vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHellings: 'Geen enkele waarde hechten aan verbod op dragen baard'

Hellings: ‘Geen enkele waarde hechten aan verbod op dragen baard’

-

Does Travel - naar Suriname

De oud-voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Raoul Hellings heeft vanmiddag gereageerd op het verbod op het dragen van een baard door politieagenten, zoals uitgevaardigd in een dienstvoorschrift door waarnemend Korpschef Ruben Kensen.

“U hoeft geen enkele waarde te hechten aan dit verbod. Evenmin aan de dreigementen”, zegt Hellings in een post waarin hij ook de huidige SPB voorzitter Atompai en Sergio Gentle heeft getagged. Volgens Hellings gaat geen enkel dienstvoorschrift boven de grondrechten.

“Artikel 9 is duidelijk: niemand mag aan uw morele integriteit tornen. Niemand mag zonder uw toestemming of een gegronde reden aan uw lichaam (inclusief uw keuze om een baard te kweken) komen. U zorgt ervoor dat uw baard netjes verzorgd is en dat u gekapt en geschoren bent”, aldus de voormalige voorzitter van de politiebond.

Het zegt verder dat niemand hem het bewijs van imagoschade als gevolg van een baard kan leveren en sluit af met: “Gaat u morgen gewoon uw bevordering halen, compleet met baard en/of snor!”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Goed zo inspec helling
  Nonsens met waarnemend kc
  We zijn niet in hitler tijd


  gemodereerd
 2. Hellings shoenmaker hou je bij je leest. De vrijheden in de grondwet kan ingeperkt worden door een andere wetgeving. Zo zijn zaken over de representativiteit van een politieambtenaar geregeld in het politiehandvest, verder uitgewerkt in de instructive ambtenaren van politie en reglement ambteren van politie.
  In deze politiele wetgevingen staat ook dat de korpschef ook dagorders, dienstvoorschriften en bekendmakingen kan doen. Dit is verder uitgewerkt in de instructie korpschef. Hellings moet weinig praten wat hij heeft geen kaas gegeten van de politiele wettelijke regelingen. Hij is gewoon over de paard getild door prade. Hij is de rang van hoofdinspecteur niet waard.


  gemodereerd
 3. Als je in Suriname geen baard mag hebben, is het verschil met de Taliban dat die idioten vinden dat je wel altijd een baard moet hebben. Wij wonen in Suriname niet in Nazi Duitsland, apartheid Zuid Afrika of Taliban Afghanistan waar er een dictatuur heerst(te), wij wonen in democratisch Suriname, waar iedereen vrij is zijn of haar kapsel of gezichtshaar te kappen en scheren hoe hij/zij dat wil.


  gemodereerd
 4. Dan is een verzorgd rastakapsel ook ok evenals oor- en neusringen en tatoeages in het gelaat….of zie ik dat verkeerd? Mooi poliekorps wordt het.
  Alleen roze hosters nog op de heup.


  gemodereerd
 5. Dies a no Afghanistan, Dis na Sranan
  Mi no wan sjie no wan taliban
  No wan bigi barba mang
  Komma ab leti,
  Broka fiestie modo, na so-so lesi
  Kot pur a bigi wierie tap deng man fesi


  gemodereerd
 6. De waarnemend korpschef van Politie Ruben Kensen maakt bekend in een verbod dat politieagenten geen baard mogen dragen.

  De oud – voorzitter van de politiebond Hellings reageert daarop als door een wesp bij zijn luchtballon gestoken te zijn en gaat hier tegen in.

  In een democratische rechtsstaat heeft een ieder recht van spreken of mag een eigen mening hebben.

  Maar je kan ook als oud – voorzitter vd bond je rustig blijven en op onderzoek uit gaan en je afvragen, waarom de korpschef dat vindt?

  Als je daar goed over geinformeerd bent, erover heb nagedacht, met derden in de dienst over gesproken hebt, kan je dan je onderste kaakspier naar beneden trekken en loslaten waardoor je mond weer dicht gaat, de spieren van je lippen en tong hun werk laten doen en geluid maken met je stem.

  Deze man mag blij zijn dat hij in de huidige democratsche rechtsstaat Suriname met een grondwet en Internationale Verdragen/ mensenrechten leeft. In landen als van Poetin, Moslimlanden of tijdens de jaren 80 vd vorige eeuw van ddb was het al heel lang met hem afgelopen met dit gedrag.

  Grondrechten?, hij heeft wel lef om als bewonderaar van ddb daarover te praten.

  Per direct kan men deze halve zool beter op staande voet oneervol uit het KPS ontslaan.

  Geven jullie hem een schorsing, met een duidelijke boodschap en laat een zwarte auto voorbij zijn huis rijden.


  gemodereerd
 7. oliepitje , nou jou baas ddb , is hij niet een klein beetje hitler , hoeveel heeft jou baasje vermoord , ja oliepitje hij vermoorde gewone Surinaamse burgers , mannen vrouwen en kinderen met of zonder baard


  gemodereerd
 8. ai na miiiii (robg ) gebruik jij mijn naam WAT , als je een baard hebt dan is hij er binnen kort af , en hebt jij geen baard , dan ga je ook af


  gemodereerd
 9. Vier fa a tang. te regering e sen oenoe. foe no spang. nanga burger retie. want dat boeng wel🤔 lik now. fa we tek ding sma njang sanie. na storkoe . Now na joe moes skeer joe barba. noso joe ne kies bevordering. A sang boeng gie tra wang moes boeng gie joe toe. Oe stop anga ka sanie


  gemodereerd
 10. Ieder korps heeft zijn regels. wil je ze niet hanteren dan ga je toch gewoon weg ?????


  gemodereerd
 11. Dit is het nadeel van die ADEK bachelor inspecteurs !!! Geen ervaring !! en geen discipline !!!
  Sommige zijn geslaagd voor priester, maar worden gelijk INSPECTEUR !!!


  gemodereerd
 12. Geweldig hoor. Welke briljante aanpassingen volgen er nog meer? Als je het mij vraagt, word er niets constructiefs veranderd in het korps. Wapens mogen volgens mij nog steeds mee naar huis, buiten diensttijd! Sporten is hoogstwaarschijnlijk niet verplicht gezien de omvang van een groot deel van het korps. Ga zo maar door. De nieuwe waarnemend KC is een gladgeschoren gedisciplineerde baas, die zich hoogstwaarschijnlijk al langer stoorde aan gezichtshaar!


  gemodereerd
 13. raar dat er gedacht wordt dat een andere wet over een grondwet heen kan?
  en nog vreemder dat een ander weer zegt om hem te ontslaan terwijl er toch echt oud-voorziter gezegt wordt
  weer een boel roeptoeters die niet begrijpend kunnen lezen.

  een grondwet is een beginsel wet.
  daar kan geen enkele wet overheen, tenzij je de grondwet zelf veranderd.
  het i echt niet zo moeilijk hoor dames 🙂


  gemodereerd
 14. Moeten eens een keer ophouden met na-apers te zijn van wat de nba spelers doen. Eerst waren het de kaalgeschoren koppen en reeds geruime tijd een flinke baard. Over blingbling maar niet gesproken.


  gemodereerd
 15. Watje je voelt je aangesproken
  Wat heeft jouw president tot nu toe gedan
  Geen enkel ballen kan hij tonen de slechtste presdint ooit van su. Jouw president had tog ook z’n eigen volk van dichtbij dood geschoten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES