Beloofde verhogingen aan ambtenaren en sociale groepen uitbetaald

12
SRD geld uit Suriname

Ambtenaren in Suriname zullen een aanzienlijk verschil hebben gemerkt op hun loonslip. Op 25 maart 2022 zijn de salarissen met de beloofde verhogingen uitbetaald. Dat meldt de Surinaamse overheid.

Ook is er een verhoging van sociale uitkeringen waar onder andere mensen met een beperking van genieten. Het sociaal vangnet is ingegaan in 2020, waarbij bepaalde uitkeringen met meer dan 100% zijn verhoogd. De overheid probeert met de beperkte mogelijkheden die zij heeft de meest behoeftigen tegemoet te komen. Deze zijn gisteren uitbetaald.

Ook de aangekondigde verhogingen zijn nu zichtbaar op de loonslip van menig ambtenaar. Sommigen genieten van een toename van 100%.

“De financiële noden worden verlicht door constructief ingrijpen van de overheid. Hierdoor kon effectief worden voldaan aan de gedane beloften. De regering heeft de roep van het volk gehoord en heden wordt teruggegeven aan het volk. De beroepsbevolking wordt verzekerd dat het rendement van het vertrouwen in de regering alleen maar zal toenemen. Op de reeds ontvangen verhoging volgt nog een top-up”, meldt de overheid.

12 REACTIES

 1. Er moeten productie – en exportonderndmingen komen die valuta gaan verdienen. Daar moeten werknemers voor hun inkomsten voor land en volk, zich zelf en gezin vandaan komen.

  Surinamers zijn oerlui en willen net als tijdens de koloniale periode met jas en das, in dure auto’s ook meneer, mevrouw zijn met een ambtenaren functie.

  Het ambtenaren, 50.000 in totaal, apparaat is veel te groot voor een bevolking van ongeveer 120.000 gezinnen a 5 personen per gezin. Dat moet een keer duidelijk worden bij de bevolking.

  Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden ik de moderne zeevisserij, moderne rondhout verwerking tot eindproducten, eco-toerisme, moderne middelgrote en grote landbouw voor werkgelegenheid (om met export) valuta te verdienen.

  Grote groeoen Surinamers zijn oerlui en willen net als tijdens de kolonialisme periode hun meester, de kolonisten nadoen, met jas en das lopen, bediend worden, het hoogste woord voeren in DNA en op hoeken voor winkels van straten, vakbondsman, awari domri, journalist, ambtenaar, directeur die (vrouwen ongevraagt aan hun billen of edele delen grijpt), body- guard, chauffeur, mini ster, verre reizen maken en business- class reizen, in dure hotels zijn, srd of valuta uitdelen ( ook in het buitenland) spelen. Als je ziet wat ze uit kraaien of van bakken, is het nada, notie, neks, nul, negatief, nunca, en o wee als je ze erop wijst dat het niks is. Dan moet je hun waardeloze motivatie horenof ze willen je af ranselen.

  Zie allemaal willen ze in de politiek, vakbondsmannen/ vrouwen, moordenaars, bankrovers, staatsgreepplegers, veroordeelden, ongeschoolden die plotseling allerlei titels vior hun naam hebben van opleidingen due men niet kent, DNA-leden of ministers die honderdendem ha domeingronden zich toe eigenen, goud-en hout-domeinen hebben, maar nooit 1 cent aan belasting betalen, ik heb goud, ik heb hout, ik heb diamant, in Dubai zijn/ waren, in Afrika, enz. Zich zelf verrijken en het volk belazeren.

  Suriname zit vol met boeven die zich als de kolonisten gedragen.
  gemodereerd

 2. Goed zo overheid en nu werken aan de koers en de prijzen ondanks de pech die jullie hebben dat er zich steeds een probleem voordoet en jullie wegen doorkruist. Oorlog, wateroverlast, inflatie en tegenwerking en de hebberige luie ambtenaren die steeds maar meer willen en niet denken aan de minderbedeelden. Big Up en succes de komende jaren.
  gemodereerd

 3. Aldus het bericht geciteerd door de VHP-mediadienst. Pure propaganda, pure misleiding. Een fractie van wat de regering de mensen uit de zakken heeft geklopt, wordt hier met veel bombarie teruggegeven en het volk moet daar dankbaar voor zijn??
  gemodereerd

 4. Beperkte mogelijkheden?? Realllly?!??!!!

  IMF HEEFT NET GELD GEGEVEN, HET LAND HEEFT HIERNAAST INKOMSTEN. Ambtenaren die niet werken en toch betaald krijgen, en op de koop toe nog geld in hun zak steken, zijn 1vd grootste verliesposten, die de ministeries hebben. Verder wordt het minimale gedaan qua opleiding, onderhoud continuïteit.

  Hebben alle ambtenaren een laptop en mobiel en reiskosten vergoeding op kosten vd zaak? Uitgaven, dure auto’s en snoepreizen? Laat me niet lachen.

  Die covid dashboard website, een paar tentjes, handschoenen en wat mondkapjes is het enige wat deze regering heeft aangeschaft.

  Het land zelf wordt momenteel weinig tot niet onderhouden. Suriname heeft zelf geen vaccins aangeschaft. Een paar goedkope tentjes opzetten en het quarantaine plekken noemen, en toeristen laten betalen voor hun eigen quarantaine (in het begin). Heeft dit miljoenen gekost? Yeah right. Dit lijkt die straat wel, maar dies na want tra soort boeven niveau, onder het mom van ::bromtjie djarie::.

  Dus aov’ers hebben SRD1250 extra gehad, of eerst SRD250, en die SRD1000 nog niet? Aangezien de oudjes zich moesten gaan ::inschrijven:: vd SRD1000.

  Lekker vaag meedoen, hé WK?!

  Wat is wat?
  gemodereerd

 5. Vooralsnog zijn deze verhogingen een druppel op een hete plaat, gezien de prijsstijgingen. Je moet deze verhogingen meer zien als een gedeeltelijke compensatie van al die prijsstijgingen die er zijn en die nog gaan komen. Als de regering hiermee wil scoren, dan vergissen zij zich lelijk.
  gemodereerd

 6. Voor bepaalde personen is het nooit goed wat deze mensen doen alleen hun oude Baasje en de boeven om hem heen deden alles goed. En hallo Lucien Karwafodi ik zie dat je na lange tijd weer terug bent maar dan ook gelijk goed negatief, was maar in je winterslaap gebleven want je hebt last van de zonneschijn. 😣😣😣😣
  gemodereerd

 7. “…
  Diverse Surinaamse bedrijven hebben al geruime tijd een tekort aan arbeidskrachten. Volgens Ramdin, spelen blijkbaar twee zaken een rol bij de vraag naar arbeidskrachten: de arbeidskrachten zijn er niet, of de arbeidskrachten zijn er, maar zijn niet in staat te werken. De bewindsman benadrukte dat de burger moet werken om zelf te verdienen, en niet moet wachten op de uitkering van de overheid of dergelijke.
  …” (de West)

  Sommige Surinamers kunnen alleen maar klagen en bedelen, doen zelf geen moeite maar hebben altijd kritiek op anderen die wel moeite doen !

  Er is dus werk en er valt veel geld te verdienen. Maar het probleem is dat een grote groep Surinamers liever dom en lui is ! Zij weten niet te waarderen wat zij zelf hebben maar kijken alleen naar het gras van de buren.

  Volk van Suriname,
  We zijn aan het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe standaarden.
  Neem je eigen verantwoording voor een beter inkomen. De regering Santokhi biedt de nodige tools zoals beroepsgerichte trainingen en coaching.

  Met landbouw kan je letterlijk “goud” verbouwen.
  Grijp nu je kans !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Goedzo!

  De efforts van de vele commissies en fam & friends werkt goed zo te zien. 😉

  Volgens de controlegroep van het IMF doet de overheid het, ondanks de pandemie, crisis en oorlog prima, daarom is de 2e tranche overgemaakt.

  Nu op naar verdere uitwerking van de reorganisatie bij de ministeries. Ik mis de concrete medewerking van het bedrijfsleven. De circa 70% inkomsten uit het informele circuit moet naar 50%. Plus stoppen met je eigen volk op te lichten.

  Japan heeft us $ 1 miljoen voor medische apparatuur ter beschikking gesteld.
  De First Lady doet een stap terug.

  Straks blijft er niks over om te klagen voor paars… alles wordt weggestreept.

  Top-prestatie hoor 👍.
  gemodereerd

 9. HIJ houdt woord en komt zijn beloftes na. Natuurlijk gaat het stapvoets maar er komt verbetering. 10 jaar fascistische ellende kan deze president niet binnen twee jaar teniet doen. Vergeet ook niet dat vlak voor de verkiezingen 3.500 burgers door de fascistische beweging tot ambtenaar benoemd zijn. Die zijn lange tijd niet betaald.
  gemodereerd

 10. Esmerald, hebben jou familie leden in Suriname geen functies gekregen? Jij woont lekker in Holland. Zijn jou familie leden te dom voor een functie?je loop maar te zeiken over vrienden en familie die banen krijgen. Bewaar noet je zoeken al 90%van ambassade in Suriname dom of corrupt is? En kom hier niet geleerde huisvrouw spelen.
  gemodereerd

 11. als de (op de weinige na) ambtenaren nu eerst eens leren fatsoenlijk met mensen om te gaan en hun arrogantie laten varen dan hebben ze recht op salarisverhoging. en dit geldt ook voor veel verzorgend personeel. zum kotsen hoe die soms met zieke mensen omgaan
  gemodereerd

 12. ach mensen , maar weet je wat niet klopt dat al die ndp ambtenaren en ook de slapende ambtenaren van de ndp ook de verhogingen krijgen en ook die gepensioneerde ndp ambtenaren , iedere ndp ambtenaar heeft 10 jaar lang mee gestolen van het volk he luci , en wij en velen hebben in juli 2020 al aangegeven dat de nieuwe regering al die ndp ambtenaren onder de kont moest schoppen , maar ja de regering zit nog onder de plak van ddb , oh die zal ook wel een verhoging krijgen , en ook de rest van de ndp rovers , mensen het enige wat deze regering goed doet dat is dat de mensen met een beperking er eindelijk wat bij krijgen , ddb liet deze groep links liggen he luci
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.