Onjuist bericht Times of Suriname: Suriname stemt wel voor VN-Resolutie tegen Rusland

11
VN ambassadeur Sunil Sitaldin gaf een statement namens Suriname, tijdens de speciale zitting van de VN over Oekraïne.

De Surinaamse regering heeft vandaag expliciet laten weten dat er absoluut geen sprake is van het onthouden van stemmen voor de VN-Resolutie tegen Rusland, zoals de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag prominent op haar voorpagina beweert.

Volgens de regering klopt de informatie als zou Suriname zich hebben onthouden van stemmen voor de VN-Resolutie ‘AGGRESSION AGAINST UKRAINE’ niet. “Duidelijkheidshalve geven wij aan dat Suriname wel heeft deelgenomen aan de stemming. Suriname stemde VOOR deze resolutie” aldus de regering.

In onderstaand overzicht is het resultaat van de stemming ook terug te zien.

Op de 11e speciale spoedsessie van de United Nations General Assembly, van 28 februari tot en met 02 maart 2022. is gestemd over de veroordeling van Rusland voor de invasie en militaire agressie jegens Oekraïne. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) benadrukt dat Suriname vóór de resolutie gestemd heeft.

‘Vanaf het begin van het conflict was het standpunt van Suriname duidelijk’ zei de bewindsman in reactie op berichtgeving als zou Suriname zich hebben onthouden van stemmen. ‘Ook op het scherm van de Verenigde Naties staat duidelijk aangegeven dat Suriname groen is gekleurd, hetgeen betekent dat we vóór hebben gestemd. Suriname heeft op basis van internationaal geaccepteerde principes van territoriale soevereiniteit alsook op basis van internationale orde en internationaal recht de invasie en agressie van Rusland jegens Oekraïne sterk veroordeeld.’

Het ministerie van BIBIS had reeds op 24 februari jongstleden melding gemaakt van het standpunt van Suriname welke in lijn was met de regionale statement van de Caribische gemeenschap (CARICOM), uitgegeven door de ministers van Buitenlandse Zaken.

‘Suriname is voorstander van democratische principes en de internationale rechtsorde en daar zullen wij altijd inkomen en tegen ageren als die aan de orde zijn’ wenst de Minister nogmaals te benadrukken.

11 REACTIES

 1. Dat komt ervan als toen Poetin van Rusland de Krim in 2014 had bezet en ddb van Suriname aangaf dat het een interne zaak was en deze regering niet duidelijk een standpunt van aangeeft of aanneemt.

  Dit zei de regering ddb via Lackin
  PARAMARIBO, 20 maart 2014 – De regering ddb respecteert het referendum dat op de Krim is gehouden over aansluiting bij Rusland. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Weliswaar wordt geen oordeel geveld over het besluit van Rusland om de Krim te annexeren.

  Volgens Lackin vinden er verschuivingen in de wereld plaats. Landen vinden het steeds meer nodig om hun belangen veilig te stellen, vanwege economische en financiële bedreigingen. Dit zou ook het geval zijn in het gebied rond de Krim. Het gaat dan niet alleen om de ongeveer twee miljoen Russen die er wonen. Ook de strategische ligging en de plaatselijke natuurlijke rijkdommen zouden meewegen. Dit was de reactie van Suriname in maart 2014.

  Als er sinds dien niet een reactie is gekomen hierop kan internationaal nog gedacht worden dat dit standpunt van 2014 nog steeds door Suriname wordt gehandhaafd.
  gemodereerd

 2. Journalistieke en redactionele blunder!
  En dat wordt door dat krantje ook, onder verontschuldiging, gecorrigeerd weergegeven in de volgende editie?
  Laten we het hopen.

  Ave Sranan.
  gemodereerd

 3. Doen jullie je ding op eigen titel.
  Die klote daar houden biet van zwarten, ze vechten ht onderling uit.
  gemodereerd

 4. Men mocht zich wel onthouden van keuze ,omdat het alleen tegen ons land kan werken en trouwens maakt mee stemmen voor Suriname niets uit, ik vraag my af of we voor deze poppenkast miljoenen moeten betalen, terwyl wat het geldt in Suriname hardt nodig hebben
  Byvoorbeeld kon men gas of benzine EBS mee subsidiëren. Want de VN doet aan nabeschouwing dus is het een dure grap.
  gemodereerd

 5. Zou Suriname tegen stemmen of niet stemmen, dan komen de IMF leningen in gevaar. Van een echte keuze is m.i. geen sprake.
  gemodereerd

 6. okee , maar ziet U die landen die tegen stemmen , onderhoud daar geen contacten mee , en die landen die niet stemden zijn vele vrienden van U , dus ook gewoon waardeloze landen , niet stemmen is eigenlijk ook tegen stemmen , dus onderhoud daar ook geen contacten meer met deze landen , anders wordt U ook een slachtoffer
  gemodereerd

 7. Moet je horen ,het westen is geen sikkepit beter. Het westen heeft bij verschillende gelegenheden invasies gepleegd in diverse landen. Het is altijd zo geweest ; wij zijn het westen en wij zijn de good guys en de rest waaronder landen als Rusland ,China etc., automatisch de bad guys zijn. De gemiddelde burger die in het westen is opgegroeid, weet niet beter. Die is vanaf geboorte geïndoctrineerd. Neem nu de oorlog in Irak. Het bleek feitelijk dat het illegaal was omdat men Sadam betichtte van kernwapens. Dat was niet het geval. Desondanks werd de invasie ingelast met als gevolg honderdduizenden onschuldige doden. De schuldigen zijn nooit bestraft. Immers ,alles wat het westen doet, is legitiem nietwaar. Als morgen Amerika een invasie pleegt in bijvoorbeeld Suriname ,zal het zonder meer goedgekeurd worden. Suriname is dan automatisch de bad guy en we weten wie de good guys zijn. De propaganda doet nu zijn werk en de burger weet niet beter.
  gemodereerd

 8. Zolang je deze krant geen flinke boete oplegt zullen ze door gaan met het verspreiden van fakenews.
  Ik zou die krant nooit meer kopen.
  gemodereerd

 9. Die minister van bibis heeft een dikke vinger in het beleid en welke richting Suriname opgaat. Zware jongen..

  Als je het mij vraagt, stem niet! Laat Putin, zelensky, Europa, de Vs het lekker uitzoeken met elkaar. Ze hebben altijd maling gehad, aan wat er gebeurd in Suriname. Waarom nu, je opstellen alsof je ook een grote speler bent op het wereldtoneel. Echt een lachertje..
  gemodereerd

 10. Surinamers met hun krabben mentaliteit, dat verander je niet van de ene op de andere dag.
  Ze verlangen wel van Santokhi dat hij de problemen van 40 jaar chaos en ellende van die criminele bende binnen 200 dagen oplost.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.