zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenEconomie'IMF tevreden over uitvoering programma door Suriname'

‘IMF tevreden over uitvoering programma door Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een delegatie onder leiding van de minister van Financiën en Planning en de Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) participeert momenteel in de IMF\WB Spring meetings in Washington, DC. Ondertussen zijn enkele belangrijke meetings gehouden. De eerste meeting met de IMF Deputy Managing Director, Kenji Okamura, vond op dinsdag 19 april plaatst.

De IMF-topman feliciteerde Suriname met de voortvarende uitvoering van het EFF-programma hetgeen ertoe heeft geleid dat de eerste evaluatie succesvol werd afgerond. Hij merkte op dat de regering erg gecommitteerd is en sterke ownership toont. Hij wees er verder op dat er nog een aantal grote hervormingen op het programma staan die uitgevoerd moeten worden waaronder invoering BTW, aanpassing energietarieven, terugdringen subsidies.

Minister Achaibersing haalde aan dat er bij de uitvoering van het programma rekening moest worden gehouden met Covid en volledig onverwacht; de recente overstromingen in het binnenland, terwijl we nu ook geconfronteerd worden met de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij vroeg aandacht voor de grote offers die het Surinaamse volk in dit kader reeds heeft moeten brengen en dat er hier terdege rekening mee moet worden gehouden. Er werd verder gesproken over de status van de onderhandelingen om te komen tot schuldherstructuring met voornamelijk de Paris Club, India en China. Er werd erkend dat deze bilaterale onderhandelingen niet slechts technische onderhandelingen zijn, maar ook sterk beïnvloed worden door de internationale politiek.

Kenji Okamura gaf aan dat Suriname mag rekenen op alle ondersteuning van het IMF bij de verdere implementatie van het programma. Voor assistentie en monitoring van het programma zal volgende maand een IMF-vertegenwoordiger in Suriname gestationeerd worden. De Deputy Managing Director was tijdens de meeting vergezeld van de directeur van de Western Hemisphere Department (WHD), Ilan Goldfajn, en het IMF-team voor Suriname. Suriname werd verder ondersteund door de Executive Director van de Braziliaanse landengroep, Afonso Bevilaqua.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. waarom moest die roemer mee , zit hij alvast te kijken hoe ddb aan geld kan komen , echt vele Surinamers vertrouwen die roemer niet want die is er door ddb daar bij de centrale bank neer gezet , en van trik werd het slachtoffer , IMF had roemer de toegang moeten weigeren , want het IMF heeft toch slechte ervaringen met ddb en ook met hoefdraad , maar deze regering heeft de schulden die ddb gemaakt heeft terug betaald en zo kon deze regering een nieuw beroep doen op het IMF om een lening aan te vragen, en het IMF ziet dat deze regering zich wel aan de afspraken zal houden


  Maak melding

 2. Terugdringen van subsidies
  Invoering van de BTW
  Energietarieven dienen nog worden .Met dank aan de veroordeelde Drugscrimineel tevens Moordenaar in eerste aanleg.

  Chan heeft voor mij afgedaan omdat hij glashard LIEGT.


  Maak melding

 3. Alle goedkope troep importeren tegen hoge koersen, en eigen producten exporteren tegen 🥜 🥜. Als ik dit allemaal beheerde, mi bo breti toe


  Maak melding

 4. De huidige Surinaamse regering komt in ieder geval veel verder dan de vorige regering Bouterse die er niets van bakte. Men zegt waar een wil is is een weg de bereidheid van deze regering om Suriname vooruit te helpen is veel groter. Gelukkig heeft deze regering geen oor naar de onzin die de Palu voorzitter predikt. Wie zal deze politieke organisatie en vooral hun voorzitter helpen aan de trauma opgelopen tijdens hun bewustwordingsproces, deze is geheel verstoord. Er moet dringend hulp geboden worden, niets wat Nederland voor Suriname wil betekenen is goed bij deze heren. Steeds maar terug kijken in de achteruit spiegel brengt geen zoden aan de dijk en geeft alleen maar een frustraties aan die maar blijven kleven in de hersenpan van deze heren.


  Maak melding

 5. Is die deputy ook een walvisvinnen-soep liefhebber, indien zo, dan moet de hulp onmiddellijk worden stopgezet. Whahahaha

  Goed gedaan hoor!


  Maak melding

 6. Je hoef het niet altijd eens te zijn met IMF maar is wel raadzaam te luisteren en te doen wat ze zeggen.
  Griekenland was ook niet blij met de bemoeienis van hun maar uiteindelijk hebben ze het toch gedaan en zijn ze er ook beter van geworden.
  Want financieel / economisch gezien staan ze nu veel sterker dan toen ze aan de grond zaten


  Maak melding

 7. Ik hoop dat IMF ook tevreden is met de armoede en de criminaliteit die hieruit voortvloeit.
  Terwijl het volk inlevetd wordt deel verwend met reisjes. Wat heeft Dubai ons land gebracht??
  Deze regerjng gaat de gescheliedenis als grootste bedelaars, hypocrieten en leugenaars.
  Een leugenaar is een moordenaar.


  Maak melding

 8. Ik heb alle vertrouwen in de regering.Misgunners zijn er genoeg.Maar blijft lekker aan de kantlijn staan.Na 5 jaar je mening\oordeel geven.Dat heeft de regering van het volk gekregen.Heel veel succes minister.


  Maak melding

 9. WAT
  22 april 2022 Bij 05:16
  waarom moest die roemer mee , zit hij alvast te kijken hoe ddb aan geld kan komen , echt vele Surinamers vertrouwen die roemer niet
  ≈==============
  He Watje, de man met de kleine hersenen. De heer Roemer is een zeer integere en deskundige man. Hij en Achaibersing kennen elkaar al heel lang en kunnen heel goed met elkaar samenwerken.

  Watje, probeer wat minder als een papegaai steeds onzin uit te kraaien. Als het je teminste lukt met die kleine hersenen.


  Maak melding

 10. Hoezo kan Suriname niet op eigen benen de onderhandeling met China en India over schuldherstructering voeren en hebben ze expertise uit Nederland nodig?
  India is een van de meest flexibele partners. Kijk maar hoe ze de afgelopen tijd Sri Lanka uit de nood aan het helpen zijn. Ook Afghanistan en Nepal krijgen extra Indiase hulp, naast de Maldiven.
  Maar er is een keerzijde aan: de Modi regering steelt het geld van de Indiase tempels – geld dat bestemd is voor de Hindoes en voor de Sanatan Dharma en voor het onderhoud van tempels – en financiert moslims, christenen, moskeeën en kerken en diverse subsidies aan m.n. deze groepen ermee.
  Omgekeerd neemt de regering geen koperen cent van de bijzonder rijke moskeeën en kerken – deze puilen echt uit van het geld en gebruiken het voor de bekering van Hindoes – om de armoede te bestrijden.
  Waarschijnlijk weten maar zeer weinigen dat de de Kerken en de Moskeeën in India de grootste grondbezitters zijn!! In de deelstaat Kerala alleen al bezit de Kerk 30% van het landbouwgrond.


  Maak melding

 11. Laat ze maar l..ll.n, deze regering stelt wel orde op zaken en doen dit met weinig middelen.
  Je hoort de stadscreool nooit over het feit dat didibrie alle geleend geld met zijn maties heeft gedeeld, ze klagen alleen en werken, ho maar…..
  Ze ziet ze nog steeds elke dag staan op de hoek bij de Chinese winkel, jong en oud.
  Zij die werken hebben geen tijd om te klagen, dat zijn de Javaan, Hindoestaan en de Chinees.
  Zij zijn degenen die hun schouders eronder zetten en Suriname helpen op te bouwen.
  Btw,.. Boesskowtoe zit momenteel in Su en spreekt over wat hij elke dat ziet en ervaart.
  En dat het slecht gaat met Su, klopt ook helemaal niets van. Ondanks de gestegen benzineprijzen, is er over file, ook bij mc donald en burger king.
  En in het weekend is de Sommeldijkstraat en wakapasie overvol met jongeren die het weekend vieren. Dus zij die op deze site onzin vertellen mogen het daar stoppen waar de zon niet schijnt hor…..


  Maak melding

 12. debby en henry , jullie vriend ddb is een massamoordenaar en debby net zoals jij zegt ddb is de grootste leugenaar , en debby en henry jullie vriend ging ook in zee met het IMF , maar toen er terug betaald moest worden zei hij donder op IMF en waar zijn die miljoenen US Dollars gebleven die hij had ontvangen om het Surinaams volk te ondersteunen , niet naar het volk , maar om familie en vriends te voorzien van US Dollar zodat die inge met haar lievelingen kon shoppen in Parijs , ddb kon niet mee want dan was hij daar direct opgepakt


  Maak melding

 13. Dat Watje snapt er echt helemaal niks van met zn boutasyndroom. Dat niveau van die mensen is echt om te janken. Als imf vindt dat je het goed doet betekent dat het programma goed wordt uitgevoerd en dat betekent meer armoede voor de bevolking. Maar dat zullen mensen als Watje niet begrijpen die denken echt dat het iets goeds is.


  Maak melding

 14. We zijn nog héél lang niet klaar met het IMF, we zijn nog niet eens “fatsoenlijk”begonnen, dit gaat heel lang duren, vraag maar aan de Grieken. De Argentijnen werden er tureluurs van.
  Als de winst zoet of zuur zal zijn, zal aan ons liggen, hoe gaan we de goede dingen uit deze deal op de juiste manier duurzaam kanaliseren, zodat dit een “stonvutu” kan worden en blijven in onze maatschappij.
  Men moet niet vergeten, een hulp relatie aangaan met het IMF (werkarm van de rijken op aarde), is het laatste wat men wil.
  Een hulp relatie aangaan met het IMF levert vele gezichten op, eentje dat leidt naar meer “armoede” voor het land (tijdelijk), met uitzicht op beter en het andere gezicht veroorzaakt een vergroting van de al bestaande schulden, schulden die wij, in deze financiële misère, niet kunnen aflossen. Als het mislukt dan zijn wij met z’n allen verder van huis.
  Deze regering heeft voor ons besloten/gekozen in relatie te treden met het IMF, als je voor of tegen ben/was, dat is verleden tijd. We moeten samen het beste van maken en hier behoort ook toe, de (alle) regering kritisch blijven volgen, want de gevolgen van een mislukking krijgen onze nazaten tussen de kiezen en dat willen wij niet. De kritiek zal altijd terecht of onterecht zijn, maar het moet. We moeten lering trekken of wijzer worden uit onze verleden, geloven op “blauwe” ogen is niet genoeg.
  Iemand, man/vrouw, met een hoge opleiding is geen garantie, velen van ons zijn door dezelfde ‘hoepel’ (scholing en kennis) gegaan, maar verschillend terecht gekomen(voetlanding).

  Regering, waar blijf de mobilisatie van “alles” wat nodig is voor succes. Dit traject met IMF is niet alleen een technisch gebeuren, maar heeft ook sociale aspect. Maak het volk deel van uw werkwijze en motieven, niks in een kleine groep bedisselen, geef meer transparantie. Wees open over de gemaakte kosten in algemeen belang. Een vraag naar meer info, een uitgestrekte hand om te helpen, hoeft men niet altijd met achterdocht te benaderen. Is dit utopie?
  Minder transparantie, een verstarde houding van de regering, dit leidt tot achterdocht onder de bevolking en oppositie, geen enkele regering wil dit hebben.Dus…………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES