Werkbezoek Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Suriname

9
Ondertekening overeenkomst tussen Minister Albert Ramdin en Burgemeester Jan van Zanen, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Suriname en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben vorig jaar besproken dat zij gaan verkennen of er mogelijkheden zijn voor nauwere samenwerking tussen de VNG en Nederlandse gemeenten enerzijds en het bestuur van steden en districten van Suriname anderzijds, ten behoeve van het versterken van het decentraal bestuur in Suriname.

In verband met bovengenoemde doelstelling zal er in de week van maandag 4 april tot en met vrijdag 8 april 2022, een delegatie van de VNG in Suriname aanwezig zijn. Deze delegatie zal bestaan uit dhr. Maarten Beks (senior beleidsmedewerker VNG) en mw. Irene ten Teije (projectleider VNG Internationaal).

Het doel van dit werkbezoek is meer om een verkenning te doen naar mogelijke gronden voor samenwerking met het decentraal bestuur. Op dinsdag 5 april 2022, zal de delegatie een werkbezoek afleggen bij de deken van de districtscommissarissen, de heer Shafiek Goelaman.

De Nederlandse delegatie heeft op dinsdag 5 april 2022 een gesprek met de directeur van het directoraat Regionale Ontwikkeling (DRO) M. Boejoekoe en zijn staf. Aanwezigen: bestuur IBAS/ DGLP/ 3 functionarissen.


9 REACTIES

 1. Ma mie gado,wat hebben wij hieraan,,schaam je,,kriema puinhoop vosie tja sma kong na paramaribo,a kondre mooorsoe.
  gemodereerd

 2. ‘Hoe kunnen wij meer geld binnenharken’

  Dalijk wo pai riool belasting, gemeentelijke belasting (NO DENG BERM O KRIN WEL JERE), drinkwater, waterschap, omgeving vergunningen voor aanbouw., wat niet erg is.

  De vraag die bij mij opkomt is, a monie o bestee tap a juiste fasi? En a antw dat na, TUURLIJK NIET!!

  Wakti noh, decentralisatie e kon
  gemodereerd

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Werkbezoek Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Suriname.

  Leden van Vereniging van (VNG) willen ook een bezoek brengen aan de gevaarlijke situatie op loopbrug bij steiger plantage Kroonenburg en overige aanmeersteigers.
  Want de (zogenaamde) DC’s zijn helemaal niet capabel om snel in deze situaties te handelen.

  Ook de (7) Even Luie Landsdienaren op het ministerie van OW&V zitten maar hun duimen te draaien, zonder daadwerkelijk de opgelegde werkzaamheden uit te voeren.

  De Nederlandse (VNG) zullen nu ook vragen gaan stellen, over het steeds onderwater lopen van gebieden in Paramaribo en de overige districten.

  Want de journalisten in Nederland, zullen ook vragen hierover stellen bij de terugkeer van de leden van (VNG).
  gemodereerd

 4. Als de plannen duidelijk zijn voor beide partijen en deze tot wederzijds voordeel leiden, moet men dat zeker doen.

  Nederland heeft kennis, ervaring, kapitaal op vele gebieden en Suriname heeft genoeg uitdagingen.

  Korte termijn, middellange en lange termijn. Als er geen goed uitgewerkte plannen zijn, waar de kansen liggen, dan zal het niets worden.

  De vraag is ook wat kunnen de Ned gemeenten bieden, want Gemeenten zijn geen ondernemingen.
  gemodereerd

 5. @ Passant

  Nou wij hebben veel hooggeschoolde criminelen, die kunnen we exporteren!!!!!
  Dan zijn wij die lekker kwijt, in ruil daarvoor evenredig vaklieden uit NL naar Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Applaus 👏.
  Deze man begrijpt het helemaal!
  Geen idee van welke partij. In principe maakt dit niets uit.

  “Boejoekoe begrijpt wel dat er veel meer tijd nodig is om het gewenste niveau te bereiken. “In Nederland is decentralisatie goed ontwikkeld, maar je kunt de twee landen niet vergelijken. Nederland is er jaren mee bezig, wij nog niet zo lang.”

  Ook de burgerparticipatie is nog niet wat het wezen moet. Dit komt volgens hem omdat de gemeenschap te veel op de overheid leunt. “De burgers moeten begrijpen dat ze ook een rol moeten vervullen in het ontwikkelen van het land. Ze moeten niet alleen wachten op de centrale overheid. Je moet bijvoorbeeld niet wachten op de overheid om een goot schoon te maken of een kuil te dichten. Maar ook dit is een bewustwordingsproces.”
  Bron: DWT 0604 Jason P.

  Zelfs al wonen ze honderden jaren in het buitenland snappen ze het nog steeds niet.
  Wie de 👞 past!

  We want more…
  gemodereerd

 7. Dat klopt dat goed geschoolden in Nederland/buitenland ook zo een baan hebben, wat kapitaal betreft, stroomt weer een deel van het kapitaal naar Suriname, maar een braindrain aan kennis in Suriname.

  SuriNeds moeten na hun werkzame periode in Nederland in Suriname gaan ondernemen nog enkele jaren.
  gemodereerd

 8. Het is ook oppassen dat die Surinamers die naar Nederland worden geëxporteerd, niet hun eigen moeder, vader, oom, taante, broer, zus, neef, nicht die in Nederland gewerkt hebt, voor een appel en een ei verraden. Want zo dom om een verblijfstatus in het paradijs te krijgen gaan ze niet voor terug deinzen.

  Son Sranansma lagi moro dagu, aldus het Su spreekwoord.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.