had heeft nooit iets betekend , en deze nieuwe nietsnutters zal ook niets betekenen , maar waarom maakt jij je druk , voor jou is het toch een ver van mijn bed show , zijn er ook cubanen in de bijlmer , nou dan ben je er daar mee opgescheept


  gemodereerd
 6. Ze zijn meer dan welkom NDP regering had ze ook laten halen maar het probleem zat hem in de betaling …..ze werden betaald met gelden uit pensioenfonds en gelden die voor andere doeleinden bestemd waren z.o. spaargelden die verdwenen zijn. Dat is het verschil. Net als hoe zorgpersoneel uit su vertrekt om elders een heter bestaan op te bouwen, zo vertrekken cubanen ook uit hun land om elders een beter bestaan op te bouwen. Ik hoop alleen dat ze volgens de normale salariëring betaald zullen worden als onze surinaamse krachten anders is het oneerlijk. We moeten onze eigen mensen ook goed waarderen.


  gemodereerd
 7. Laten we hopen dat deze artsen het SiCK CARE systeem kunnen veranderen in het HEALTH CARE systeem.
  Mensen meer adviezen geven over voeding, aanpassen levensstijl.


  gemodereerd
 8. Die mensen zijn door de overheid binnen gehaald, zoals het hoort. Jeetje man!

  Het ministerie v volksgezondheid selecteert de benodigde medici, Financiën regelt de uitbetaling en bibis screent de buitenlanders en zorgt voor de benodigde vergunningen en bescherming van hun (werk)positie.

  Niemand maakt een njang, de kosten kun je terugvinden in de financiële verslagen.

  Vertrouwen geven kost niets!


  gemodereerd
 9. Voordat die $$$ worden weggesluisd hoop ik over een poos te zien, dat al deze mensen uiteindelijk wel betaald zijn. Only time will tell.

  Tak sa’j wani, we si soso copy🐈‍⬛
  A boekhouder foe Chan e doe lek den sma o kis den moni sondro gedoe🤣😂.

  A moni de no ja, ma ef den schrap den valuta kosten, dan wo si sani 💸🌎💸🌏💸


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES