Tijdsverschil tussen Nederland en Suriname weer 5 uur vanwege Zomertijd

3
Klok: tijdsverschil Suriname - Nederland

In Nederland gaat de klok in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart een uur vooruit. Dit vanwege het ingaan van de zogenoemde Zomertijd. Hierdoor bedraagt het tijdsverschil tussen Suriname en Nederland vanaf zaterdag 22.00u Surinaamse tijd, weer 5 uur in plaats van 4 uur.

De Zomertijd werd in 1977 in Nederland ingevoerd en in 1996 in de Europese Unie. Door de klok een uur te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het ’s morgens langer donker en blijft het ’s avonds juist langer licht.

De gedachte achter zomertijd is ook dat het een energiebesparend effect heeft. Op de laatste zondag van oktober gaat de wintertijd, oftewel de standaardtijd, weer in en wordt het tijdsverschil tussen de twee landen weer 4 uur.

Een uitleg over de winter- en zomertijd zie je in dit filmpje:

3 REACTIES

  1. ach dikkedeur hier in Suriname maakt het niet uit we kijken niet op een uurtje we zeggen altijd straks
    gemodereerd

  2. ach weet niet wat…… het is vaker tamara dan straks
    oftewel hoe geen rekening met me want ik doe toch lekker wat ik zelf wil
    onverantwoordelijkheid tot den top
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.