Moeder en dochter belanden met auto in goot na uitwijken voor hond

8
Moeder en dochter (8) belanden met auto in goot na uitwijken voor hond

Een autobestuurster en haar 8-jarige dochter belandden dinsdagmorgen rond 06.15u met haar voertuig in de goot aan de Hanna’s Lustweg in Suriname. Dit nadat de bestuurster uitweek voor een hond.

Volgens verklaring van de vrouw reed zij vanuit Hanna’s Lustweg richting de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van pandnummer 101 verloor zij de controle over het stuur, toen een hond vanuit een erf rende en voor de rijdende auto op het wegdek kwam.

Zij week uit voor het beest en verloor daarbij de controle over het stuur. De wagen belandde in de langslopende goot. Moeder en dochter werden per ontboden ambulance voor controle afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.

De politie van Verkeersunit Regio Midden was ter plaats voor onderzoek. Uit het onderzoek is niet gebleken, dat de bestuurster onder invloed verkeerde. Zij is in het bezit van een geldig rijbewijs.


8 REACTIES

 1. Advies:in voorkomende gevallen niet uitwijken maar op de remmen gaan staan. Die hond dartelt nu nog rustig rond en de eigenaar bekommert zich om niets en de “slachtoffers” moeten ’t gelag betalen.
  Rijscholen zouden dit probleem ook moeten aanpakken. Hoe te handelen en ook bij waterplassen op de wegen met kans op waterplaining.
  gemodereerd

 2. Dan reed ze wel hard. In de bebouwde kom mag je maar 30km per uur rijden…dan heb je nog genoeg tijd om uit te wijken voor alles.
  gemodereerd

 3. kijk dit is de oorzaak van loslopende honden , die hond kan er niets aan doen , maar zijn baas moet ervoor zorgen dat de hond niet op staat kan komen

  mensen loslopende honden is normaal hier in Suriname , maar het zijn ziekte verwekkers en als je gebeten wordt door een loslopende hond zal je heel snel naar eerste hulp moeten , wacht je en denkt ach het is maar een hondenbeet dan kan het fataal zijn
  gemodereerd

 4. Uitwijken voor een hond of kat komt niet vaak voor. Ik heb meerdere malen dode honden en katten gezien die helemaal te pletter zijn gereden door auto’s…
  gemodereerd

 5. begrijpend lezen is ook n probleem voor bepaalde mensen hoor lees goed voor dat je reageert.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.