dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDelegatie Royal Schiphol Group voor overleg met regering in Suriname

Delegatie Royal Schiphol Group voor overleg met regering in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het helpen ontwikkelen van de Surinaamse luchtvaartsector en het bekijken van mogelijkheden voor een internationale luchthaven in Nickerie. Deze onderwerpen zijn op donderdag 21 april 2022 onder meer aan de orde geweest tijdens een onderhoud tussen vertegenwoordigers van de Royal Schiphol Group en een delegatie van de Surinaamse regering.

Het betrof een kennismakingsbezoek van de delegatie uit Nederland, dit in navolging van het in 2021 getekende Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Surinaamse en Nederlandse luchthaven.

Tijdens het onderhoud, dat plaatsvond op het Kabinet van de President, hebben partijen zich gebogen over het upgraden van de Surinaamse luchthavens. De regeringsdelegatie bestond onder andere uit de ministers Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Verder zat ook Narpath Bissumbhar aan als president-commissaris van de NV Luchthavenbeheer.

Het ligt in de bedoeling een scan te maken van Johan Adolf Pengel International Airport en na te gaan wat het huidige bestand is aan faciliteiten en personeel. Verder zullen de mogelijkheden worden onderzocht voor een internationale luchthaven in Nickerie. Wat dit laatste betreft zal men zich in de beginfase richten op regionale vluchten met middelgrote vliegtuigen. De Royal Schiphol Group zal inkomen met kennisoverdracht en training alsook steun aan de NV Luchthavenbeheer.

“Het is de bedoeling dat onze internationale luchthaven zich verder zal positioneren volgens de planning van de regering om toerisme te faciliteren en de hub functie te vervullen in de olie- en gasindustrie”, stelt minister Jubithana. Hij geeft aan dat er nu al sprake is van een zware belasting en een uitdaging bij het afhandelen van bagages wanneer twee vliegtuigen kort na elkaar landen. “Dit moet dus verbeterd worden als Suriname wil fungeren als hub in de regio en passagiers conform internationale standaarden wil faciliteren.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. of deze 2 minister er over 30 dagen nog zijn , deze twee steunen de slm ( met belastinggeld van de burgers) maar het luchthavenbeheer wordt niet geholpen , dus Royal Schiphol wacht en onderhandel pas over twee maanden


  gemodereerd
 2. Yep, waar komen die sosa camera’s, en scanners te staan op JAP?

  Uitbreiden? Als je geen goedkope maar goed vliegend spul bezit, en hiermee bedoel ik ✈️✈️, is uitbreiden zeker van belang.


  gemodereerd
 3. Om een hub functie in de regio te kunnen vervullen, is het dringend noodzakelijk dat de scholing van het personeel op zanderij ter hand wordt genomen. Het is van eminent belang, dat passagiers na een lange vlucht worden geconfronteerd met deskundig en publieksvriendelijk personeel. Het is jammer om bij aankomst op de luchthaven in Suriname passagiers onheus worden bejegend, vaak ontbreekt het aan deskundigheid bij het personeel. Men krijgt vaker het gevoel ergens in een onder ontwikkeld Afrikaans land te zijn geland. Daarom vanuit deze plaats een dringen beroep aan de betrokkenen om er hard aan te werken dat passagiers met vriendelijkheid en deskundigheid worden verwelkomt bij aankomst in ons geliefd Suriname. Ook deze benadering is een onderdeel van toerisme bevordering.


  gemodereerd
 4. Stap 1: verwijder de naam Johan Pengel. Het was een achterlijke en vooral opportunistische man. Verdient geen eer. Hij had zichzelf 3 minister posten toebedeeld om 3 minister salarissen op te strijken. Jules Sidney was wel integer en verdient daarom de eer.


  gemodereerd
 5. Toeristen die niet beroofd willen worden zullen niet komen en een vieze hoofdstad willen bezichtigen zullen niet komen. Ook niet vanwege de dure tickets van het failliete SLM en KLM.
  Voor zie prijs ga ik met 2 personen naar Portugal, rust, mooie zee, schone stranden en ook lekker eten.


  gemodereerd
 6. Men zou ook eens Peychiné kunnen uitnodigen voor een gesprek. Voor het opnieuw opstarten van de aluinaarde productie.


  gemodereerd
 7. Zanderij moet gesloopt worden. Het voldoet aan geen enkele voorwaarde om de naam internationale AirPort te hebben.
  Het is te primitief!!!
  Vertrek gedeelte is te smal voor auto’s, stoepranden en tegels zijn stuk en ongelijk etc.

  Zanderij heeft totaal geen uitstraling!

  Neem maar een kijkje op Aruba of st maarten.
  Dat zijn AirPorts met uitstraling.

  Alles in Suriname lijkt op Afrika.


  gemodereerd
 8. Als Jezus met 3 broden en 2 vissen, was het noh(??), 5000 ef na omeni, mensen te eten kan geven, wat doet die oranje Surinaamse messiah met al die imf duku’s?

  Praat met jullie pres, als jullie een beter aanzicht willen hoor. Imf duku toch.. Mi wan SI begrotingen anga berekeningen.

  Anyways, ga een keer op vakantie naar Afrika dan lul je anders. Taal barrière na punt 1. Na de chaos op vliegveld, heb je wel kans blauwe zee, witte stranden, vriendelijke service en anders GEEN service waar je hoe dan ook rete duur voor betaald ::safari in Namibië, $17 voor een GLAS cola en 30 min wachttijd::

  MAAR den wit man e lib den mooi bigi vila en betalen €€€€ om in een krot te vertoeven, BIJ HET PRACHTIGE STRAND.

  Corruptie daar net zo erg, waarom denk je dat ze niet MASSAAL naar een land gaan of komen WAAR ::bijna:: aDEZELFDE TAAL GESPROKEN WORDT, net als bijv in Zuid Afrika. JUISTEM..

  Denk a torie.


  gemodereerd
 9. Enerzijds wil men (het Westen) het vliegverkeer beperken ivm klimaatdoelstellingen, anderzijds wil men blijkbaar meer vliegverkeer. Hoe strookt dit met elkaar?
  Zo: straks zal alleen de elite mogen vliegen.


  gemodereerd
 10. Mijn voorstel:
  1. Bouw een compleet nieuwe luchthaven, dichter bij de hoofdstad Paramaribo
  2. Sloop JAP luchthaven
  3. Sta scholing….nee, EIS scholing van de ongemanierde medewerkers die denken dat de Kings and Queens van dat land zijn.

  Over de houding van de rest van het land laat ik voor nu even in het midden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES