Kinder-en bejaardentehuizen in Suriname getrakteerd te Torarica en Shadien

5
Kinder-en bejaardentehuizen in Suriname getrakteerd te Torarica en Shadien

Een familie uit Nederland voert elk jaar sociale projecten uit in Suriname. Diverse instellingen, tehuizen en behoeftige personen worden bedacht met honderden levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen, voeding enz.

Dit keer hebben ze iets bijzonders georganiseerd. Op zaterdag 21 mei 2022 hebben ongeveer 150 kinderen van het Lotjeshuis, Huize Campagne, Kinderhuis Samuel, Hoop voor Kinderen en Nos Casitas een hele leuke middag gehad in Torarica. De achtertuin en de bankethal werden omgetoverd tot een unieke plek met kinderspelen, schminken, clowns, goochelaars, een dj, popcorn, suikerspin, lekker eten, bewegen en dansen; een leuke en chique aangeklede middag voor deze kindertehuizen.

Vele van de kinderen hadden gehoord over Hotel Torarica maar het nog nooit bezocht; precies dat was mede het doel van de familie. Op zondag 22 mei zijn ouderen- en bejaarden tehuizen een swinging lunch-plus aangeboden te Shadien aan de Anton Dragtenweg. Hierbij waren aanwezig 150 seniorenburgers van het Emmahuis, Huize Ashiana, Para Relax, Fatima Oord en Huize Margriet. Met lekker eten, attracties werd dansend op de tonen van een Kasekoband o.l v. Cooman deze middag afgesloten. 

OHM dankt deze families Farid en Fazia Habib en Mohamed Ajoeb uit Nederland voor hun frequente donaties aan weeskinderen, bejaarden en sociaal-zwakkeren. Ook met hun ondersteuning van de gedachte van geef een hengelstok (tuingereedschappen) i.p.v. vis zodat armen duurzaam zelf in hun levensonderhoud voorzien.

5 REACTIES

 1. Off Topic

  16-jarige Saravina vier dagen vermist
  20 mei 2022

  Is er al nieuws over Saravina?
  gemodereerd

 2. Mooi initiatief! Wel erg jammer dat dit soort initiatieven alleen uit het buitenland komen. Onlangs een aantal kindertehuizen in Paramaribo, Saramacca en Commewijne bezocht. De toestand is zorgwekkend. De instellingen moeten het doen met een kleine subsidie vanuit de overheid. Donaties afkomstig van particulieren maakt dat kosten soms wel, soms niet gedekt kunnen worden.
  Er is vrijwel in alle tehuizen een groot tekort aan pampers, medicijnen (kinderparacetamol) kleding en computers. Wel met grote bewondering (en respect) gekeken naar de medewerkers die het werk met heel veel liefde en toewijding doen.
  gemodereerd

 3. Wie zijn de gevers en wie de nemers ? Zeg het voort ! Habib en Mohamed Ajoeb uit Nederland bedankt namens alle oprechte Surinamers.
  gemodereerd

 4. kijk mensen , deze families uit Nederland geven de weeskinderen en onze oudjes een onvergetelijke dag , en het belangrijkste is dat deze groepen niet vergeten wordt , de 10 jaar ddb en nu bijna 2 jaar santokhi worden deze groepen weg gedrukt
  gemodereerd

 5. Geweldig man .. hadden we maar meer van zulke barmhartige samaritanen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.