Mogelijk alleen tegemoetkoming voor Surinaamse Nederlanders met AOW-gat

23
geld euro

Minister Schouten van Sociale Zaken werkt aan een regeling waardoor Surinaamse Nederlanders met een AOW-gat een ‘tegemoetkoming’ kunnen krijgen. Dat schrijft De Volkskrant vandaag.

Hiervoor is in het regeerakkoord geen geld gereserveerd. Dat moet de komende weken tijdens het overleg over de Voorjaarsnota worden vrijgespeeld.

Volgens de krant voelt het kabinet er niets voor het AOW-gat van Surinaamse Nederlanders te dichten. Wel kunnen zij een eenmalig bedrag krijgen, waarbij de hoogte waarschijnlijk afhankelijk wordt de grootte van het AOW-gat: meer geld voor ouderen en minder voor jongeren.

Het ministerie van Sociale Zaken laat weten dat het kabinet nog geen besluit heeft genomen. ‘Berichtgeving is nu dus prematuur’, aldus het ministerie.

23 REACTIES

 1. Als ze wat krijgen.De Raad van State gaat ook niet akkoord met de onverplichte tegemoetkoming.De Surinamers kunnen beter op niks rekenen dan raken ze ook niet gefrustreerd en teleurgesteld
  gemodereerd

 2. Typisch Nederland! Als het Suriname betreft altijd negatief!! En kijk naar de behandeling van Oekraïne !! Ineens is Holland niet meer vol! Waar blijven de protesten!! In Garstkamp zag je de blanken met borden, eigen volk eerst!! In het Westen in Europa en in het byzonder Holland toppunt van discriminatie!! Terwijl de blanken Su uitgebuit hebben en niks van betekenis achter gelaten. Weg met die gasten!!
  gemodereerd

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Mogelijk alleen tegemoetkoming voor Surinaamse Nederlanders met AOW-gat.

  Het artikel is niet afkomstig van minister Carola Schouten of leden van de vaste Kamer Commissie.
  Maar het is afkomstig van de journalist Gijs Herderschee van de Volkskrant zelf.
  Hoe deze journalist van de Volkskrant aan zijn (bron) is gekomen weet ik niet.
  Misschien dat er ergens weer iets gelekt is.

  Zullen enkele leden in de Tweede Kamer straks vragen hierover gaan stellen?
  B.v. Raoul Boucke van D66 en Don Ceder van de ChristenUnie.
  gemodereerd

 4. Alleen maar lulkoek verhalen.
  Ik lees ze niet eens.
  Heb altijd hard gewerkt en mijn eigen geld gespaard. Omdat ik in dit land woon wil ik niet abominaal reconsitrant zijn, omdat dit land mij veel gegeven heeft.
  gemodereerd

 5. Als de heren arron en bruma een grammetje meer verstand hadden gehad toen ze besloten om de onafhankelijkheid van suriname uit te roepen, dan hadden ze echt van alles gedaan kunnen krijgen.
  In plaats van belangrijke zaken te laten regelen door de gewillige Nederlandse regering die maar wat te blij waren om suriname te laten gaan, hebben ze het hele gillende en dansende bevolking de verdoemenis in geholpen chappo klojo ’s en de toen jonge mannen en vrouwen die nu op een paar centjes moeten teren hadden niet met hunnen ballen en natte k…jes moeten denken maar hadden iets ……….ach laat ook maar.
  Zak maar weg jongens zoek het maar uit na ons de zondvloed. Altijd maar blijven jammeren het is nooit je eigen schuld nee de Hollanders hebben het gedaan.
  Waar is mijn 3,3 miljard gulden gebleven.
  gemodereerd

 6. benshop , ja jij hebt pech , jij krijgt niets he van de witte man , of toch hebt jij een uitkering en ook het ziekenfonds en alles wordt zeker betaald door die witte mannen , typisch mensen zoals jij wonen in een land die jou vijand is
  gemodereerd

 7. Helemaal oneens met dit beleid, maar wel slim bedacht.

  Surinaamse AOW’ers met gat in inkomen, hadden extra verzekering moeten afsluiten toen SF koers hoger was dan NF en ze 3 dagen feest gingen geven in Suriname ‘80, ‘90.

  Dat groepje in NL krijgt extra’s zoals toeslagen, kunnen gebruik maken van WMO e.a. zaken, extra geld had aan de AOV’ers in Suritje besteed moeten worden, maar die groep is natuurlijk groter dan de groep in NL. Nu de mensen te oud zijn om het geld buiten NL uit te geven, en velen in dit groepje 80 en 90 plus zijn, willen ze uitbetalen.. Zo strategisch
  gemodereerd

 8. @wat
  Alweer zo,n droge racistisch reactie, als een helderziende merk je op dat de persoon een vyandt heeft. volgens jouw mag men geen kritiek hebben,je heb altydt een ander mening die niet strookt met anderen ,hou toch op man.
  gemodereerd

 9. dankzij de uitbuiting van suriname , en indonesie zijn die ka bakras rijk geworden elke brug elke snelweg die wordt aangelegd in nederland is allemaal koloniale geld.
  geen enkel cent is van nederland .
  god slaapt niet en zal daar zeker mee afrekennen en zelfs met de nakomelingen van de nederlanders ,niemand zal zijn straf ontlopen.
  gemodereerd

 10. Ik vind het terecht dat ze geen volledig aow krijgen de wet zegt immers dat je in nl ingeschreven moet zijn om aow rechten op te bouwen. Er zijn genoeg Nederlanders die in het buitenland wonen en dus ook geen volledige aow krijgen. Zij krijgen zelfs geen tegemoetkoming
  gemodereerd

 11. WAT is een siki éde man. Anderen vinden hem juist een welkome gast, vooral als zij last hebben van sengre bére.
  gemodereerd

 12. @Freedomfighter

  Nee mislukkeling, alleen door keihard te werken en Nederland na de 2e Wereldoorlog weer op te bouwen… en gewoon door hun hersens te gebruiken, daar is NL een rijk land mee geworden!

  Iets wat niet in jouw woordenboek voorkomt!
  Leer jij eerst maar eens om fatsoenlijk Nederlands te typen, want je bent niet verder gekomen dan 1 jaar lagere school.
  En het dan gek vinden dat SR niet vooruitkomt!
  Het stikt in SR van de schreeuwers, maar met een IQ van 60 kom je niet ver!

  Denk je nu echt dat NL al dat goud/olie en andere grondstoffen niet tot de bodem zou hebben meegenomen als ze slechte bedoelingen hadden.
  Als het allemaal zo winstgevend was, hadden ze SR wel gehouden.

  Nee, ze hebben alles netjes achter gelaten, voor stom gespuis zoals jij.
  Alleen ben je te stom en te lui om het zelf uit de grond te halen.

  Hoeveel hangmatten heb jij al versleten in je miezerige leventje?
  Tel kwijt geraakt zeker!

  Kijk naar de Antillen… het éne cruiseschip na het andere meert aan met touristen, hoe zou dat nou komen?
  Enigste wat er in SR aanmeert, zijn ouwe roestbakken die dozen brengen uit NL en de drugs-duikbootjes!

  Heeft allemaal met mentaliteit te maken.
  gemodereerd

 13. De mensen die voor de onafhankelijkheid vertrokken zijn naar Nederland hebben het honderd maal beter dan die mensen die achtergebleven zijn in Suriname. Een gepensioneerde Surinamer krijgt maandelijks aan pensioen en AOW nauwelijks omgerekend € 100.

  Als deze mensen toch nog wat compensatie van de Nederlandse regering kunnen krijgen, dan is dat natuurlijk meegenomen.
  gemodereerd

 14. ach browny en debby , ja jullie happen toe en dan laten jullie merken dat jullie geen aow gat hebben , jullie krijgen toch al alles gratis daar in Nederland , en aow zullen jullie niet krijgen jullie krijgen wat anders en dat zien jullie dan wel , en jullie zijn geen Surinaamse Nederlanders , maar Nederlanders , mochten jullie naar hier komen krijgen jullie ook geen aov , dus gewoon losers
  gemodereerd

 15. Het koninkryk der Nederlanden is na de tweede wereld oorlog door de Marshal Plan van de USA opgebouwt, voor hen die het is ongaan,sinds wanneer is een nederlander een Harde werker.
  gemodereerd

 16. Is toch belachelijk die mensen zijn gewoon geboren Nederlanders en diegene die naar NL kwamen zijn nooit Surinamer geworden! Is er geen instantie op de wereld waar dit aangekaart kan worden? Ze vergaderen toch dagelijks met leiders over de oorlog, hoe vind dat zelfde groepje dit gedrag van NL? Alles doen voor Oekraïners en eigen geboren landgenoten van voor 1975 in de steek laten. Welke voordeel heeft NL om Oekraïne zo te helpen?
  Hoe zit het met de mensen die op de Wadden eilanden wonen en de Antillen, is ook geen vaste land of binnen de lands grenzen.
  Maar ja als Nederland momenteel zn eigen volk, de witte man laat pinaren en Oekraïne sponsort en de Oekranïers in NL als koning behandeld dan wie zijn de Surinamers?
  Ze gunnen Su niks en nemen hun zelf kwalijk dat ze Su te snel hebben geplunderd want als ze toen geweten hadden welke grondstoffen Su nog meer heeft hadden ze het land nooit in de steek gelaten.
  gemodereerd

 17. The real dutchmen, hahaha bestaat de Nederlander nog wel? Ze zijn allochtoon in eigen land aan het worden maar ja karma he, ze gingen vroeger naar andere landen om te plunderen en nu komen er anderen naar nederland om daar te plunderen en dan moeten jullie niet gaan klagen want iedereen moet zich aanpassen in intergreren, maar hebben jullie dat gedaan in andere landen?
  Niet zeuren over goed of slecht nederlands anno 2022 willen jullie zo graag surinaamse woorden gebruiken maar dat toegeven is moeilijk dus noemen jullie het nederlandse straatraal.
  Nerderland is opgebouwd ja door koloniaal geld ga je eigen geschiedenis leren, ken je de voc tijd? Hahaha keihard werken dat doen anderen voor jullie, de marokkanen en turken werden vroeger gehaald om in de tuinbouw te werken, de oostblokkers doen dat en de oekraïners zijn onderweg en kunnen na aankomst ook gelijk aan de slag. Wees blij dat er dozen naar Su worden gepost weet je hoeveel geld daardoor in de NL economie terechtkomt, als dat niet gebeurde dan hadden ze nog een crisis erbij. Haha drugsbootjes, is vraag en aanbod en als er vraag is betekende dat dat men er niet zonder kan en waar is dat juist in NL!
  gemodereerd

 18. Ik snap niet waarom jullie elkaar beledigen om een regeling waarvan de meeste mensen die daar recht op hadden reeds zyn overleden, ik wil u ook aan herineren dat financy maar een onderdeel van diet onderwerp is ,ik zal hier niet verder op ingaan, gaat u dat maar zelf uitvinden.
  gemodereerd

 19. Door dat koloniale geld goed te investeren, ::dat moetniet die tata’s nageven::, kunnen @wat z’n familieleden in DenHaag rustig genieten van hun bijstandsuitkering, incl witte partner. Want ef a no luk anga eigen belang, dan is wit de volgende optie. Arm Of rijk, als het maar wit is.

  Dat de ‘armere’ Surinamers later naar NL kwamen en ook gebruik gingen maken van die uitkeringen waar @wat het zo graag over heeft, en die zijn geweldige familie toen moest delen met de later in NL gekomen ‘armere’ Surinamers, is zoals u allen merkt nog altijd een doorn in zijn ogen.

  Ja, ze hadden meer toko’s kunnen hebben, en meer bevroren vissen met inhoud kunnen posten, als de overheid niet strenger was gaan controleren op Surinaams vermogen, inkomsten en uitgaven.

  It is what it is
  gemodereerd

 20. Kletternaat, het zou best kunnen dat ik een college heb gemist, maar wat betekent: abominaal reconsitrant?
  gemodereerd

 21. @vin
  Was het nog maar VOC tijd! En dan weten wat je nu weet!!!
  Een trotse periode voor de echte Nederlander en terecht!

  En Vin, een strontvlieg komt alleen als er wat te halen valt, toch?
  Zonder de echte Nederlander zou jij nog steeds in je blote reet lopen en gras vreten!

  Dus vlieg jij even heel snel terug waar je vandaan komt, want jij bent ook maar een bastaard, weet niet eens wie zijn vader is, voor hoeveel kraaltjes hebben ze jouw voorouders geruild?

  De echte Surinamer bestaat al vele jaren niet meer.
  Totaal overwoekert door koloniaal inteelt volk, de strontscheppers uit India, de diklip apen uit Afrika en de Chineesjes en Indoploepers.

  En leer eens fatsoenlijk Nederlands, zo te lezen, ben je ook niet verder dan de kleuterschool gekomen.

  Voor WAO, moet je premie hebben betaald dat wordt ingehouden op je loon, in jouw geval van je uitkering!
  Als je niet heb betaald, moet je ook niet huilen!, geldt voor iedereen wit/zwart/geel/rood!

  En wat moeten Surinamers nou met al dat koloniale WAO geld doen?

  Wat mij betreft, geen cent naar deze uitvreters.
  Hebben van hun land één grote criminele vuilnishoop gemaakt en dan andere de schuld geven met een grote bek.

  Opzouten!
  gemodereerd

 22. Misschien moeten wij onze gas aan Duitsland,Frankrijk,Engeland,en Belgie verkopen…,Nederland kan dan dat geld verbranden en omzetten in alternatieve gas
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.