Bromfiets onder busje nadat bestuurder busje geen voorrang verleent

3

Op de kruising gevormd door de Klipstenen- en de Wagenwegstraat in Suriname, heeft zich maandagochtend een aanrijding voorgedaan tussen een busje en bromfiets. De bestuurder van de brom en zijn duorijder raakten gewond en zijn per ontboden ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

De bromfietser reed over de Klipstenenstraat gaande richting Keizerstraat. De bus reed over de Wagenwegstraat richting Kerkplein. Bij het naderen van de kruising verleende de bestuurder van het busje geen voorrang aan de bromfietser, met de aanrijding als gevolg.

De bromfiets kwam daarbij onder het busje terecht (foto). De politie van Centrum die belast is met het onderzoek schakelde een sleepwagen in om beide rijtuigen weg ge slepen. Het is niet duidelijk of de veroorzaker in het bezit is van een rijbewijs .

De Surinaamse politie onderzoekt de zaak verder.

3 REACTIES

 1. Dit is dagelijkse kost in Suriname: Tweewielers zijn vogelvrij verklaard. Sommige automobilisten hebben KKA met fietsers, bromfietsers en voetgangers.

  Ik zou nooit van mijn leven fietsen in Suriname.
  gemodereerd

 2. Bestuurder zwaaaarrrr beboeten.

  Waarom is er nog steeds geen afschrikmiddel van kracht?
  gemodereerd

 3. Bromfietsers halen soms capriolen uit die onvoorstelbaar zijn. Als er file is gaan ze inhalen terwijl de wegen zo slecht zijn. Ze kunnen beter even wachten voor hun eigen veiligheid.
  Als een bus stopt om een passagier te laten uitstappen dan moet deze passagier goed uitkijken, omdat bromfietsers gewoon vlak langs de bus rijden en niets te maken hebben met de passagiers. Wat van heel groot belang is in Suriname is het volgende: De politie controleert niet of nauwelijks op het bezit van een geldig rijbewijs, verzekering, dronkenschap en drugsgebruik in het verkeer. Er wordt soms gecontroleerd op de afplakte ruiten die te weinig licht doorlaten, te donker zijn dus. Zo kan er geen oogcontact zijn tussen de automobilist en andere weggebruikers. De auto’s zijn ook veelal in slechte staat. Ook de wegen mogen meer onderhoud krijgen. De gaten in de wegen zorgen voor gevaarlijke situaties. De Kwattaweg is de laatste paar weken aangepakt op een aantal plekken in Paramaribo, maar op de grens van Wanica ter hoogte van Helix pompstation stopt het onderhoud, terwijl dat stuk van de Kwattaweg tot aan Garnizoenspad hartstikke slecht is.
  Laat de vrachtwagens en kleinere trucks meebetalen aan het opknappen van de wegen die ze zelf kapot rijden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.