vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKorhopa blijft ontwateringsprobleem zelf aanpakken

Korhopa blijft ontwateringsprobleem zelf aanpakken

-

Does Travel - naar Suriname

Het dorpsbestuur van Korhopa (Matta) pakt met eigen middelen het ontwateringsprobleem aan bij voornamelijk het gedeelte van de afslag naar de zijwegen. Door de aanhoudende regens worden delen van de weg weggespoeld. Onlangs werden drie kokers geplaatst bij de eerste zijweg van het dorp, waardoor het overtollig water via deze duikers wordt afgevoerd. Hiervoor werd een graafmachine ingezet.

“We hebben samen met onze vakmensen het werk gedaan. We rekenen op ondersteuning van de gemeenschap om nog zes gedeeltes bij de andere wegen aan te pakken”, zegt Wendeline Sabajo, dorpshoofd van Korhopa. Zij had het ministerie van Openbare Werken om technische hulp gevraagd, maar hierop is nog niet gereageerd.

Korhopa was in januari 2021 al begonnen om het ontwateringsprobleem op te lossen. Er was toen ook een graafmachine ingehuurd die lozingen bij de hoofdweg en binnenwegen heeft gegraven naar de kreek.

Het dorpsbestuur heeft voor de ontwatering van hun dorp al een totaalbedrag van ongeveer SRD 340.000 uitgegeven, meldt de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Zij had het ministerie van Openbare Werken om technische hulp gevraagd, maar hierop is nog niet gereageerd.
  =========
  Goed werk van het dorpsbestuur. Natuurlijk gaat de minister van OW niet reageren, hij heeft het druk met de bouw van toiletten in Paramaribo en omgeving. De kapotte brug van kronenburg is ook nog niet gerepareerd. Over twee weken krijgen we van de president te horen welke ministers vervangen gaan worden.


  gemodereerd
 2. Voorbeeld voor de rest , kunnen de bewoners zelf bepalen wat in de toekomst moet gebeuren.
  Hun kunnen zelf bepalen ook moeten alle hulpbronnen toe-eigenen want de regering wil niet helpen dan mogen zij ook niet daar geld genereren.
  Alle rijkdommen daar in het behoort aan de lokale bewoners.


  gemodereerd
 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Korhopa blijft ontwateringsprobleem zelf aanpakken.

  Heel goed dat deze dorpsbewoners zelf het heft in handen hebben genomen om dit zelf te doen.
  Want wachten op die grappenmakers van het O.W. & V onder leiding van een minister uit Paramaribo, zou dit niet zijn gebeurt.

  Maar naar aanleiding van bovengenoemd artikel, heb ik toevallig ook een goed artikel volledig kunnen lezen over een project in ons buurland Guyana.
  En dat kan ik mijn mede lezers en reageerders op (WKN) zelf laten lezen.
  Er zijn GEEN CHINEZEN in het project betrokken.

  Dus ook STOF TOT NADENKEN:
  Het is geen FLY- OVERS zoals het steeds de afgelopen jaren werd verteld aan de burgers in Suriname.
  Vierbaans snelweg met fly-overs in Suriname komt eraan.
  (WKN) van 9 januari 2013

  Raadpleeg het volledige artikel via de Bron: (newsroom.gy) 8-4-2022

  Grote werken voltooid bij de verbinding van Eccles naar Mandela Road.

  Nu de grote infrastructuurwerken zijn voltooid aan de vierbaans snelweg van Eccles naar Mandela , die $ 2,3 miljard waard is , zal de alternatieve wegverbinding binnenkort in gebruik worden genomen, vertelde minister van Volkshuisvesting en Water Collin Croal aan de News Room.

  Het project nam ongeveer een jaar in beslag en zal de verkeersproblemen op de oostelijke oever van Demerara aanzienlijk verlichten.

  “De vierbaansweg van Mandela naar Eccles is praktisch voltooid, we zijn net bezig met het plaatsen van de laatste trottoirblokken en ruimen op wat betreft het wegennet, dus dat zal zeer binnenkort worden geopend”, onthulde Croal op vrijdag.

  Raadpleeg het volledig artikel verder met foto’s.


  gemodereerd
 4. eigen+mening , jij moet eens goed de reactie van Rechtvaardigheid lezen , maar lezen is voor jou een probleem he , een boek lezen zal jij wel nooit gedaan hebben , jij kijkt liever in een plaatjesboek


  gemodereerd
 5. 3 kokers en manuren kosten srd340.000??

  Nu klagen jullie niet, dat het geld van de ‘vorige’, goed aan het werk wordt gezet. De hypocrisie, zogenaamd oen no sab a connectie, niemand vraagt nu waar die duku vandaan komt..

  Naf un ati klop moro tranga no. Let op je bloeddruk, hé!?


  gemodereerd
 6. Guyana kun je niet vergelijken met Suriname.

  De achtergeblevenen lijden nog steeds onder het revo-syndroom en de verwoestende binnenlandse oorlog.
  Als ze nu nog “last” ondervinden v een slavernij van 300 plus jr geleden, dan is dit logisch; geen structuur, bandeloosheid, zweef tekie ondernemers en brandjes blussen beleid is de mindset van ptss’ers en hun nazaten, net als in oorlogstijd.

  Nog de bevolking van Guyana nog de bevolking van Frans Guyana hebben ooit geleefd onder een dictatuur en/of zijn vermoord door hun eigen volk. Das nou het verschil!
  Kolonie Frans Guyana draait het best vanwege westers beleid.


  gemodereerd
 7. Het is niet goed dat de bewoners het hef zelf in handen nemen. Deze mensen beschikken niet over de kennis van talrijke zaken om de ontwatering door middel van kokers in het gebied op te lossen. Als het ministerie van OW niet met haar specialisten komt, zal deze actie van de bewoners voor grote problemen zorgen.

  Dit werk is voor projectontwikkelaars, het ministerie van OW, niet voor amateurs.

  Er zullen wat dit soort acties can bewoners van een gebied betreft met het ministerie van OW goede afspraken moeten worden gemaakt om het goede banen te leiden en het project tot een succes te maken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES