Vrouw met 390.000 euro in koffer opgepakt op Schiphol

5
Vrouw met 390.000 euro in koffer opgepakt op Schiphol
Foto: Koninklijke Marechaussee.

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een Chinese vrouw op Schiphol aangehouden op verdenking van witwassen. Zij bleek tijdens een reguliere controle van de douane 390.000 euro in haar koffer te vervoeren.

Woensdag is ook een Nederlandse man op de luchthaven aangehouden op verdenking van witwassen. Hij wilde naar Dubai reizen en bleek twee dure horloges met een geschatte waarde van zo’n 200.000 euro en dure merkkleding bij zich te hebben.

Op basis van de verklaringen van beide personen rees het vermoeden dat ze zich schuldig maakten aan witwassen. Ze konden niet aannemelijk maken hoe zij aan het geld of goederen kwamen.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek door een rechercheteam van de Marechaussee, dat zich richt op witwassen en criminele geldstromen via Schiphol.

5 REACTIES

 1. Hoe denken deze mensen het ongemerkt uit te voeren? Je koffer gaat door een scanner en dan heb je ook nog die money houden die de koffers besnuffelen.
  gemodereerd

 2. In geen van beidegevallen is de vraag of Suriname een aandeel heeft, de vraag is wat heeft het vermelden van deze artiekelen voor zin in een surinaamse krant
  gemodereerd

 3. 390 000 Euro is toch een andere koek dan die 19 miljoen van boefdraad , nou de chinezen kunnen fluiten naar hun 390 00 Euro en Suriname ziet ook niet die 19 miljoen Euro terug , misschien als die boefdrraad op gepakt is
  gemodereerd

 4. Als de overheid 1 M aan tipgeld geeft die lijd naar de verblijfplaats van boef draad
  Dan kijken hoe snel die gevonden wordt
  gemodereerd

 5. @ Wat

  Boefie de keffer: zit hoog en droog op een tropische eiland, van zijn gestolen genieten
  geld te genieten joh!!! Het enigste probleem is misschien, zijn bewegings vrijheid.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.