Minister Kuldipsingh ontvangt Chinese Business Alliance

5
Minister Kuldipsingh ontvangt Chinese Business Alliance
Foto (c) Voorlichting EZ

Het platform ‘Chinese Business Alliance’ in Suriname, onder leiding van Ma Xingrui, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh. Tijdens het onderhoud tussen het bestuur van het platform en de minister, gehouden op 4 mei 2022, zijn een drietal zaken aan orde gekomen die doorgevoerd zullen worden.

De directeur van Economische Zaken, Aroen Jadoenathmisier, en andere directieleden waren ook aanwezig tijdens het bezoek. Afspraken die gemaakt zijn in een eerdere meeting met vertegenwoordigers van winkeliersverenigingen, zijn ook voorgehouden aan de Chinese Business Alliance.

Aan de vereniging werd het volgende voorgehouden; alle basis- en strategische goederen moeten door de winkeliers bij elkaar gesorteerd worden op rekken met als opschrift “Basis- en strategische goederen” voor een beter overzicht voor de consument. Voor het ordenen van de basisgoederen hebben de winkeliers één maand de tijd. Verder krijgen alle winkeliers vanaf 1 mei 2022 om de twee weken een prijslijst met de maximumprijzen van de basis- en strategische goederen, die zichtbaar geplaatst moeten worden in de winkels, zodat de consument ook aan zelfcontrole kan doen. Verder is er afgesproken dat alle winkeliers per heden over een geijkte weegschaal in de winkel moeten beschikken.

Het platform, bestaande uit 9 verenigingen, heeft de medewerking toegezegd aan minister Kuldipsingh en heeft ook specifieke voorstellen gedaan om de samenwerking tussen het ministerie en de verenigingen te intensiveren. Ook is het platform bereidt om bekendmakingen van het ministerie die relevant zijn voor de winkeliers te vertalen voor de Chinese gemeenschap, zodat zij ook voortdurend voorzien kunnen worden van informatie. 


5 REACTIES

 1. minister Kuldipsingh , die chinezen luisteren met een oor en alles is weer weg uit het andere oor , deze gasten helpen niet mee om Suriname vooruit te helpen , ons land wordt vernietigd door hen , bouta gaf hout en goud concessies aan de chinezen om enigszins een beetje van de leenschulden te compenseren , maar wij Surinamers moeten de rest schuld nog betalen , en door die ontbossing en goud delven door die chinezen is ons binnenland overstroomd en vervuild.
  gemodereerd

 2. hebben die chinezen nog niet genoeg puinhoop gemaakt met het houtkap en nu willen ze nog meer chinese chemische troep in suriname aan doen, stuur ze terug .
  bouta heeft su aan de chinezen verkocht terwijl bouta hollander .
  gemodereerd

 3. Kijk, dit bedoel ik met mijn kritiek op deze juf, minister Kuldipsingh. Delegaties ontvangen, boekpresentatie houden enz. dies na sani sa a sma diesie lobi. Mooi in de picture komen.
  Intern, methodes ontwikkelen, processen ingang brengen, het verbeteren van de slagkracht van diverse afdelingen enz om onze werkloosheid een ‘boost’ te geven, is bij haar op haar vorige werkplek achtergebleven, het kwam helemaal niet van de grond. Blablablabla dat kan ze wel, maar wie kan dat niet.
  En nu zit zij op economische zaken en waarmee komt zij weer in beeld, juist, mensen ontvangen, werkgroepen instellen/installeren enz. Maar alles wordt steeds duurder. Nu is bijvoorbeeld, de benzineprijs weer verhoogt (van nog geen 7 SRD in 2018/19 naar bijna 22 SRD voor 1 liter in 2022), deze keer ligt het aan Poetin, a no mi!!! a no unu!!!

  Een paar winkels controleren en beboeten zet geen zoden aan de dijk en is ook niet de manier om de prijsstijging aan te pakken/passen. Symbool gedoe. Waarom kijkt zij niet nog eens naar de invoerheffing op bepaalde basisgoederen, waarom geen studiegroep opzetten, waarom niet, eindelijk werk van maken, om na te gaan waarom prijzen steeds stijgen ook na het maken van wetten of nemen van maatregelen, om dit allemaal tegen te gaan. We blijven met z’n allen maar zeuren over dit ‘euvel’ maar niemand die iets concreets doet. Wel minister maak jezelf onsterfelijk, begin hiermee. 💪🏼
  Vraag aan mijnheer Dijksteel, die kan het keurig uitleggen, als hij weer bezig is met zijn pakkettendienst, hoe de tussenhandelaar uit te schakelen. Het is zo simpel zegt deze Dijksteel, waarom dit niet groot toepassen vanuit het ministerie. Weg met de tussenhandelaren voor eens en voor altijd👊🏽
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.