zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChinese ondernemer met illegaal vuurwapen schiet inbreker in been

Chinese ondernemer met illegaal vuurwapen schiet inbreker in been

-

Does Travel - naar Suriname

Een 33-jarige Chinese ondernemer schoot in de vroege ochtend van donderdag 14 april op een inbreker die middels braak in zijn pand was binnendrongen. Dit gebeurde omstreeks 05.00u in een winkel annex woning aan de Indira Gandhiweg in Suriname.

De politie van Latour kreeg de melding hiervan en toog ter plaatse. Op het adres aangekomen werd de 40-jarige Jurgen R. in de inrit van bedoelde pand aangetroffen en vertoonde een schotwond aan zijn been. Hij klaagde van pijn en beweerde door de bewoner van het desbetreffend pand te zijn neergeschoten.

Bij onderzoek bleek dat de ondernemer Julong Z. wakker schrok, nadat hij een gestommel hoorde. Hij keek in de camera en zag een man in het pand. 

De 33-jarige pakte een vuistvuurwapen en schoot daarmee op de inbreker. Hij wist toen niet dat de verdachte was geraakt. Pas toen de politie van Latour ter plaatse ging voor onderzoek bleek dat de ondernemer met een illegaal wapen op de inbreker had geschoten. 

De ondernemer is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld wegens overtreding van de vuurwapenwet en zware mishandeling. Ook de beschoten inbreker, die een bekende van de politie is, is ingerekend voor gekwalificeerde diefstal en vernieling. Hij heeft een raam geforceerd.

Beiden blijven in voorarrest.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Geef deze ondernemer voor het schieten op de inbreker een lindje. Voor het gebruik van een illegaal wapen zijn een kleine boete en een ernstige waarschuwing terecht..


  gemodereerd
 2. je had hem een kogel door zijn kop moeten maaien , volgende week breekt hij in bij een andere ondernemer


  gemodereerd
 3. tegenwoordig mag je je eigen spullen niet eens meer beschermen
  je wordt voor de domste dingen vastgezet terwijl criminelen gewoon los gelaten worden met behulp van corrupte advocaten en oj’s


  gemodereerd
 4. Een 10 met een griffel voor deze hardwerkende Chinese ondernemer. Dit is de enige manier om met het gespuis af te rekenen.


  gemodereerd
 5. Als het een nieuwe Chinees is, opsluiten en na zijn straf direct terug sturen naar China.

  Suriname moet geen grotere criminele land worden dan het al is en zal alles aan moeten worden gedaan dat de veiligheid en wetten er zijn.


  gemodereerd
 6. Je vraagt jezelf af hoe jij je haven en goed veilig kunt stellen. het antwoord is duidelijk namelijk door zelf actie te ondernemen want op de politie hoef je niet te rekenen want die verschijnen altijd als het einde van de film zich aan het afspelen is.
  Het enige wat de politie dan “kan” doen is de achtervolging inzetten en of de verdachte arresteren en of de verdachte een kogel najagen en aan de benadeelden zeggen “doe aangifte en neem contact op jet je verzekering”
  Of een ambulance bellen om de slachtoffers naar het SEH te laten vervoeren.
  Mensen denk aan je veiligheid en mannen / ouders bescherm ten allen tijde je kroost een dief / overvaller / moordenaar / verkrachter heeft niets te zoeken in je huis, hoe je hen beschermt doet er niet toe bescherm ze want de politie is altijd te laat op het toneel


  gemodereerd
 7. Elke ondernemer zou legaal een wapen moeten kopen van de staat. En welgestelde burgers met goedgedrag ook. Zij zijn ook prooi van kakkerlakken en rioolratten.


  gemodereerd
 8. Als de Politie dat niet kan of durft, dan mag een hardwerkende ondernemer zijn bezittingen toch verdedigen, lijkt mij?


  gemodereerd
 9. Waarom had de chinese ondernemer geen legale wapen? Meestal hebben winkeliers een wapen vergunning. Is deze ondernemer nieuw in Suriname?

  Hij heeft in zelf verdediging geschoten. Voor mij mag hij een verminderde straf hebben.


  gemodereerd
 10. Deze ondernemer heeft zichzelf terecht beschermd. Had hij moeten wachten tot de inbreker(‘s) hem eerst doodschieten? Zoals bij de andere ondernemers eerder?

  De rechtspraak is soms erg krom. Het lijkt alsof de inbrekers/overvallers beloond worden, nu dit soort rottige activiteiten steeds meer toenemen.
  Laat ze werken en Suriname schoon en netjes houden. Goten ophalen, Straatvuil opruimen, etc. Dan doen ze nuttig werk in een mooie groene rode pak (kleuren van onze vlag tog) , zodat iedereen weet dat diegene zijn straf uitzit met nuttig zijn voor de maatschappij in plaats van nieuwe beroving plannen in de tijdelijke all inclusive onderdak van de overheid.
  In sommige landen liggen de straffen namelijk in het inleveren van lichamelijke delen, bij misbruik hiervan. Dat voorkomt herhaling. Ik zeg je.


  gemodereerd
 11. Voor 2 koude fessen djogo’s, gratis schietlessen bij ome Jacko.
  Deze vervloekt komt terug als hij genezen is. ”Maar ome Jacko is scheel,
  hij mikt op de benen, maar de kogel gaat meestal boven de schouders”.

  @ Henkes

  Is het nu een lindje ipv van lintje ??? Blijft, van de fles af man !!!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Chinees je had moeten bescherm lopen naar hem toe en op zijn voorhoofd geschoten was alles afgelopen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES