Bonden bij Justitie en Politie ontstemd over 17% loonsverhoging; beleggen spoed alv

9
Bonden bij Justitie en Politie
De voorzitters van de vier bonden.

De bonden die onder het Ministerie van Justitie en Politie ressorteren namelijk het Korps Politie Suriname (KPS), Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Korps Brandweer Suriname (KBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), zijn niet content met de 17% loonsverhoging van de overheid. 

Samen met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) onder leiding van Poetini Atompai, hebben de overige drie bonden, gemeend om een spoed algemene ledenvergadering (alv) te beleggen over de loonsverhoging. De bonden zullen afzonderlijk vandaag en morgen een alv beleggen. De bondsvoorzitters zeggen dat zij niet eens zijn, maar laten het besluit geheel over aan de alv.  

In gesprek met Waterkant. Net zegt bondsvoorzitter van de BBS, Guilliaume Coulor dat ook zijn bestuur vandaag een spoed alv belegd over de kwestie van de koopkracht verstrekking. “Het model is dat wij als bonden samen optrekken betreffende zaken van de leden en hun belangen. Zoals door mijn collegavoorzitter Atompai reeds vermeld, eisen de leden allemaal een loonsverhoging van minimaal 85%, maar nemen genoegen voor de eerste uitbetaling van de maand maart met tenminste een loonsverhoging van 25% uit die 85%. De regering moet rationeel beleid voeren, zodat alle veiligheidsdiensten in Suriname het hoofd boven water kunnen houden, want alle goederen en diensten vliegen de pan uit”, aldus Coulor.

Voorzitter van de bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), Max Breinburg staat geheel achter hetgeen Coulor naar voren heeft gebracht. “In het belang van de leden laten wij het besluit geheel over aan de alv”, merkt Breinburg op. Ook de bondsvoorzitter van KBS, Wendell Oosterwolde kan zich terugvinden in de woorden van Coulor.  

In februari dit jaar zijn alle vier bonden een samenwerkingsverband aangegaan. Ook deze bonden eisen namens hun leden een koopkrachtversterking van tenminste 25% op het brutosalaris van de maand maart 2020. Vandaag belegd de SPB en de BBS een spoed alv. Vrijdag volgen het KBS en het KPA.     

9 REACTIES

 1. Atompai no ab a moni fanodoe, sang ei klets?

  De rest, blijf de in beslag genomen spullen maar stelen. Loonsverhoging gi sang? Minimale effort? AUB jere
  gemodereerd

 2. Ze hadden 5 jaar geleden 85% loonverhoging moeten vragen, dan hadden ze een trap onder hun mars gekregen. Destijds werden vakbondsleiders bedreigd, opgepakt en geintimideerd.
  gemodereerd

 3. Laat de politie in Suriname eerst goed gaan presteren en de criminaliteit oppakken. Daarna moeten ze praten over extra loonsverhoging.
  gemodereerd

 4. Met dit soort figuren gaat het land echt geen stap vooruit komen.
  Kijk ze zitten, ze snappen de ernst van de zaak niet of willen het niet snappen.
  Je kan 100% salaris correctie vragen en krijgen, maar dit zal geen zoden aan de dijk zetten als diezelfde regering weer allerlei belastingen en accijnzen moet gaan verhogen om gelden binnen te halen. Vraag deze lieden waar het geld vandaan gehaald moet worden om zo’n fikse correctie door te voeren, en ze gaan op hun bek. Wat een volk zeg.
  gemodereerd

 5. Ambtenaren die het minst hebben gepresteerd eisen het hoogste % loonsverhoging, Whahahaha is nog geen 1 april! 85%, mop vd eeuw!

  Het veiligheidsgevoel vd burger is onder nul, rommel bij de douane, uitbraak uit de penitentiaire inrichtingen en rommel bij de brandweer. Zeer slechte procesverbalen met als gevolg dat criminelen heel snel worden vrijgelaten.

  Vorig jr hebben ze gestaakt tijdens de pandemie, een loonsverhoging ontvangen en veel collega’s verloren.
  Ga jullie schamen!
  gemodereerd

 6. laat ze eerst maar eens goed hun werk gaan doen
  wat dat is belachelijk hoe slecht het is
  behalve corruptie en ander wangedrag willen ze dus bijna dubbel loon?
  moet je wel voor werken stelletje lamzakken
  atompai geen geld meer over na zijn tripje naar nl? waar hij geld liep te strooien?
  atompai blijkt met die zet geld zat te hebben
  tevens is de hele structuur incl bevorderingen enzo totaal verziekt in het justitie apparaat.
  hoe kan je nu een bevordering krijgen aan de hand van dienstjaren? hoort daar niet een diploma bij te zitten voor het kunnen uitvoeren van een hogere functie?
  het nieuws afgelopen jaar heeft al vaak laten zien dat hogere in rang totaal niet geschikt zijn voor hun functie, en die eisen nu een dubbel salaris?
  lachwekkend hoe arrogant die eisen zijn
  hoe kan het ook dat politie e.d uitgeleent worden als prive beveiliging? terwijl ze altijd zeggen onderbemand en te weinig materiaal hebben?
  maar over al deze dingen hoor je die 4 opvreters van voorzitters niet over.
  ik zou ook niet willen betalen voor lamzakken die hun werk niet naar behoren doen.
  gemodereerd

 7. Laten ze eerst presteren het niveau van voor 1980. Het lijken wel pestkoppen bij elkaar
  gemodereerd

 8. met deze bondsfiguren zal Suriname een paradijs worden voor criminelen , ze beschermen ook de ndp criminelen , want die lopen vrij rond of na een dag zijn ze weer vrij door een bekende advocaat
  gemodereerd

 9. Een kleine les economie.
  De tegenhanger bij elke loonronde is inflatie. De prijzen stijgen in de winkels. De enige remedie (medicijn ) hiertegen is Produktieverhoging.(de beroemde formule: MV=PT) Maar het grote probleem van Suriname is natuurlijk dat er geen productie is en als er geen productie is kan er geen sprake zijn van produktieverhoging. Integendeel: al onze productiebedrijven zijn nu wijlen door slechte managers en vakbondsleiders die het onderste van de kan willen hebben zoals: de revo-bedrijven, Wageningen, Bruynzeel, Marienburg en nog vele andere , die ik niet genoemd heb.
  Atompai. Jij bent overduidelijk geen econoom, een opleiding , die ze eigenlijk van elke vakbondsleider zouden moeten eisen.
  Vakbondsleiders en alle anderen: Suriname is een importland, dat niet genoeg eten heeft om zijn mensen in een oorlogssituatie te voeden. Er is momenteel een oorlog gaande, die alle prijzen in de hele wereld omhoog jaagt. Als jij als vakbond ook te hoge eisen gaat stellen worden de prijzen nog extra omhoog gejaagd. Ga liever produceren om de wisselkoers omlaag te brengen: Let op: de grootste loonsverhoging is de daling van de wisselkoers.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.