Universiteit Suriname beschikt sinds kort over airboat

3
Universiteit Suriname beschikt sinds kort over airboat
Een moerasboot is een voertuig speciaal ontworpen voor het varen door moerasachtige gebieden.

De Anton de Kom Universiteit in Suriname (AdeKUS) beschikt sinds kort over deze zogeheten airboat. De moerasboot is bekomen uit het project ‘Mangrove Rehabilitatie Weg naar Zee, fase 2′, dat gefinancierd wordt door de Capricon Suriname B.V. en Tullow Suriname B.V.

Tot nu toe is verplaatsing over de moddervlakte altijd een uitdaging geweest binnen dit project. De airboat is een zeer welkom transportmiddel en zal de transport van mens en materiaal over de moddervlakte erg vergemakkelijken”, aldus de AdeKUS.

De airboat zal uitsluitend ingezet worden voor de bouw en monitoring van de Sediment Trapping Units  (STU’s)/ kwelders. In deze fase van het project zullen onder meer een 4-tal additionele STU’s worden gebouwd. Verder zal de mangrove nursery worden uitgebreid en zal equipment worden aangeschaft voor onderhoud en monitoring van de STU’s en de mangrove nursery.

Met de bouw van de 4tal extra STU’s zal de kust te Weg naar Zee voor nog eens een lengte 800m (een STU is 150lang en 200m breed) extra bescherming krijgen. Met het inzetten van de boot zal de bouw van de STU’s een sterke boost krijgen.

3 REACTIES

 1. Ik dacht dat er zou staan, gebruik is voor onderzoek mangrove flora en fauna of iets in die zin.

  1boot? is boost vd bouw?
  Oen tja deng jere..
  gemodereerd

 2. Als de zeespiegel, zoals men verwacht, serieus gaat stijgen, zullen de parwabossen ons niet kunnen vrijwaren van overstromingen (ze zijn geen dijk, het zeewater zal gewoon tussen de wortels doorstromen). De bestaande parwabossen zullen gewoon verdrinken/afsterven en er zullen nieuwe parwa- en mangrovebossen ontstaan ten zuiden van de bestaande, b.v. op de breedteligging van Lelydorp of Zanderij.
  Het werk dat professor Naipal samen met zijn studenten verricht, is in mijn ogen zeer nuttig, maar ik zou toch graag willen zien dat hij reageert op mijn schrijven en ons komt uitleggen dat ik ongelijk heb.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.