maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJoyce Sylvester voorzitter nieuwe Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme

Joyce Sylvester voorzitter nieuwe Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme

-

Does Travel - naar Suriname

Mw. dr. Joyce Sylvester is onlangs benoemd als voorzitter van de nieuwe Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme in Nederland. De Staatscommissie zal onderzoek doen naar discriminatie en racisme in Nederland.

Het onderzoek richt zich op alle sectoren van de samenleving, inclusief een doorlichting op discriminatie en etnisch profileren binnen de overheid. Op basis van het onderzoek zal de Staatscommissie de regering adviseren over verbetering van beleid en regelgeving om discriminatie en racisme tegen te gaan.

Sylvester was van 2016 tot 2022 substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman en heeft een lange staat van dienst binnen het openbaar bestuur. Zij was waarnemend burgemeester van Naarden, waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en gedurende twaalf jaar Eerste Kamerlid.

Begin dit jaar werd ze genomineerd voor de ‘vrouw in de media’ Award, die ze daarna won. Ook schreef ze haar autobiografie Bent ú de burgemeester? Het boek gaat over de weg die zij heeft afgelegd en over de noodzaak van kansengelijkheid voor iedereen.

De bestrijding van discriminatie en racisme heeft zij vanuit deze verschillende verantwoordelijkheden altijd actief ter hand genomen, meldt de Rijksoverheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. U eerste werk is het opsporen van die paarse gasten die tijdens het bezoek van onze President en zijn vrouw die tijdens de Anton de Kom lezing in Den Haag racistisch werden verwelkomt en ook gingen ze te keer tegen de familieleden van Anton de Kom , deze paarse gasten die schreeuwers moeten de bak in en noem ze bij naam want deze gasten willen we niet in Suriname hebben.


  gemodereerd
 2. Racisme is maar één onderdeel van discriminatie wat weer maar één onderdeel is van pesten !

  Als dus naar het groter geheel gekeken wordt en er wordt gewerkt vanuit de grote noemer “pesten” dan kan er meer bereikt worden.
  Want pesten gebeurt ook door middel van foute onderscheiding en door machtsmisbruik.

  Een mindshift zou moeten zorgen voor een mentaliteitsverandering.
  Het aanleren van sociale vaardigheden en de overdracht van kennis over het recht en de vrijheid hebben om individuele waarden en normen te mogen hebben is zeer belangerijk.
  Sterker nog het hebben van eigen waarden en normen is juist een toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van een samenleving. Het zijn namelijk unieke kenmerken waar een ander weer van kan leren en zichzelf kan verrijken.

  “The enemy is fear.
  We think it is hate but it is fear.”

  Angst uit onwetendheid. Uit angst vormt weer doemdenken, jaloezie, etc.

  Life is respect.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES