woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTraditioneel gezag Kwinti’s vraagt president om steun

Traditioneel gezag Kwinti’s vraagt president om steun

-

Does Travel - naar Suriname

Het traditioneel gezag van de Kwinti-gemeenschap heeft president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om steun bij het aanpakken van vraagstukken.

Ten eerste heeft het gezag het staatshoofd gevraagd om zijn invloed zodanig aan te wenden, zodat er landbouwproductie tot stand komt in de dorpen Witagron en Kaaimanston. Om dit te kunnen realiseren is er behoefte aan training, financiële middelen en de nodige machines.

Rayen Clemens, secretaris van het traditioneel gezag, zegt dat er ook steun is gevraagd om andere vraagstukken in het gebied op te lossen. Hij noemt een kwestie waarbij er van het dorp Kaaimanston negen duizend hectare grond onrechtmatig per beschikking is verstrekt aan derden, zonder dat het traditioneel gezag daarbij gekend is.

Er is ook gevraagd aan de president om de dorpen te voorzien van schoon leidingwater. “De bewoners maken in deze dorpen gebruik van rivierwater, omdat wij ervan uitgaan dat het niet vervuild is”, zegt de secretaris. Verder is de deplorabele staat waarin de weg verkeert tijdens regenweer onder de aandacht van het staatshoofd gebracht. Santokhi heeft de delegatie ontvangen op 14 mei en heeft daarbij toegezegd aandacht te zullen besteden aan de vraagstukken.

De lijst van aandachtspunten is overhandigd aan de president, inclusief een kaart, waarbij de die onrechtmatig afgegeven gebieden zijn aangeduid. De delegatie van de Kwinti’s bestond uit granman der Kwinti’s Remon Clemens, hoofdkapitein Harold Souvenier, Secretaris Rayen Clemens en twee Basja’s.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Goede vraagstukken waarnaar deze Volkspresident zeker naar zal kijken. Alleen vraag ik mij weer af waarom deze vraagstukken niet onder de aandacht van de fascisten van de vorige regering gebracht was. Durfde men niet?


  gemodereerd
 2. Waarom wordt deze stam en hun rijke verleden nauwelijks genoemd in de geschiedenis boeken? Mede door deze stam kun je jezelf stads Afro noemen.

  Fijn wat te lezen over deze over 50- 75 jaar vergeten en verloren stam.


  gemodereerd
 3. Hij heeft jullie al gebruikt,…GA WÈÈR BAMIE met hem eten jullie zijn erin gelegd mie mang !!!!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES