Leerling met wapen op school; politie grijpt in

2
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

De Shri Vishnu School in Suriname was vandaag in rep en roer, nadat er in een schooltas van een tiener een wapen werd aangetroffen. De leerling C. van de tweede klas, is terzake wapenbezit aangehouden en overgebracht naar de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname.

Hij zat in de klas toen een medescholier het wapen in zijn tas ontdekte. Na de ontdekking werd de politie ingeschakeld voor onderzoek. De scholier werd samen met het wapen overgebracht naar Opa Doeli. 

Bij onderzoek bleek dat hij een gasbuks in zijn bezit had, die op een vuistvuurwapen leek. Het is vooralsnog niet bekend waarvoor de jongen de gasbuks naar school meenam en aan wie het toebehoort. 

De redactie van Waterkant.Net nam hierover contact op met de directrice van de desbetreffende school. Zij weigerde echter nadere informatie te delen met de pers. Het Surinaamse Openbaar Ministerie beslist over de inverzekeringstelling van C. 

In 2018 was ook al een tiener op een school in Paramaribo betrapt met een luchtdrukpistool. In dat geval was het wapen meegenomen om vrees aan te jagen bij de medescholieren.

2 REACTIES

 1. Ik ben geen Psycholoog maar ik zie dit als volgt: 1 hij wordt op school gepest, 2 hij wil laten zien dat hij er 1 bezit, en 3 hij zou het ook gebruiken indien noodzakelijk. Laatste gewoon stoer doen dus, zoals op de Amerikaanse scholen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Waar komt het wapen vandaan als het door de scholier naar school is gebracht.. want is die minderjarige scholier in staat om aan een wapen te komen- dit te kopen??

  Uit de verhoren zal wel blijken wat er aan de hand is. Voorbarig vingerwijzen is een hetze. En misschien kunnen we daarboven uit gaan stijgen vanaf vandaag.. vanaf nu.
  Het onderzoek, c.q. een Psychologisch rapport zal uitwijzen wat er precies aan de hand is.
  Tot die tijd.. Wat kunnen we doen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

  Mauke
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.