Ziekenhuizen Suriname stellen ultimatum aan Staatsziekenfonds

8

Ziekenhuizen in Suriname zullen per 4 april aanstaande een bijbetaling vragen aan patiënten, als het Staatsziekenfonds (SZF) de tarieven niet aanpast zoals eerder besproken.

Dit ultimatum is gesteld door de Surinaamse Nationale Ziekenhuisraad (NZR), die vorige maand al een overeenkomt met het SZF sloot over de aanpassing van de tarieven. Deze zouden met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 aangepast moeten worden.

Een half jaar eerder was er een constructieve ontmoeting tussen de NZR en de regering, waaruit naar voren kwam dat de zorg voor de totale samenleving gegarandeerd zou zijn en dat alle bijbetalingen, die plaatsvinden in ziekenhuizen, tot het verleden moeten gaan behoren.

Inmiddels staat april 2022 voor de deur en zijn de tarieven nog steeds niet aangepast. Vandaar dat de NZR nu met dit ultimatum komt.

UPDATE – Reactie SZF op berichtgeving NZR:

8 REACTIES

 1. Je wordt moe van de gapjassen van deze regering wat betreft gezondheidszorg. Ramadhin heeft de boel naar de klote geholpen. Deze zelfde idioot had te kletsen dat SZF en artsen en ziekenhuizen niet goed draaiden. Wat er nu gebeurt is toppunt. Zelf gips is er niet. Vreselijk.
  Geen winder dat mensen met zelf kleine verwonding doodgaan
  gemodereerd

 2. Dit is het gevolg als slechts een klein deel van de bevolking bereid is met bloed, zweet en tranen een bijdrage aan de opbouw te leveren terwijl een ander groot deel parasiteert. In dit land is geen eenheid laat staan dat de Surinamer meent te denken dat hij eergevoel heeft.
  Een Surinamer met trots ?
  Mi mars Papa
  gemodereerd

 3. @Debby: Jou volksrover heeft het SZF echt naar de klote geholpen. Ze hebben toen met geld van het SZF onroerend goed gekocht. Minister Winston Lackin ging op kosten van de staat naar Colombia voor een behandeling. Ook was er een matie van jou didibri die zijn zoon een behandeling in Colombia liep ondergaan. Allemaal op kosten van de staat!
  Maar omdat je een amoebe bent, weet je dat niet meer.. tog~~?
  gemodereerd

 4. @boesskowtoe

  en wat doet de huidige regering eraan? ipv al die nutteloze reisje en gezeik over de hele wereld?
  totaal niets
  je kan wel eeuwig terug kijken op het bouta tijdperk? maar dat weten we allemaal, dat die het land opgevreten heeft.
  maar feit is ook dat de huidige regering geen ene reet doet.
  het vreemde van de hele zorg? is dat ook particulieren die keiharde cash betalen gedupeerd worden hier door
  zelfs voor hun zijn de benodigdheden er niet, waar ze dus wel voor betalen of betaald hebben
  gemodereerd

 5. Altijd is Kortjakje ziek, midden in de week maar zondags niet, dit kwam bij mij op, bij het lezen van de reacties van onze vrienden Papa en Boesskowtoe. Altijd klaar om alleen “maar” te kankeren op degenen die de problemen hebben veroorzaakt. Het gaat over een ‘gesloten’ deal tussen SZF en NZR. Deze deal moet nog door de Minister worden geëffectueerd. Waarom laat de Minister het afweten. Waarom laat hij niks van zich horen, waarom deze nalatigheid. Ik zie geen enkel relatie met het verleden. Deze Minister mist duidelijk affiniteit met management kwaliteiten, de gehele gezondheidszorg wordt door hem op deze manier afgebroken, het wordt met de dag slechter. De gezondheidszorg zit in een neerwaartse spiraal, en we glijden nu nog harder naar beneden, omdat deze goeie man niet in staat is om het tij te keren. Een job, die hij graag wilde doen, waarvoor hij zelf gekozen heeft en helaas duidelijk niet aankan🙈🙈
  President, hier heb je nog een kandidaat voor uw reshuffle project.

  Boesskowtoe, ‘de pot verwijt de ketel’, je kunt ook zeggen dat deze regeerders minder reislustig moeten zijn, ‘luxe’ reizen, op kosten van de Staat….tôg~~? Jij bent geen amoebe, dus ………….
  gemodereerd

 6. Papa Jantje, wanneer heb jij onderzoek gedaan naar de mentaliteit van de Surinaamse bevolking? Met een slap gelul van 6 regels kan je niet duideliik maken waarom Suriname momenteel met zoveel problemen te kampen heeft. Met de mentaliteit van het grootste deel van de Surinaamse bevolking is niets mis. De meeste Surinamers zouden niets liever willen dan nuttig, goed betaald werk doen, waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van het land. Normale mensen willen niet parasiteren op de rest van de samenleving.
  gemodereerd

 7. Boesskowtoe , debby heeft een hekel aan minister van gezondheid Ramadhin , maar die debby zit in Nederland en alles wordt betaald inwoning vreten en ziektekosten want van werken heeft ze nooit gehoord
  gemodereerd

 8. Nogmaals gecontroleerd en nogmaals is gebleken dat mijn posting niet is opgenomen. Ik had het over ziekenfonds en omslagstelsel. Kennelijk te kritisch geweest in mijn stuk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.