Ernstige wateroverlast in delen binnenland Suriname

7
Ernstige wateroverlast in delen binnenland Suriname
Links Stico's BBQ & Sportcafe' Atjoni.

Door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen, is er in delen van het binnenland sprake van ernstige wateroverlast. Dat meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft rapportage ontvangen van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR)  over de gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony die zijn ondergelopen.  De rivieren zijn buiten hun overs getreden.

Er wordt nu een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan hulppakketten voor die gebieden. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door NCCR om indien nodig uit te rukken voor evacuatie van dorpsgemeenschappen.

Minister Emanuël is in nauw contact met de districtscommissarissen om de ontwikkeling te monitoren.

7 REACTIES

 1. Door al die ontbossingen en goudwinning wordt de natuur verstoord en ook nog door het opwarmen van de aarde zie je over in de gehele wereld dat er meer regen en in grote hoeveelheden neerkomt , zie laatst in Europa , en china en india en Australië en in de VS , nou bijna ieder land heeft te maken met wateroverlast , en zeespiegel stijgt ook nog , dus het wateroverlast probleem zal iedereen in de wereld meemaken en zal nog veel grotere omvang krijgen , en de mens is de hoofdschuldige dat de natuur ontregeld wordt.
  gemodereerd

 2. Dit is de prijs die men moet betalen voor het ruïneren van de bossen. Sterkte daar!
  gemodereerd

 3. Dat is elk jaar weer een terugkerend probleem, niet alleen in het binnenland maar ook in Paramaribo en omgeving. En dat al generaties lang….
  47 jaar geleden toen ik nog daar woonde, was het al een probleem en nog steeds…
  Er is nog altijd geen structurele oplossing gevonden. Het gaat op z’n Surinaams.
  gemodereerd

 4. Dit krijgt je van de bossen wegkapen en die grote kraters van de gouddelvers.Straks komen er grote ongelukken net als in Brazilië.Tsunamies zijn in aantocht
  gemodereerd

 5. Wie bouwt nu huizen of gebouwen die bij regentijd onder water lopen.

  Marrons en overheid gebruiken toch jullie verstand.

  Eerst zaken heel goed in kaart brengen over het gebied/locatie waar op gebouwen gebouwd zullen worden, waaraan het allemaal moet voldoen, klimaat en neerslag, regenseizoen, rivieren buiten hun oevers stromen, enz., waardoor mens, dier droge voeten houden en economische activiteiten onder wat voor omstandigheden geen enkele probleem ondervinden.

  Als men zaken van a t/m z niet goed in kaart heeft gebracht erover heeft nagedacht bij het maken van een plan, zal men met dit soort poppenkast te maken krijgen. Zegt meer dan genoeg over de grappenmakers. Waar zijn jullie toch mee bezig?
  gemodereerd

 6. Tjek domme Surinamers in Suriname waaronder mn oma van bijna 90 jaar die ook racistisch is naar de binnenland bewoners, een erfenis uit het verleden (wees bang voor ze, ze stelen): na den sma den schuld, ze willen niet verhuizen.

  Ik hoop dat de generatie met deze gedachtengang hun bekrompen dna niet meegeven ad nu opkomende generatie.

  Zou jij verhuizen als je weet dat je woongebied zoveel goud heeft, dat men bereid is je weg te jagen BY all means necessary, om bij die grote goud adder te komen, en niemand je hiervoor wil compenseren?

  Oma: na lanti ab a gron
  Me: die mensen zijn 300 jaar geleden gevlucht om er te wonen, door er meer dan 30 jaar te wonen is het nu hun bezit. Zo werkt het toch in Suritje?
  Oma: baja mi’m go wroko ik heb werk te doen.

  Struisvogel Surinamers, die graag rekenen op buitenlanders dan eigen Surinaamse krachten.

  Ik maak me geen illusies. De binnenland bewoners hebben ook veel te leren. Fotto a no paradijs. En niet omdat je niet meer op kostgrond hoeft te werken is die fotto libie minder hard werken. In de concrete jungle is overleven zonder emoties, en ook daar moet men mee leren omgaan.

  Un moes jep oen srefi overleed tap ala vlak, niet tegen elkaar vechten of elkaar wantrouwen. Slavernij psa kba, langa teng

  Zolanga a ne go bung anga den sma san broedoe long toemsie tap mama dotie, a no go bung anga a kondre. Punt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.