donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorpschef verbiedt dragen van baard bij politie Suriname

Korpschef verbiedt dragen van baard bij politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De waarnemend Korpschef, commissaris van politie Ruben Kensen heeft op 20 april jl. een dienstvoorschrift uitgevaardigd, waarin bepaald is dat het dragen van een baard door ambtenaren van de Surinaamse politie per die datum verboden is.

Middels dat dienstvoorschrift heeft hij een eerder in 2014 uitgevaardigd dagorder, het dragen van een baard toestond, ingetrokken. In het schrijven geeft de hoogste baas bij de politie aan dat het dragen van een baard de overhand lijkt te nemen en hiermee het imago van het Korps Politie Suriname wordt geschaad.

Naar aanleiding van klachten die ambtenaren van politie bij een nieuwsmedium hebben gedeponeerd betreffende een door de hoofdinspecteur van politie Tolud Lloyd, die momenteel waarneemt als Regio Commandant Midden en de Gewestelijke Politie Commandant van Para is, gegeven instructie reageerde hij als volgt: Op 20 april 2022 heeft de waarnemend Korpschef het dienstvoorschrift van 2014 ingetrokken.  De kc zegt dat het dragen van een baard verboden is.

Op vrijdag 29 april 2022 zullen een aantal ambtenaren van politie in de naast hogere rang bevorderd worden. Zij dienen dan netjes gekleed de ceremonie bij te wonen. Om te voorkomen dat men in strijd met het dienstvoorschrift handeld heeft de hoofdinspecteur alle ressort commandanten en afdelingshoofden geïnstrueerd om zij die bevorderd zullen worden en nog een baard dragen er op te attenderen, die te verwijderen.

“De korpschef beheert en organiseert het korps en communiceert via dagorders,  dienstvoorschriften, interne bekendmakingen en circulaires met het personeel. Indien de ambtenaren van politie die zich bij het nieuwsmedium hier omtrent beklaagd hebben, er niet mee eens zijn moeten zij de korpschef aanschrijven en om dispensatie vragen. In die dienstorder is ook aangegeven in welke gevallen er uitzonderingen gemaakt worden”, aldus Tolud. 

UPDATE – Raoul Hellings heeft vanmiddag gereageerd op het verbod op het dragen van een baard door politieagenten. “U hoeft geen enkele waarde te hechten aan dit verbod. Evenmin aan de dreigementen”, zegt de SPB oud-voorzitter. Volgens Hellings gaat geen enkel dienstvoorschrift boven de grondrechten:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Het Amateurisme bij het KPS bevind zich inmiddels in de hoogste regionen.

  President van Suriname, beeindig de armoedigheid en poverheid van dit zeer ondermaats werkende Politie dienst en hef het KPS zsm op. Het KPS is inmiddels een schande voor Suriname verworden.

  Laat Suriname een nieuwe Politiedienst oprichten waar bijvoorbeeld de minister van Juspol zich niet bezig houd met simplistische taken als promoties, complete waanzin voor een duur betaalde minister die zich met de algemene rechtsorde in het gehele spectrum moet bezighouden. Hoog tijd voor vernieuwing en een einde aan de koloniale uitwassen.


  gemodereerd
 2. Wat is dit voor een onzin?

  Begin ze uitgebreid te screenen voor ze in dienst worden genomen. Achtergrond check, crimi connecties familie, tattoo’s, zichtbaar dragen van religieuze sieraden, daar moet je naar kijken.

  Soort prio na diesie?


  gemodereerd
 3. gaat niet om de baard op zich
  maar op de manier waarop de baard eruit ziet
  sommige lopen er gewoon bij als zwervers, dus kan ik het wel begrijpen van de koprschef.
  tevens zijn er wel andere dingen die het imago schaadt waarvan de baard wel het minste is


  gemodereerd
 4. Om te zien hoe idioot men daar tewerk gaat. Deze man moet om dit bevel al worden gedegradeerd! Hij komt aan de mensenrechten en weet het niet eens. Ik ga ervan uit dat er in het korps ook Joden en Moslims zitten voor wie het dragen van een baard niet alleen een modeverschijnsel of een willekeurige keuze is. Wat een idioot is deze korpschef zeg!!


  gemodereerd
 5. Hijbhad beter een verbod op:
  1. Gouden tanden
  2. Gouden ringen
  3. Lange gekleurde nagels
  4. Tandenstokers in de mond
  5. Vleermuizen op de ogen( lees valse wimpers)

  Bij elk uniform zijn er voorschriften. Bovenstaande moet gelden bij de politie, brandweer en de douane.


  gemodereerd
 6. Als een ieder gescreend wordt, hoeveel politieagenten denk je dat het korps zal hebben? Bijna iedere surinamer heeft iets op zijn of haar kerfstok of bijna iedere familie in Suriname is gelieerd ad criminaliteit….dus hoeveel zuivere kandidaten zullen resteren?


  gemodereerd
 7. In Suriname geloven de meeste mensen in God. Die God heeft bepaald dat (de meeste) mannen gezichtsbeharing hebben en (de meeste) vrouwen niet. Dat mannen hun gezichtsbeharing verwijderen zou als abnormaal gezien moeten worden en het laten staan van hun baard en snor als normaal. Ik zou willen weten of de huidige korpschef zijn gezichtsbeharing nog steeds zou willen verwijderen als men geen scheermes of tondeuse had uitgevonden wasrmee dat pijnloos kan gebeuren.


  gemodereerd
 8. Je moet erop letten dat de politie behoorlijke kleding en schoeisel hft en genoeg atributen om te werken. De criminaliteit moet omlaag.
  Kom liever met schone en vooral nette werkplek.


  gemodereerd
 9. goh die luci is er ook weer , hebt jij een baard , en niet alle moslims en joden dragen baarden , dus luci ga naar de kapper


  gemodereerd
 10. De nieuwe leidinggevende is niet goed wijs. Je kan een man en notabene een politieagent niet verbieden dat wat specifiek mannelijk is, verbieden te dragen. Er kan een voorschrift zijn dat de baard een bepaalde lengte mag hebben bijvoorbeeld. Is ontmanning mode geworden bij de officiele instanties. In plaats van dat hij er voor zorgt dat er geen grote buiken meer ontstaan, (politieagenten zouden gewoon heel vaak hard moeten rennen) concentreert hij zich op wat mannelijk is. Absurd! Hij is ‘goed’ begonnen.


  gemodereerd
 11. Tegenwoordig grijpt iedereen naar “mensenrechten”.
  Wat behoort nou niet tot de mensenrechten?
  Daarnaast, wat about moraal en representatief gekleed gaan?
  Ala dol wordt alles van buiten su na-ge-aapt, modegril dus.


  gemodereerd
 12. Deze waarnemend korpschef is zijn persoonlijke aversie tegen het dragen van een baard aan het opleggen aan de manschappen. Hij denkt hiervoor een wettelijke basis te hebben gevonden. Hij veroorzaakt alleen maar heibel in de tent.

  Tijdens mijn militaire diensttijd in het Nederlandse leger was het aan militairen verboden om een baard te dragen.Er waren duidelijke redenen voor. In geval van een aanval met chemische wapens moest je gezicht luchtdicht afgesloten zijn.Er ontstaat lekkage als gassen langs de baardharen het gezicht bereiken. Dan is het dragen van een gasmasker waardeloos.


  gemodereerd
 13. mijns inziens kan het geen kwaad om geen baard te dragen als agent van politie. zeker niet wanneer dit een maatregel is om tot een beter gestructureerd politie-apparaat te komen. dat is immers wat wij nodig hebben in suriname: structuur, waar wij een en ander aan kunnen ophangen. het moet niet zo zijn dat onderdanen zich alleen houden aan regels opgelegd door agenten waar zij zichzelf in herkennen. dat gaat makkelijk wanneer die agent niet nationaal herkend wordt, maar vanuit religie of ras. gewoon eenheidsworst, thuis mag je jezelf zijn. en dan maar die baard laten voor je vakantie of je pensioen. misschien vinden ze thuis die baard ook niet leuk.


  gemodereerd
 14. Niets mis mee, ook in Nederland gelden er bij met name Amerikaanse multinationals zulke regels. Het idee erachter is dat de werknemers er een representatief voorkomen hebben.
  Als je het KPS in Suriname bekijkt, zoals vele andere diensten, is er gewoon spraken van een bakaba winkri.
  40 jaar “revolutie” heeft het land geen goed gedaan.


  gemodereerd
 15. Ik heb geen baard en ik wil ook niet dat mijn vriendin ergens een baard heeft. Ik hou van glad geschoren.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES