zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKPA rekruten zonder uitrusting voelen zich in de steek gelaten

KPA rekruten zonder uitrusting voelen zich in de steek gelaten

-

Does Travel - naar Suriname

De rekruten van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) in Suriname, zitten met de handen in het haar. In gesprek met Waterkant.Net zegt een groep, dat zij enorm ontstemd zijn over hun beëdiging en bevordering. Zij tasten nog in het duister wanneer dit een feit wordt. Ook gaven ze aan, dat ze al geruime tijd binnen de inrichtingen werken zonder te zijn voorzien van de daarbij toebehorende uitrusting. Hierdoor kunnen zij het werk niet efficiënt en veilig voortzetten.

De rekruten zijn op 13 januari 2020 gestart met de opleiding, maar vanwege de Covid-19 pandemie duurde deze langer. Eind november 2021 ronden zij de opleiding af, maar ze kregen pas in februari hun uitslag. Vervolgens hebben ze, na hun medische test in maart niets meer vernomen omtrent de beëdiging en bevordering.

Het is nu langer dan twee jaren, dat ze met de opleiding waren gestart en tot nu toe kunnen zij niet worden ingezet als volwaardige penitentiaire ambtenaren (PA’s).

Volgens de rekruten hebben zij enkele keren van hun leiding vernomen, dat ze op 15 maart of 14 april 2022 beëindigd zouden worden, maar is tot heden daarvan niets terecht gekomen. Dit zorgt voor demotivatie laten de rekruten optekenen. Zij hebben vernomen, dat de medische keuringen van enkele rekruten niet in orde zijn. Hierdoor wordt de hele groep achter gehouden.

“Wij hadden verwacht dat we in juni tijdens de halfjaarlijkse bevorderingen onze beschikkingen zouden krijgen. We hebben echter daarover niets meer gehoord. In plaats daarvan hebben we weer een verlenging van onze contracten van het ministerie van Justitie en Politie gehad. Dat betekent, dat we nog lang niet gebruik kunnen maken van de voorzieningen als ambtenaar en dat wij het werk als onbevoegde ambtenaren moeten blijven doen.

De ontevreden rekruten hopen op een spoedige oplossing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. De president had grote mond opgezet dat geld geen probleem is.
  Koop dan kleding en schoeisel vr de recruten. Jullie hadden geld voor Dubai


  gemodereerd
 2. die amoksi moet echt vervangen worden , die bakt er niets van , hij weet gewoon niet wat hij doen moet , ja een verhaal lullen dat kan hij


  gemodereerd
 3. @ Debby

  Je hebt toch geld genoeg doneer het bij de KPS dan kunnen ze alles kopen!
  Bouta kon niet naar Dubai, was niet( welkom)( misschien.)

  @ WAT
  Je hebt gelijk maar dan komt RB in opstand, want A.Moksi Alesi is een
  vriend van hem!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Valt onder JustPol…Amoksi voert al sinds zijn aantreden geen klap uit. Hij is een van de abop ministers die meteen vervangen dient te worden.
  Zeg @Debbie, waarom de president weer erbij halen, terwijl Moks-aleisi verantwoordelijk is?
  Te moeilijk voor je om te begrijpen noh??
  De reshuffling van ministers word vertraagd door abop. Lonny heeft aangegeven dat hij pas in sept. klaar is met zijn evaluatie terwijl hij daar tot eind mei tijd voor had.
  Hij vertraagd daarmee de uitvoering van beleid en beseft niet dat het gewoon uitstel is van executie. Binnen zijn eigen gelederen zitten heel veel incapabele figuren.
  Ze zijn niet instaat om enige vorm van ontwikkeling te brengen en tonen geen leiderschap en visie.
  Daarbij speelt ook, in Suriname werkt alles inefficient, overal is er een enorme waste.
  Als je een overheidsgebouw of bank binnenstapt, kom je overal bazen tegen (baas handen ontsmetten/mondkapje omdoen, baas ‘wat kom je doen’, baas die de rijen in de gaten houdt)
  Ook afgestudeerden moeten maanden wachten voordat zij hun diploma ontvangen. Ze kunnen al die tijd niet solliciteren Het is gewoon triest voor woorden….een land naar de knoppen!


  gemodereerd
 5. Dit klopt voor geen meter!

  Deze groep heeft vorig jr geweigerd om deel te nemen aan het onafhankelijkheids-defilé, omdat ze geen kleding en schoenen hadden. Het geld is gestort, te laat was het antwoord. Wat is er met het geld gebeurt?

  Justitie is bezig met een reorganisatie, niemand krijgt in eerste instantie een vast contract en terecht. Nergens trouwens!
  Dus, je gaat ergens in dienst voert geen flikker uit maar wil bevordert worden. Ziek!

  Plus, hebben ze sinds kort een nieuw hoofd. Mevrouw moet eerst de balans opmaken, want de VORIGE chef heeft een puinzooi achtergelaten. Van drugs in de cel tot veelvuldige ontsnappingen etc etc.

  Dus… laten jullie de minister met rust! Hij blijft! Je moet het maar kunnen om een beestenboel over te nemen en orde op zaken te stellen.
  Het gaat niet alleen maar om inbraak en verkeersdelicten, maar vooral om internationale drugsbendes, internationale mensenhandel, witwas, douane puinzooi en penitentiaire zooi. En dat alles onder grote tegenwerking van vooral ongeschoold, onbevoegd en dubieuze ambtenaren.


  gemodereerd
 6. Nou, wie niet hard wil werken en gewoon maandelijks geld verdienen van de belasting betaler en hopende wat meer funktieis binnen de overheid te krijgen zodat hun salaris worden verhoogd moet in de politiek, geschoold of niet. Dat probeert een ieder te doen, alleen moet je die domme mensen overhalen zodat ze achter je staan en op je kunnen stemmen. Maar de meesten zijn nu een beetje geschoold en staan niet meer achter hun, vandaar dat er minder mensen zullen stemmen in de komende verkiezing. Let maar op, anders moet je zelf in de voor linie staan van een politieke party en hopen dat die domme mensen op je gaan stemmen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES