Siebrano Pique aangehouden en in verzekering gesteld

31
Siebrano Pique

Siebrano Pique (42) is vandaag aangehouden en in verzekering gesteld, nadat hij zich vanmorgen bij de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname had gemeld. Dit in verband met opruiing, belediging van het staatshoofd, smaad en laster.

Siebrano werd door de politie opgeroepen in verband met een onderzoek. De afgelopen dagen ging een filmpje viraal waarin de verdachte de president en zijn echtgenote zwaar beledigde. Ook zou hij naar eigen zeggen bij de woning van de president zijn geweest om verhaal bij hem te halen.

In dit filmpje noemde hij de president een saka saka, een mapima. Ook de first lady moest het ontgelden en kreeg ordinaire verwensingen naar het hoofd. Pique richtte zich op een ongemanierde wijze tot de president en zei daarbij tot tweemaal toe: “Chan, joe nanga Melisaa oeng ma bigi map***gpaolo“. Hij gaf aan de oorlog te verklaren aan de president en niet bang te zijn om hem uit te schelden.

Uren nadat het filmpje viraal ging bood hij zijn verontschuldigingen aan. Dit mocht echter niet baten; hij werd vandaag, toen hij zich na een oproep had aangemeld, in verzekering gesteld na te zijn voorgeleid bij een hulpofficier.

31 REACTIES

 1. Even Mr: M. Nibte bellen en straks. loopt hij weer vrij die pleuris hond.
  Hier moeten ze de wet van DDB toepassen hij is, bij een vlucht poging
  in zijn rug geschoten. ( ” Ja in zijn rug, baas specialiteit”) Ik zou hem lekker
  laten zuipen, en daarna laten verzuipen! Gevolg is: een idioot minder in de dieren wereld, maar Chan en de zijnen schijten in hun broeken. Plotseling ding habi
  last foe watra K@.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. het is een belediging omdat de beledigde weet dat het de waarheid is
  waarom zou iemand zich druk maken als iemand wat roeptoetert wat niet waar is.
  onzin sterft vanzelf snel uit.
  maar ondanks dat ik deze man een sukkel vind, heeft hij wel gelijk met zijn uitspraken.
  als het volk al lange tijd zelfs na bouta nog steeds in de narigheid zit en geen verbetering op komst? wie kan het je dan nog kwalijk nemen als iemand zijn hart lucht vanwege de wanprestaties en blufferige beloftes van de man die gekozen is als president?
  het volk is het zat, net als dat ze deze nalatige nietsnut zat zijn

  BOUTA AL OPGEPAKT CHAN? lafaard
  gemodereerd

 3. Hoeveel mensen gaan jullie opsluiten??
  Presidenten over de hele wereld schelden ze uit, sluiten ze ze op??
  Machtsmisbruik van deze regering
  gemodereerd

 4. STOER DOEN. dont roll the dice if you cant pay the price. Dont do it.
  En nu gaan huillie huillie. Zielig
  gemodereerd

 5. Platspuiten en in LPI laten opnemen, die domme paarse djamoe ede. Teveel witte poeder gesnoven aan de patrijsstraat 28 bij opa D.
  gemodereerd

 6. Dit wordt een voorbeeld ad rest tonen gevalletje.

  Eens Ff kijken hoe hardcore die sponsorende volgers in NL zijn.

  Spannend
  gemodereerd

 7. Deze paarse smeerlap moeten ze in de gevangenis stoppen en de sleutel in de Suriname rivier gooien.
  Hij zou toch beter moeten weten. Wat de bron is van al deze ellende?
  Laat hij Bouterse en zijn consorten vragen waar al de miljarden dollars zijn die weggelopen zijn uit Suriname?
  Wat een figuur zeg.
  gemodereerd

 8. Binnenkort deze a-sociale, schaamteloze, maatschappelijk kansloze, doorgesnoven paarse randdebiel en dorpsidioot langdurig achter de tralies. Dit soort stront voorgoed uit de samenleving onttrekken.
  gemodereerd

 9. ja pique , berouw komt naar de zonde , jij hebt een grote zonde gedaan , maar berouw daar geloven we niets van
  hebt jij opdracht gekregen van iemand of een partij om te keer te gaan tegen de president en zijn vrouw , als dat zo is vertel het de politie , zo niet en het kwam van jou zelf , nou rot maar lekker weg in de cel
  waardeloos figuur
  gemodereerd

 10. Laat hij maar lekker van achter de tralies uit blijven schelden. De hersens kunnen niet anders reageren.
  gemodereerd

 11. Hoop dat dit een wijze les is en dat die zijn tijd in de bak goed besteed. En dat die volgende keer beter nadenkt en niet als een kip zonder kop gaat kraaien.
  Ok
  gemodereerd

 12. Pique moet je een hengel geven dan laat je hem los op zee met een hengel en veranker de boot, laat hem daar lekker vissen. Je kan hem ook diep in het bos peper en tomaten laten planten met ketting om zijn voeten, zo loop hij niet weg. Hij zal altijd een lastpost zijn. Geef hem een cursus bezigheidstherapie.
  gemodereerd

 13. Het was triest om te zien hoe hij tekeer ging. Duidelijk een man die zijn breekpunt bereikt heeft. Je hoef geen aanhanger te zijn van Chan, maar je moet zijn positie wel respecteren.
  gemodereerd

 14. En terecht!
  In navolging van vele landen worden dit soort figuren bestraft. Dit heeft helemaal geen link met koloniale toestanden @Nickerie.
  Je mag het oneens zijn, maar smakeloos en opruiende taal moet bestraft worden.
  gemodereerd

 15. Eerlijk gezegd vind ik het stom van Siebrano en die andere ordinaire vent in Nickerie die zo tekeer gaan, in het openbaar, tegen onze president. Maar ik vind het nog stommer en heel erg kinderachtig dat deze twee mannen opgesloten worden omdat ze met hun vuile onderbroekenpraat onze president beledigd zouden hebben. Volgens mij heeft de president belangrijkere zaken, die om een oplossing schreeuwen, aan zijn broek hangen.
  gemodereerd

 16. Kies eng moi,… a boes-agoe!
  Hopende dat hij door schade en schande wijs mag worden, deze oliedomme dorpsgek.
  gemodereerd

 17. Zo’n achterlijke dombo met zijn lelijke schreeuwerige doorgesnoven rotkop zou naast je wonen.

  Deze idioot is duidelijk stil blijven staan tijdens de evolutie.
  Miezerig mannetje is 42 jaar en nog steeds dommer dan een willekeurige aap uit de rimboe.

  Wat moet daar nou nog van terechtkomen?
  Ik zou hem wel van zijn problemen afhelpen, diepe kuil graven en zand erover, is niks aan verloren.
  gemodereerd

 18. Hey directoir zonder bedrijf,

  Dan hadden die roeptoeters van je in 2010 al slim moeten stemmen, zodat we met een stabiel Vene verder konden gaan, hoefden die toeters van je nu niet te tetteren. Het verschil is dat er alleen maar schijt uit die toeter van je kwam.
  gemodereerd

 19. # Directeur zonder bedrijf.

  Wat verwacht je na 10 jaar NDP?
  Dat de problemen na 3 jaar zijn opgelost?
  Denk je zelfs na 5 jaar uit de shit te zijn??
  Ik hoop dat je slim genoeg bent om te begrijpen dat het makkelijker is om iets af te breken dan om het op te bouwen, vooral bij het bestuur van een natie vol burgers die iets verwachten en er zelf niets voor willen doen. Alleen maar wonderen binnen korte tijd verwachten nadat je zelf voor 10 jaar puinhoop hebt gekozen. Kom op zeg….
  Bij het minst geringste wordt de president de huid vol gescholden of bedreigd door 1 of andere mafkees. Hij moet zich er niks van aantrekken…gewoon z’n pad volgen. Geef hem nog 5 jaar om de plannen te voltrekken. Daarna zien we wel of het loze beloftes waren.

  Wat betreft DDB begrijp ik eerlijk gezegd ook niet wat hem tegen houdt. Misschien de legaliteit van een aanhouding afwachten?
  gemodereerd

 20. Van mij mag hij in deze houding het standbeeld van Kwakoe vervangen op 1 juli a.s.
  gemodereerd

 21. ‘S landsbelang, waarom beticht je dzb voor iets daij niet gezegd heeft, ook anderen gebruiken dit als argument in hun emotie.
  Voor de goede orde, het is president Santokhi himself, die toen als oppositie, luidkeels op elke verkiezingspodia riep, wi ô sit ing, binnen 9 maanden is de economie weer op de rails. Hij heeft bewust gekozen de mensen wijs te maken dat hij dé man is die dit huzarenstukje zou gaan uitvoeren. Er zijn 180 top experts bezig met plannen die direct uitgevoerd kunnen worden, direct bij de regeringsovername.
  Btw, Wat zijn de kosten voor het inhuren van deze top adviseurs, Lazard, de gebroeders Jethu en andere “duistere” adviseurs. Denk aan de andere mislukte plannen.
  Als nu blijkt dat hij het regeren heeft onderschat en zichzelf heeft overschat, de kiezers een worst voor gehouden heeft, moet zijn aanhang nu niet gaan klagen.
  Verder, dat de president alleen met zijn eigen mensen wil werken omdat hij anderen niet vertrouwt, zich alleen omringt met ja knikker (dit leidt onherroepelijk tot tunnelvisie) moet men nu niet komen klagen, het ligt aan dit en dat, maar niet aan hem, a no mi.
  De kiezers hebben het volste recht om te klagen wanneer Santokhi zijn gedane beloften door “ onvoorziene omstandigheden” niet kan nakomen. Hij zou ook niet naar het IMF toestappen, hij heeft het toch gedaan, en misschien terecht naar zijn mening, maar hij heeft het volk niet vertelt wat de consequenties zullen zijn. De voorwaarden gesteld door het IMF heeft hij doorgevoerd zonder het volk voor te bereiden wat dit zou gaan beteken voor hun portemonnee. Je bent de president voor het volk die verwacht dat zij door de president wordt beschermd en niet dat zij “belazerd” worden door de president.
  Hier wringt de schoen. Waarom communiceert Santokhi zo weinig met het volk, hij komt vaak op in de media, maar vertelt nooit concreet de gevolgen voor het volk, door zijn beleid. Hij is zo gefocust op geld en denkt dat alles met geld op te lossen is. Zo’n kortzichtige president is funest om ons uit de benarde positie te halen.
  Het gaat hem niet lukken, tenzij hij bereidt is het beleid hier en daar aan te passen (uit een ander vaatje tappen), anders wordt het tijd, iemand anders uit de VHP aan te wijzen, om hem te vervangen. Het is geen schande, hij zegt zelf dat hij alles doet voor het volk.
  Geen enkele verstandig mens in Sranan is tegen een regering die doet wat zij belooft heeft, als de slimme (stemmers) kiezers, die deze coalitie gekozen heeft (de NDP heeft verdreven), in grote getale zich belazert voelt, ja, dan is er zeker iets niet goed met dit beleid. Deze slimme (stemmers) kiezers gaan niet de straat op, (de Ocer mag tot de nok gevuld zijn met paarse aanhang) maar je wint alleen de verkiezing met de steun van de slimme (stemmers), zwijgende kiezers. Jip en Janneke.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.