Minister Amoksi bezoekt College voor de Rechten van de Mens in Nederland

12
Minister Amoksi bezoekt College voor de Rechten van de Mens
Minister Kenneth Amoksi met Jacobine Geel, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens.

Afgelopen maandag heeft een Surinaamse delegatie onder leiding van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie een oriëntatiebezoek gebracht aan het College voor de Rechten van de Mens in Nederland. In Suriname worden voorbereidingen getroffen om ook een nationaal mensenrechteninstituut op te richten.

Een mensenrechteninstituut is een compleet onafhankelijk functionerend orgaan, dat zich primair bezighoudt met het landelijk bevorderen en beschermen van mensenrechten. Tijdens het bezoek werd onder andere het praktisch functioneren van het instituut bediscussieerd. Ook werden enkele artikelen uit de wet op basis waarvan het instituut functioneert, besproken.

Het ministerie van Justitie en Politie, met name het Bureau Mensenrechten, is nu bezig de Wet Mensenrechten Instituut op te stellen. Hierna is het de bedoeling dat er wordt overgegaan tot bemensing en operationalisering hiervan.

Het College voor de Rechten van de Mens heeft een presentatie verzorgd waarbij de functies en taakstellingen uitgebreid werden belicht. De vertegenwoordigers hebben aangegeven bereid te zijn Suriname, indien en waar nodig, assistentie te verlenen.

De minister en zijn delegatie hebben verder gesprekken gevoerd met topfunctionarissen van Nederlandse justitiële en politionele diensten. Bij deze gesprekken hebben beide partijen steeds aangegeven bereid te zijn om de samenwerking tussen Suriname en Nederland te versterken.

Er is onder andere gesproken over capaciteitsversterking en de verlening van technische assistentie voor het Hof van Justitie, de politie en de brandweer in Suriname. Het versterken van de instituten die zich met alle vormen van criminaliteitsbestrijding bezighouden kwam ook aan de orde. Ondermijning, drugshandel en andere grensoverschrijdende criminaliteit treft beide landen en samenwerking is op dit gebied een noodzakelijkheid.

De delegatie heeft eveneens een gesprek gevoerd met de Center for Legal Cooperation (CILC). CILC is een Nederlands uitvoeringsorgaan dat zich bezighoudt met capaciteitsversterking voor juridische instanties zoals de Raad van de Rechtspraak, het Openbaar Ministerie en de gerechtsdeurwaarders.

Er zijn gesprekken gevoerd over de versterking en ondersteuning van Surinaamse juridische overheidsinstanties door middel van trainingen en opleidingen.

12 REACTIES

 1. Alweer een zogenaamde minister die op de kosten van het volk gratis in de business class van KLM zogenaamd naar Nederland gaat om zijn vakantie jeuk te bevredigen. Met een zogenaamde goede doel, maar zijn doel is alleen vakantie. Net Chan en zijn vrouw. Het volk wordt letterlijk voor de gek gehouden. schandalige regering!
  gemodereerd

 2. Amoksie denkt Bee met delegatie op tour ik ook dan. Zo zie je dat niet alleen de president en Vhper’s op reis gaan. Terwijl er in Su de criminaliteit van hoog tot laag toeneemt is deze meneer in Nederland om zich te oriënteren voor een instituut voor de rechten van de mens in Suriname . Wie zal hij dan aanmelden bij deze instituut voor het niet naleven van de mensenrechten, zijn partijleider of partij voorzitter, de vorige president of de huidige. Ben benieuwd! !!!
  gemodereerd

 3. Kenneth Amoksi van Justitie en Politie een oriëntatiebezoek gebracht aan het College voor de Rechten van de Mens in Nederland. In Suriname worden voorbereidingen getroffen om ook een nationaal mensenrechteninstituut op te richten.
  =========
  Heeft Amoksie daar ook verteld dat de voorzitter van zijn partij, de ABOP, de VP Brunswijk ook mensenrechten geschonden heeft in Suriname. Anders is het maar voor de show dat zo’n nationaal mensenrechteninstituut opgericht wordt.
  gemodereerd

 4. Minister Amoksie,
  En hoe staat het voor de rechten van de bevolking in Suriname. Hebben zij nog rechten. Worden zij wel beschermd tegen de rovers. In ieder geval zie ik geen verbetering sinds uw aantreden als minister van Justitie. Nog steeds vinden er ontzettend veel diefstal, berovingen en moorden plaats.

  Ik hoop dat u na het bezoek aan Nederland adequaat en efficiënt zult aanpakken om het gespuis voor eens en voor goed uit te bannen.
  gemodereerd

 5. Sang, is ie een keer ook in Olland. Waarom zo stiekrm? Hoeveel lakeien moesten mee? In welk hotel slapen ze, en wat kost het Suriname?

  Hopelijk steekt hij er wat van op, en doet ie beter.
  gemodereerd

 6. Heeft hij ook gesproken over de arrestaties en beschieting van mensen die hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden en kritiek hadden op de president en consorten? Dit is de meest waardeloze minister van dit regeerteam!
  gemodereerd

 7. De grootste Surinaamse (DDB) mensenrechtenschender (vonnis 20 jaar) loopt al jaren vrij en blij rond in FAILED STATE …..Wie houdt wie voor de gek ?
  gemodereerd

 8. Ach ja…. mensen de vorige President en zijn Mini – ster, waren niet
  welkom in NL, de huidige wel zodoende. Hoop maar dat ze wat van
  leren hoe het moet, en niet alléén voor een snoep reisje.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. geen WAT , ach robg jij bent zo’n zielige ndp-er , maar jou baasje ddb en die brunswijk hebben niets met rechten voor de mensen , en zeker jou vriend ddb niet , die vermoorde in december 1982 15 echte Surinamers zonder proces , nou robg hou jij nog van jou lover ddb , maar jij zal het zelfde doen he
  gemodereerd

 10. Ja hoor,alweeer een Surinaamse CLOWN,die op snoepreis is,..OMG,..die sma denkt bij zichzelf,wat moet ik nou met deze PANNENKOEK !
  gemodereerd

 11. De godganse dag klagen ze in suri over hun mensenrechten. Nu is eindelijk zover, suri krijgt een eigen instituut en het is alweer niet goed.

  Maak je geen illusies vwb de opgepakte suri-activisten. In Nederland hebben ze langere straffen gekregen en zijn er miljoenen uitgetrokken om hufters die bestuurders bedreigen aan te pakken.

  Uiteraard is er nog veel meer afgesproken, zoals in het artikel vermeld staat.
  Deze minister zou wel eens geschiedenis kunnen schrijven….
  gemodereerd

 12. Esmerald , hij zal geschiedenis schrijven als hij bouterse en brunswijk als eersten laat oppakken en daarna de overige stelers van de ndp , de bep en de palu de abob de vhp en de nps en pl , zijn die opgesloten dan kan hier het instituut van mensenrechten plaats vinden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.