dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChinese ondernemer die op inbreker schoot in vrijheid gesteld

Chinese ondernemer die op inbreker schoot in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

De 33-jarige Chinese ondernemer, Julong Z., die op vrijdag 14 april jl. gericht op inbreker Jurgen schoot, is vandaag bij zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte verleende de ondernemer rechtsbijstand. Zij gaf bij de voorgeleiding te kennen, dat haar cliënt gehandeld heeft uit noodweer. 

Volgens Nibte zijn er tegenwoordig heel veel brute berovingen tegen Chinezen. Vaak met zwaar lichamelijk letsel en soms de dood. De raadsvrouw zegt dat haar cliënt zich heeft verdedigd tegen ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding. De ondernemer handelde puur uit noodweer. Het beroep op noodweer van Nibte is gegrond en op basis van noodweer werd de ondernemer in vrijheid gesteld.

In de vroege ochtend van donderdag 14 april drong de 41-jarige Jurgen R., middels braak het pand van de ondernemer binnen. Dit gebeurde omstreeks 05.00u in een winkel annex woning aan de Indira Gandhiweg in Suriname.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Julong wakker schrok, nadat hij gestommel hoorde. Hij bekeek het camerabeeld en zag een man in het pand. De 33-jarige pakte een vuistvuurwapen en schoot daarmee op de inbreker. Hij wist toen niet dat de verdachte was geraakt. Pas toen de politie van Latour ter plaatse ging voor onderzoek bleek dat de ondernemer met een “illegaal” wapen op de inbreker had geschoten. 

“Het vuurwapen behoort toe aan de schietvereniging. Deze had schriftelijk toestemming gegeven in de vergunning, om de vuurwapens aan de leden te geven. Cliënt was lid van de schietvereniging. Vuurwapens mogen in bruikleen aan de leden worden afgestaan”, stelde de advocaat.

De politie van Latour kreeg de melding hiervan en toog ter plaatse. Op het adres aangekomen werd Jurgen in de inrit van bedoelde pand aangetroffen en vertoonde een schotwond aan zijn been. Hij klaagde van pijn en beweerde door de bewoner van het desbetreffende pand te zijn neergeschoten.

De ondernemer was na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld wegens overtreding van de vuurwapenwet en zware mishandeling. Ook de beschoten inbreker, die een bekende van de politie is, is ingerekend voor gekwalificeerde diefstal en vernieling. De inbreker blijft nog in voorarrest.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Goedzo. Volgende keer moet je nadenken voordat je een winkel openbreekt. Risico van het vak stelen.


  gemodereerd
 2. Wat stom dat de ondernemer moet brommen. Die fucking abani’s komen je have en goed roven en je moet ze blijkbaar ruim baan geven.


  gemodereerd
 3. Er was hier GEEN sprake van NOODWEER omdat Julong gestommel hoorde, hij bekeek het camerabeeld en zag een man in het pand,er was geen confrontatie….Hij kon de politie bellen .


  gemodereerd
 4. Hij kon de politie bellen? Ik heb eens, in soortgelijk geval, de politie gebeld en die zeiden me dat ze geen auto ter beschikking hadden op dat moment. Had de winkelier in dat geval de dief moeten vragen of hij even zo vriendelijk wilde zikn om te wachten totdat de politie weer de beschikking had over een auto?


  gemodereerd
 5. @wilco
  Groot gelijk, nergens ter wereld zou de winkelier vrijuit gaan. Er was geen sprake van confrontatie.
  Dan nog illegaal wapenbezit.


  gemodereerd
 6. Sang, zo snel a man trong lid foe schiet vereniging. Nadat a san dat regel gi a man, a man loes direct.

  Alle grappen op een stok, verblijft ie wel geldig in Dosoename?


  gemodereerd
 7. Volgende keer hoger schieten. Dan gt het door zn kop. Gewoon zeggen, zeker bukte hij.


  gemodereerd
 8. Nipte svp vraag ook direct een wapenvergunning aan voor deze man en voor een ieder, die een verhoogd risico loopt overvallen of beroofd te worden door LAMWEPPERS (Laat anderen maar werken en ploeteren).


  gemodereerd
 9. wilco , noodweer geloven ze alleen van die nibte , dit soort advocaten moeten het land uitgezet worden , ze heeft ook pedofielen , moordenaars en vele andere criminelen vrij kunnen pleiten , nogmaals deze nibte zorgt ervoor dat de criminaliteit juist toeneemt , en deze minister van politie en justitie grijpt niet in


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES