Tien medewerkers Doksenclub ontslagen vanwege stopzetting bedrijf

17
Doksenclub

In verband met de stopzetting van de Doksenclub heeft het bedrijf woensdag de arbeidsbetrekkingen van tien medewerkers moeten beëindigen. Dit zegt Doksenclub-eigenaar Gerard Van Den Bergh.

De ondernemer zegt dat de laatste hoop nog steeds is dat de rechter het bedrijf in het gelijk stelt voor de import van broedeieren in Suriname met een gezondheidscertificaat.

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft een importverbod uitgevaardigd voor broedeieren uit Nederland vanwege de vogelgriep. De Doksenclub vindt dat met een gezondheidscertificaat de import normaal kan plaatsvinden en heeft daarom een kort geding aanhangig gemaakt.

17 REACTIES

 1. Bestellen mag nu alleen bij imf gerelateerde friends and families. Je mag het ook gooien op vogelgriep. Jammer tak den euro biljet no ab vogelgriep, noso dat no bo mag kon in a kondre toe.

  1 20kg doos met een Ikea lampje, invoerrechten vd lamp totaal SRD1000. Zijn jullie helemaal gek geworden daar? Mi teigi oenoe kba: slot erop. Doek het land maar op
  gemodereerd

 2. Surinamers hebben bijna nooit iets kunnen opbouwen. Alle gekomen regeringen hebben hier ook hun stenen in bijgedragen. Ze zijn wel goed in het kapot maken van grote bedrijven. Jammer dat deze meneer hier te laat achter gekomen is. Ze gunnen je ook niets, dat heb ik ooit ook ondervonden.

  De vlees industrie is helemaal kapot gemaakt door corruptie, terwijl vlees veel goedkoper kon zijn in Su. Ik zou aan alle regeringen willen zeggen in SU ga verder door met stelen en stelen.
  gemodereerd

 3. Jammer voor die mensen. In Suriname zet je een stap vooruit en daarna twee stappen achteruit. Al die commissies van wo set eng werken niet. Wo set eng reist gezellig door het land met zijn tientallen volgauto’s en beveiligers. Daarom levert VES felle kritiek over het investeringsklimaat in Suriname.
  gemodereerd

 4. Als Nederland broedeieren uit Suriname importeerde en er plotseling vogelgriep zou uitbreken in Suriname, denk ik dat geen enkele Nederlandse rechter ooit zou bepalen dat er nog eieren uit Suriname geimporteerd mochten worden., Waarom zouden de Surinaamse overheid en een Surinaamse rechter het risico wel moeten nemen om de import van eieren uit Nederland wel toe te staan? Meneer van den Bergh moet maar ergens anders, waar er geen vogelgriep heerst, zijn broedeieren vandaan laten komen. Brazilie b.v..
  gemodereerd

 5. Laat de regering ze dan maar aan een baan helpen. Ik ben geen fan van nederland maar ze gaan nooit eieren sturen als ze weten dat de kans op ziekte aanwezig is. Is geen Sur. Of china of Guyana. Ik hou van mn land maar wat deze kloot regering doet met Su?? Triest.
  De kip mag NIET goedkoper worden.
  gemodereerd

 6. ‘Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft een importverbod uitgevaardigd voor broedeieren uit Nederland vanwege de vogelgriep’

  Weten ze daar bij LVV wel dat sinds de uitbraak van de vogelgriep er in Nederland een ophokplicht geldt en dat wij geen gebrek hebben aan kippen/doksenvlees en eieren voor consumptie?
  gemodereerd

 7. Hij heeft niet genoeg smeergeld betaald, effe Mr: M.Nibte raadplegen,
  en zo is alles in orde.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Juist deze ondernemingen moeten in Suriname in stand worden gehouden, goed voor de Surinaamse Markt, maar ook de internationale, Caricom Markt.

  Hiermee kan werkgelegenheid ontstaat en valuta mee worden verdiend. Made In Suriname

  Triest en zie wat ervoor in de plaats komt, import van Back en Neck uit de USA en valuta uitgave, geen werkgelegenheid.

  Bun Sari Tory met Suriname en de Surinamers. Hoe komt het toch dat Surinamers dit niet in zien?

  Ben Ik Nu Zo Slim Of Zijn Surinamers Nou Zo Dom?
  gemodereerd

 9. Betaal wat smeergelden en gij zult zien dat je alles mag importeren, zelfs met drugs doen ze dat, dus niet gierig doen.
  gemodereerd

 10. Prima. Uitstekend. Opnieuw bewezen dat vlees niet gezond is en ziekten kan veroorzaken. Mensen, wees blij dat je vegetariër kan worden. Als je het niet uit jezelf wordt, zou de Natuur je wel eens kunnen dwingen hiertoe.
  gemodereerd

 11. debby die Van Den Berg is een Belg , en als jij niet van Nederland houdt wat doe je dan daar , alleen maar voor jou uitkering en gratis ziektekostverzekering , nou hier in Suriname zal jij niets krijgen , je zal moeten werken , dus hou van Holland
  gemodereerd

 12. Nederland heeft de vogelgriep niet onder controle. Ze kunnen daar wel zeggen dat ze kunnen controleren dat de vogels en eieren niet besmet zijn met het virus, maar 100% zekerheid hebben ze in Nederland niet. Daarom moet Suriname de import van broedeieren uit dat land stopzetten, zolang vogelgriep niet OVERAL in Nederland onder controle is. Als slechts 1 virusje in 1 besmet ei in Suriname ingevoerd wordt, kunnen we niet alleen de Doksenclub opdoeken, maar ook alle andere kleine en grote pluimveebedrijven en zelfs onze zangvogels en wilde vogels kunnen doodgaan. Suriname moet dat risico niet willen lopen.
  gemodereerd

 13. + er is op dit moment geen vogelgriep uitbraak in Europa? Als dat zo is dan geld direct een ophokplicht en een verbod op handel binnen grote schaal. Bij constattering van een besmette kwekerij geld onherroepelijk ruiming.
  + Een gezondheidscerrificaat is aanwezig.
  – bestaande spelers zien hem als zware concurent…
  – meneer wordt geboycot op hoog niveau…
  ?wie kan aantonen dat deze spelers zo veilig zijn met hun kwekerij?
  ?wie controleerd ze objectief zonder friends & family gedonder?
  *weer een voorbeeld wat riekt naar corruptie en verlakkerij
  gemodereerd

 14. De heer van de Bergh is een zeer gewaardeerde Doksa kweker in Su.Een man met KABESA.Luister naar hem,want hij weet voor 100% wat hij doet.
  gemodereerd

 15. “…
  want met Bouta konden jullie maken wat jullie wilden
  …”

  Dit geldt ook voor Gerard van den Bergh.

  In Holland komt zeer regelmatig vogelgriep voor. En vaak gaan tweede keus producten via omwegen naar onderontwikkelde landen met domme en corrupte ambtenaren.

  Voorkomen is beter dan genezen.
  Bedankt LVV team Sewdien !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 16. “…
  Zorgelijk’
  Volgens minister van Landbouw Henk Staghouwer blijft de situatie omtrent de vogelgriep in Nederland ‘zorgelijk’. “We hebben momenteel geen pasklare oplossing voor de vogelgriepsituatie in Europa, maar samen met sector- en ketenpartijen zoeken we naar en werken we aan oplossingen voor zowel de korte als de langere termijn.”
  …” (rtl nieuws)

  Laten we Suriname gezond en biologisch houden !

  Voorkomen is beter dan genezen.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.