donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVeel lof voor optreden politie-inspecteur bij betrapping spijbelende leerlinge

Veel lof voor optreden politie-inspecteur bij betrapping spijbelende leerlinge

-

Does Travel & Cadushi Tours

Surinamers zijn vol lof over het optreden van politie-inspecteur Henry Kia maandagochtend te Ephraimszegen. Hij betrapte een spijbelend 14-jarig meisje, dat in de vijfde klas van de lagere school zit, voor een winkel in gezelschap van een jongeman en greep in.

Hieronder het bericht dat de inspecteur op Facebook plaatste.

“In verband met mijn werkzaamheden deed ik vanmorgen de buurt Ephraimszegen aan. Omstreeks 08.03 uur reed ik over de Bakieweg. Ik zag voor een winkel een meisje in lagereschool uniform staan in gezelschap van een jongeman. Ik vertrouwde de zaak niet dus ik reed terug. Ik vroeg aan dat meisje als ze niet op school moet zijn. Ze zei dat ze naar huis is gestuurd door het schoolhoofd omdat ze nat is en ze was laat. Ze was helemaal niet nat. Ik vroeg wie die jongeman was en ze zei haar oudere broer. De school was niet ver van die winkel dus zei ik, laten we samen naar het schoolhoofd gaan.

Op school aangekomen bleek dat haar verhaal niet klopte. Ze is helemaal niet op het schoolerf geweest. Ze is 14 jaar oud en zit in de 5e klas. Ik heb haar ernstig aangesproken over haar gedrag. Ik heb ook het telefoonnummer van haar moeder genomen. Ik zal ook een gesprek met haar hebben. Met het project buurtmanagement moet de sociale controle in de buurten weer op gang komen. Laten we samen letten op onze schoolkinderen”, aldus de wetsdienaar in Suriname.

Het bericht van Kia ging viraal en dinsdag plaatste hij een dankbericht. “Vanaf gisteren zoek ik naar woorden om een ieder te bedanken voor de bemoedigende, inspirerende en motiverende woorden onder mijn post. Ik probeer mij naar beste kunnen in te zetten in mijn werk. Ik voel mij echt gesterkt door de overweldigende reacties. God bless you”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

27 REACTIES
 1. Goed gedaan agent, er zouden veel meer mensen niet alleen politie aandacht aan dit soort toestanden moeten geven. Dat zal maken dat de tijden van een zorgeloze samenleving terug komen. Mensen kijken niet meer naar elkaar. Iedereen gaat zijn eigen weg op zonder naar elkaar om te kijken.


  gemodereerd
 2. Goh, dat zie je niet vaak. De Dosoekondre politie die werk naar behoren doet.

  Maar om alles op social media te zetten, voor lof, dat is minder. Het zou anders geweest zijn als 1 vd ouders of verzorgers dit verhaal naar buiten had gebracht. But ok


  gemodereerd
 3. Kia, dit is het enige goeie dat je ooit als buurtmanager hebt gedaan. Verder deugde je voor geen moer.
  Dus 1 goeie daad maakt je nog geen held.


  gemodereerd
 4. Heel goed gedaan! Hij zou een pluim van het Korps moeten krijgen. En alle agenten moeten het goede voorbeeld volgen. Ook andere volwassen zouden zijn voorbeeld mogen volgen.
  Dan heb je een groot probleem te pakken!


  gemodereerd
 5. Met 14 jaar nog in de 5e klas. Het gezin van dit meisje zal op meerdere aspecten hulp nodig hebben


  gemodereerd
 6. Laten we de hoop uitspreken dat door het kordate optreden van deze alerte politieman, dit lief meisje op haar 15e jaar de lagere school (6e klas) mag afronden. Ja de opkomende vrouwelijke hormonen werken negatief op leerprestaties en werken als een magneet op mannen.


  gemodereerd
 7. De politie is de/je beste kameraad.

  Iedere persoon moet hier een voorbeeld aan nemen.

  Zaken die niet volgens de wet gebeuren moeten direct kenbaar worden gemaakt aan de daarvoor bevoegde instanties.

  Een paar voorbeelden:
  – verkeerdeelnemers m/v die zich de verkeersregels overtreden en of hun voertuig niet in orde schijnt te zijn, hard rijden, enz,
  – leerlingen te herkennen aan hun uniform die op schooltijden, niet op school zijn,
  – oude/hangmannen/vrouwen op hoeken van straten of voor winkels,
  – dak- en thuislozen,
  – oproepkraaiers op het pleintje, openbare orde verstoorders door hun gedrag of muziekinstallatie, m/v
  – ruzie bij de buren, in huiselijke kringen,
  – vervuilers van de straten die hun afval op straat gooien,
  enz

  Sociale controle

  Maak een foto en geef door waar het zich afspeelt aan de politie en de bevoegde instanties. Bellen met je celephone.


  gemodereerd
 8. Kippe vel hulde verdient een lintje
  Mag in het zonnetje gezet worden
  Voorbeeld voor andere


  gemodereerd
 9. geachte journalisten? ga eens nederlandse les volgen

  Ik vroeg aan dat meisje als ze niet op school moet zijn.
  Ik vroeg aan dat meisje OF ze niet op school moest zijn.

  het is echt niet zo moeilijk hoor
  doet gewoon pijn aan mijn ogen zulke dramatische taalverkloterij
  en zegt dat je totaal geen enkele opleiding goed gedaan hebt

  ANTW: Hallo directeurzonderverstand.. sorry bedrijf… Vertel: is het werkelijk zo moeilijk om te lezen? Er staat toch duidelijk aangegeven: “Hieronder het bericht dat de inspecteur op Facebook plaatste“. Met andere woorden: de inspecteur heeft ‘ALS’ opgeschreven, niet de journalist. Zelfs een kleuter snapt dit. Om jou te quoten: “het is echt niet zo moeilijk hoor” 😝😝😝


  gemodereerd
 10. Waarom heeft de school de moeder niet gebelt dat haar dochter niet op school was?
  wat het werk van de school is en niet van deze oelewapper die niets te vertellen heeft over het 14 jarige meisje.
  het meisje had gewoon kunnen weigeren mee te gaan met deze bemoeizuchtige aandachtzoekende idioot met zijn facebook shit
  waarom moet een politie-agent zich bemoeien met zaken die hem totaal niet aangaan?
  zorg eerst dat je je eigen werk eens goed doet
  owja dat kunnen ze niet, durven ze niet of zijn ze te corrupt voor
  dan maar een 14 jarige lastig vallen


  gemodereerd
 11. Ze is 14 jaar en zit in de 5e klas van de lagere school? Ze spijbelt, liegt en is het gezelschap van een jongeman. Dat belooft nog een mooi toekomst voor haar. Mooi optreden van de agent.


  gemodereerd
 12. Beste meneer Kia, goed gedaan en ook goed dat buren weer op elkaars kinderen gaan letten.
  Als mijn ouders er niet waren dan letten ook de buren om mij en we luisterden ook. Want de buurvrouwen hadden toestemming om te meppen. En wij luisterden zelfs beter naar de buren dan naar onze ouders. En we konden rekenen op een flink pakslaag. Nee ik heb er geen trauma’s over. Als je toen als kind tenminste geen bakka ede mep had gekregen dan was je een sufferd. We waren geen kleine criminelen maar gewoond ondeugend. En ik lette ook goed op de buren vooral die een manjaboom hadden. En ik ga ze als ik in SU met vakantie ben nog altijd opzoeken met een doosje chocola of andere “lekkers”.


  gemodereerd
 13. Nou, ja, oké goed werk. Maar niet gelijk de lambada dans uitvoeren van blijdschap. De collega’s van deze goeie man moeten harder hun best doen om achter de criminelen te gaan en oppakken die rommel.


  gemodereerd
 14. Het gaat niet om lof of eer. Ik denk eeder de sociale controle weer aanpakken en zijncollega’s stimuleren om ook op te treden bij zulk gedrag.
  Niet alleen tijdens schooluren, maar ook na school wanneer ze zo hangen op de hoeken of voor de winkels in schooluniform.
  Onze kinderen moeten nu leren respect te hebben voor het uniform dat zij nu aan doen en later gaan inruilen voor een uniform die aangeeft wat hun werk is.
  Men. Kia, wij kennen u en weten hoe u vaak hebt opgetreden tegen het gedrag van de jeugd. Als moeder dank ik u voor het corrigerende optreden en hoop dat velen uw voorbeeld opvolgen en de jeugd zich gaat bezinnen.
  Je diploma staat op jouw naam, ga werken ervoor. Het wordt niet uitgeschreven aan de hand van jouw leuk gezicht. Zet jou in voor jouw eigen inbreng en goede toekomst.


  gemodereerd
 15. En nu nog G. Boeffie opsporen, dan ben je helemaal onsterfelijk,
  DDB opsporen en achter de tralie plaatsen!! Dan ben je helemaal
  wereld beroemd man.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 16. Goed zo. Idd …de sociale controle moet terug komen. Jammer dat sommige ouders je uitschelden wanneer je hun kids aanspreekt maar wanneer het mis gaat willen ze wel dat de hele samenleving betrokken wordt.


  gemodereerd
 17. Goed voorbeeld doet volgen. Ik hoop dat velen nu ook zo alert zullen reageren en handelen.


  gemodereerd
 18. debby jij lult man , deze inspecteur doet altijd zijn werk , waar hij voorstaat , maar wat heeft hij met de bijlmer te maken


  gemodereerd
 19. dikkedeur , jij kunt niet lezen , wat jij leest begrijpt jij niet , begrijpend lezen is een ver van je bed show , en het optreden van de politie inspecteur in deze kwestie van de spijbelende leerlinge is correct , en hij zal ook met de moeder van deze jonge dame praten over het spijbelen , of hij gaat praten met de vader ???


  gemodereerd
 20. @ ANTW: Hallo directeurzonderverstand.. sorry bedrijf…

  Haha
  Ye kir mi 🤣🤣
  Haha


  gemodereerd
 21. DZB
  Als ik het ergens goed gelezen heb is deze politieagent wijkagent en als ik goed ben geïnformeerd hoort een wijkagent te waken over het wel en wee over zijn wijk. Goede wijkagenten worden vaak gezien als een soort vaderfiguur dus mag hij ook gaan bemoeien in privé-kwesties. Hij hoort alles over zijn buurt te weten. Zie hem als een soort buurtspion of bemoeial.
  Persoonlijk vind ik dus dat deze man zijn taak uitstekend doet en wil hem adviseren op deze weg door te gaan.
  Iemand heeft al een opmerking hierover gemaakt dat uit jouw pen de laatste tijden rare dingen komen. Wat is er met jou aan de hand? Je gaat achteruit!


  gemodereerd
 22. DZB
  Als ik het ergens goed gelezen heb is deze politieagent wijkagent en als ik goed ben geïnformeerd hoort een wijkagent te waken over het wel en wee over zijn wijk. Goede wijkagenten worden vaak gezien als een soort vaderfiguur dus mag hij ook gaan bemoeien in privé-kwesties. Hij hoort
  Persoonlijk vind ik dat deze man zijn taak uitstekend doet en hem adviseren op deze weg door te gaan.
  Iemand heeft al een opmerking hierover gemaakt dat uit jouw pen de laatste tijden rare dingen komen. Wat is er met jou aan de hand? Je gaat achteruit!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES