Suriname verliest oefenwedstrijd tegen Thailand met 1-0

7

De nationale mannenvoetbalselectie van Suriname heeft zondagochtend met 1-0 verloren van Thailand. Het ging om een oefenwedstrijd van het Aziatische land tegen Natio.

Het duel was de derde tevens laatste oefenwedstrijd richting de Nations League, onder leiding van bondscoach Stanley Menzo.

Gastland Thailand zorgde na 27 minuten voor het enige doelpunt van de vriendschappelijke wedstrijd. Met een afstandsschot scoorde Bordin Phala.

Thailand en Suriname hadden nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Thailand is de nummer 112 van de wereld en Suriname staat momenteel op de 140e plek.

7 REACTIES

 1. De ploeg is nog lang niet goed in elkaar of op elkaar ingespeeld en ze missen in dit soort wedstrijden waar de tegenstander zich ingraven voor hun eigen eigen doelman en het zestienmeter gebied in de voorhoede een spits die door een zeer snelle actie tot een doelpunt in het zestien meter gebied vd tegenstander een strafschop kan veroorzaken.

  Een speler die m.i. hier voor goed zou zijn is Nigel Hasselbaink.

  Ook heeft het mij verbaasd dat niet de lange bal werd ingezet en de kopper in stelling werden gebracht om rechtstreeks in het doel te koppen voor een doelpunt of de bal zo danig te koppen dat een ploeg genoot hieruit een doelpunt kon maken.

  In dit soort wedstrijden moet men die de tegenstanders jouw spel op te gaan leggen, maar hun vanaf het begin ook de mogelijkheid geven om uit hun verdedigende positie te willen stappen en dan toeslaan. Dat is in deze wedstrijd ook niet gekomen, vooral hoe ze al in de eerste helft als eerst scoorden en zich daardoor volledig op de verdediging gingen toeleggen.

  Natio mist nog de mogelijkheden om de tegenstanders goed in te schatten en de juiste tactiek en stratigie met de juiste spelers in te zetten, van wat verwacht wordt gelet op hoe het spel vd tegenstander is.

  De lange bal ontbrak, waardoor de luchtmacht in het zestien meter gebied haar superioriteit moest laten zien of de bal bij de medespeler te krijgen die het karwei af moest maken. Het middenveld was onder de maat.

  Ballen vd zijkanten in het zestien meter voor de spits ontbraken. De man op het middenveld die de lijnen moest uitzetten heb ik niet gezien.

  Er is nog veel werk aan de winkel, want een goed geoliede ploeg/Natio is het nog lang niet.

  Nog behoorlijk veel werk aan de winkel. De kwaliteit kan er wel zijn, maar ook goed op en in elkaar zijn ingespeeld, de juiste tactiek en strategie of die kwaliteiten van spelers inzetten gelet op de stand van de wedstrijd of welke patroon er gespeeld moet worden, wijzigen van het spelpatroon om resultaten te bereiken was er niet. Het bleef bij tiki taki. Waarom niet de lange lang voor de spitsen en een korte snelle spits die beiden dan tot doelpunten kunnen komen.

  Dit verlies lag niet alleen aan de spelers, maar zeker ook aan de coach.
  gemodereerd

 2. Had ik ook niet anders verwacht. Als je de hele avond in Bangkok gefeest hebt, kan je de volgende dagen zeker niet voetballen. Dit was gewoon een onnodige snoepreisje.
  gemodereerd

 3. In dit soort wedstrijden moet je jouw tegenstander niet jouw spel opleggen of hun terug dringen op hun eigen speelhelft. Je moet je juist de gelegenheid geven om op het middenveld of op jouw speelhelft te komen. Hierdoor onstaat er de ruimte om jouw spel te spelen en het rendement/ doelpunten te maken.

  De lessen die uit deze wedstrijd geleerd kunnen worden:

  1.- alle informatie van de speelstijlen en spelers van de tegenstander te weten, hun resultaten, sterke en zwakke kanten, sterke spelers, hun kwaliteiten, via video, statistieken, hun wedstrijden bekijken en analyseren. Hierdoor kan je weten hoe je als team moet opstellen en goede resultaten te halen,

  Natio speelt in CONCACAF en dat Stanley Menzo de teams en spelers van deze landen gaat volgen, bestuderen, analyseren, hun kwaliteiten, sterkte en zwakte, speelstijl enz. Dus geen verre trips maken naar landen in Azie, Afrika, EU om tegen die landen te spelen, maar landen waar in CONCOCAF verband mee gaat worden spelen om ons te plaatsen voor toernooien. Het kost minder uitgaven, bekend met de regio, klimaat, leeftstijl van de eilandbewoners/ CARICOM, Midden-Amerika, Noord-Amerika.

  Deze trip naar Azie was, eens. maar nooit weer. Meer dan genoeg landen in de regio om mee te oefenen of gewoon thuis te oefenen met plaatselijke teams uit de hoofdklasse vd SVB. Het heeft op dit moment geen enkele zin om
  verre reizen naar andere werelddelen te maken voor oefenwedstrijden. Een mens moet eerst kruipen, voordat het recht gaat staan en daarna lopen en daarna rennen. SME is nu in de fase van kruipen en kan daarom beter dicht bij huis blijven.

  De SVB moet goed haar doelen voor ogen houden, die men wil realiseren en daar voor gaan.
  gemodereerd

 4. Desondanks goed gedaan. Thailand is geen makkelijke tegenstander.

  Met hoeveel man/ vrouwen hebben ze gefeest? Daar is man vrouw nl. moeilijk van elkaar te scheiden.

  Groetjes uit Phuket
  gemodereerd

 5. De trip naar thailand word betaald door de fifa in het kader van ontwikkeling van de sport. Aan oefenen de regio heb je alleen wat als het beduidend sterkere tegenstanders zijn. Alle respect voor guyana en barbados, maar daar heb je niet zoveel aan. Want hou je over in de regio? Costa rica, jamaica, honduras, el salvador dan heb je het wel gehad. Equador, bolivia en peru, zeg maar onderkant conmebol. Mexico en usa zijn echt een brug te ver. Maar per saldo leer je meer van het spelen tegen sterkere tegenstanders dan zwakkere. En dan zit je nog met de drukke europese agenda waardoor het samenzijn en oefenen slechts in korte periodes mogelijk is. Je kunt er ook voor kiezen naar europa af te reizen en tegen kleinere landen te spelen waarbij je bv in nl of belgie je trainingskamp belegd, om de reisdruk te verminderen. Maar vooral geduld is een goede zaak, zieltjes winnen bij de spelers me su roots die niet voor oranje in aanmerking komen. En dan lopen er nog wel een aantal rond die beter zijn dan de huidige groep
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.