Eerste grote Readytex Art Gallerysolo-expositie van start

0
Eerste grote Readytex Art Gallerysolo-expositie van start

Bij Readytex Art Gallery gaat op 12 maart de eerste grote solo-expositie voor dit jaar van start. Deze keer is het de gevestigde beeldend kunstenaar John Lie A Fo, die met een bijzondere collectie kunstwerken in de schijnwerpers staat. Wegens verschillende omstandigheden, waaronder ook de Corona-pandemie, heeft de kunstenaar langer dan een jaar in alle rust kunnen werken aan de kunstwerken die hij van 12 maart tot en met 2 april, in zijn expositie LA VIE – A LIBI presenteert. Hij laat dan aan het publiek een veelzijdige collectie zien die bestaat uit schilderijen, mixed media werkstukken, assemblages en sculpturen.

John Lie A Fo weet zeer treffend de rijke verhalen en verbeelding die zich in zijn hoofd afspelen, in zijn typische en geheel eigen handschrift weer te geven op de dragers die hij kiest. Zijn krachtige beeldtaal kenmerkt zich door een uitbundige en bontgekleurde vorm van expressie en een bewuste, vaak speelse deformatie van de figuren die hij uitbeeldt.

Voor deze expositie werkt hij niet volgens één specifiek thema, maar put hij zoals de titel dat al suggereert, uit de voor hem oneindige en onbegrensde inspiratiebron van het leven, ofwel LA VIE – A LIBI. Een breed maar zeer interessant onderwerp omdat het behalve in zijn levendige verbeelding, een rijke voedingsbodem heeft in zijn boeiende jeugd in multicultureel Suriname, in de vele jaren die hij in Europa voor studie en werk doorbracht, in zijn vestiging in Frans-Guyana en de succesvolle kunstcarrière die hij van daaruit opbouwde.

Als een uiterst bekwame en geëngageerde kunstenaar, maakt John Lie A Fo kunst over dingen die hem aanspreken en dingen die hem plezier doen. Maar ook over historische en sociaal-maatschappelijke onderwerpen die hem aangrijpen in zijn persoonlijke omgeving en ook in de wereld daarbuiten. De wereldwijde Corona-pandemie, fragmenten van rituelen, tradities en verhalen van de vele culturen waarmee hij bekend is en zich ook mee identificeert, de koloniale geschiedenis en elementen uit de rijke tropische flora en fauna, zijn onderwerpen die in zijn nieuwe collectie aan bod komen.

Daarmee past zijn expositie ook heel goed in het project ALAKONDRE: A Space in Time dat Readytex Art Gallery een jaarlang uitvoert samen met curator-in-residence Miguel Keerveld. In het kader van dit project is collega-kunstenaar Sri Irodikromo aangewezen als ‘lead-curator’ voor de expositie LA VIE – A LIBI.

De solo-expositie LA VIE – A LIBI van John Lie A Fo is geopend van zaterdag 12 maart t/m zaterdag 2 april tijdens de reguliere openingstijden van Readytex Art Gallery. Deze zijn van maandag t/m vrijdag van 8:00 – 16:30 uur en op zaterdag van 8:30 – 13:30 uur. Eenieder is van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.