Home Onderwerpen Justitie en politie VIDEO: Komt ordinaire Siebrano Pique weg met beledigen van de president?

VIDEO: Komt ordinaire Siebrano Pique weg met beledigen van de president?

69

Siebrano Pique heeft afgelopen dagen weer van zich laten horen. In deze smakeloze live tirade, haalde de activist ongekend hard uit naar de Surinaamse president Santokhi. Daarbij heeft Pique diverse malen banale en ordinaire krachttermen gebruikt en de president vies en vuil uitgescholden.

Zo noemde hij de president een saka saka, een mapima. Ook de first lady moest het ontgelden en kreeg ordinaire verwensingen naar het hoofd. Pique richtte zich op een ongemanierde wijze tot de president en zei daarbij tot tweemaal toe: “Chan, joe nanga Melisaa oeng ma bigi map***gpaolo“. Hij gaf aan de oorlog te verklaren aan de president en niet bang te zijn om hem uit te schelden.

Het filmpje van Pique ging flink rond op social media waar door het merendeel afkeurend wordt gesproken over de onbeschaafde manier waarop Pique het staatshoofd van het land beledigt. Pique wordt daarbij getypeerd als zijnde ongeciviliseerd, onopgevoed, laag-bij-de-gronds en verachtelijk. Er wordt ook opgeroepen om actie tegen hem te ondernemen, conform de wet.

Volgens artikel 152 van het Surinaamse Wetboek van Strafrecht is het beledigen van de president van de Republiek Suriname strafbaar. Ook de opzettelijke belediging van het het waarnemend staatshoofd is strafbaar. 

Aan de hand van dit artikel zou Pique dus opgepakt kunnen worden als er aangifte gedaan wordt. Of dat het geval is, is niet duidelijk.

Pique haastte zich meteen na de commotie over zijn scheldpartij om ‘sorry’ te zeggen op zijn Facebook pagina. “Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn verontschuldigingen aan te bieden aan de president. Het was niet mijn bedoeling maar A EMRE BE FURU. Zo hoort het niet. We moeten ten alle tyden onze Emoties in toom houden, en Respecthebben voor het institutevan President wanneer hij dat afdwingt,maar vandaag ging het even mis“, zei hij. Het kwaad was echter al geschiedt.

Luister hier naar de tirade (let op: scheldwoorden)

UPDATE: Siebrano Pique (42) is vandaag, donderdag 3 maart, in verzekering gesteld nadat hij zich vanmorgen bij de afdeling Kapitale Delicten van het KPS had gemeld.

69 REACTIES

 1. Oppakken en opsluiten in LPI. Si no brain heeft teveel witte poeder gesnoven tijdens de njang dringi prisiri paarse ratten bijeenkomst van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D.
  gemodereerd

 2. Nickeriaanse man ingesloten voor belediging staatshoofd
  01 Mar, 00:33
  foto

  Chanderdew R. (35) heeft in een video die op Facebook viraal gaat, uitgelegd dat mensen in Nickerie diep teleurgesteld zijn in de regering. De VHP heeft zoveel beloofd, maar niks is waargemaakt. Landbouwers kunnen geen chemicaliën en mest kopen, zo duur is alles geworden. Hij is zaterdag in verzekering gesteld omdat hij het staatshoofd zou hebben beledigd.

  De man legt in Sarnami uit dat het land gewoon naar de knoppen is. Mensen lijden armoede. In 73 jaar heeft de VHP nauwelijks wapenfeiten. Er was veel hoop gesteld in VHP-voorzitter Chan Santokhi, daarom is hij gekozen. Maar de vele beloften die gedaan zijn om het land uit het dal te halen, zijn volgens Chanderdew R., niet waargemaakt.

  De gebelgde man wil weten waarmee de president bezig. Hij vraagt zich af of hij de hele dag speelt “met zijn ding of dat van Mellisa”. De man is opgesloten op de politiepost te Henar. Hij zal woensdag worden voorgeleid.
  gemodereerd

 3. dit kan niet door de beugel,wat je gerief ook mag zijn een staatshoofd zo beledigen,kan en mag niet. opsluiten deze gast en normen en waarden scholen [misschien weinig aandacht gekregen !]
  gemodereerd

 4. Sibrano wauw wat een taalgebruik. U bent geslaagd. U mag uw woordenboek publiceren
  gemodereerd

 5. En zo’n persoon noemt men een activist?
  Een aap is nog slimmer dan deze rimboe-kever.

  Je vraagt je af waarom deze mensen een hoofd hebben, hersens zitten er in ieder geval niet in!

  Trap deze idioot uit zijn gestolen hangmat en flink afstraffen met een flinke geldboete, zoveel dat hij al zijn bezittingen moet verkopen!
  gemodereerd

 6. Pique jij stuk stront, joe e kossie sma ma joe no habi ma of na dagoe priet joe poeroe.
  gemodereerd

 7. Flinke jongen.
  Misschien kan hij Poetin gaan joinen in Oekraïne.
  Echte strijder, met zijn mond kan hij bergen verzetten
  gemodereerd

 8. Hersenloze, laaggeschoolde, a-sociale randdebiel en dorpsidioot. Hypocriet excuses maken achteraf. LOCK HIM UP, deze geesteszieke, psychies ontspoorde gek.
  gemodereerd

 9. Geen opvoeding gehad of dezelfde opvoeding als zijn ouders
  Dit krijg je nou als je zoveel jaren geen onderwijs hebt genoten omdat het volk niets mocht leren. ze moesten dom gehouden worden. Boelterse bedankt.
  Chan heeft 2 opties
  of hij laat de mannen van Brunsie het opknappen
  of deze idioot op de vlucht …………
  maar dat is niet zo mooi, bind hem aan de wielen van slm en geef hem een gratis vlucht olv Poch
  gemodereerd

 10. Beste ZE Santokhi,
  Waarom luistert u niet? Ik heb u al voor de verkiezingen op uw hart gedrukt om een een peloton Gurkhas voor uw bescherming in dienst te nemen. Die weten als geen ander hoe met dit soort kakkerlakken als Pique om te gaan. Het is nog niet te laat!
  gemodereerd

 11. gratis onderkomen voor de komende tijd
  hij heeft zijn doel bereikt
  laat die maar genieten van gratis onderkomen voor de komende maanden
  gemodereerd

 12. Ik ben het niet helemaal eens, dat je alleen voor het beledigen en uitschelden van de president en vice-president vervolgd kan worden. Dus andere mensen buiten de president en vice-president mag je wel vies en vuil uitschelden. Je zou iedereen moeten oppakken en vervolgen die een ander beledigd en uitscheldt.

  In Suriname heb je een vice-president die internationaal veroordeeld is voor drugs. Dus als de wet in Suriname zelfs een crimineel beschermd, dan weet je zelf wel hoever ze in dat land zijn. Het is een vrijgevochten boel daar.

  Een advocaat in Nickerie die een bij de wet beschermde flamingo doodschiet wordt niet vervolgd, maar een andere Nickerie die tegen de president zegt” je zit met je ding te spelen” wordt opgepakt en vervolgd.

  Poppenkast.
  gemodereerd

 13. No man we gaan hem nog niet straffen. We hebben een strategy. Geduldig afwachten.
  gemodereerd

 14. mang mofo dot moro a prasie plee pe soso worong en kroipie
  Ma eigenlijk if yu loekoe foe afstand dang Chan inderdaad ne doe neks djie a voetvolk maar soso djie deng sma fu ing.
  Maar dan nog yu no mag kos so likie wang dom gebekte achterlijke imbeciel
  gemodereerd

 15. Het waren deze zelfde gasten die Bouterse uitscholden. Nu op jullie bord.
  Straks zitten we op de zwarte lijst met de illegale $ die ze pompen via de cambio’s.
  Bouterse was pres toen deze zelfde Chan gilde Bouterse, Bruinswijk zijn rommel.
  Wat doet hij nu met Brunswijk???
  Dictator wilt VHP spelen??? Time will tell
  gemodereerd

 16. Schijnt dat deze oude pjoko flink uitgeknepen moet worden voordat hij verder groeit. Ik vraag me spontaan af of die setigong ook van hem was.
  Wat een held! het staatshoofd zo aan en bespreken en als een vriendje op het eind pardon vragen.
  Werk aan de winkel en beurs vullen voor de bekendste gangster advokaat van Su die zal aanvoeren dat hij al berouw heeft betoont .
  Ook werk aan de winkel voor Zeta die hem een flinke ban geeft vanwege onbetamelijk gedrag.
  gemodereerd

 17. Beste famiri, inderdaad Pierkwaai zegt het goed : “het kwaad is al geschied”, maar er moet voorkomen worden dat de Pierkwaai emmer overloopt in de toekomst. Dus ff ter controle eerst zijn verdiende straf laten uit zitten. FF tot rust komen behind bars en dan mag hij ter observatie opgenomen worden. Ik zeg petitie starten om deze man zijn rust te gunnen te Santo Boma.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 18. Dit is wat paars uitmaakt, crimineel ogend schreeuwlelijk gespuis.
  gemodereerd

 19. Hoe komt het dat deze man het durf de president uit te schelden?
  Omdat wij vanaf 1975 in een bananenrepubliek leven.
  gemodereerd

 20. Als Pique zijn mond opendoet lijkt hij niet alleen op een aap maar hij is het ook. Triest dat dit soort laffe mensen namens het volk spreekt. In ieder geval praat deze straathond niet namens mij.
  gemodereerd

 21. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Komt ordinaire Siebrano Pique weg met beledigen van de president?

  Waarom besteed de Surinaamse (media) te veel tijd aan zo’n DOM FIGUUR in de Surinaamse samenleving?
  Wat voor opleiding heeft deze DOMME FIGUUR genoten in Suriname?
  Wat is zijn bijdrage tot heden aan de echte ontwikkeling van het land?

  Er is werk genoeg te doen in Suriname voor een niet al te slimme Siebrano PIQUE.
  B.v. in de groenvoorziening, landbouw en bosbouw.

  Siebrano PIQUE is volgens mij het (product) dat door een (zaadcel) in de jaren ’80 van de vorige eeuw op deze aardkloot is gebracht.
  Hij is ook een echte liefhebber van een GRATIS pakket alsmede GRATIS eten en drinken.
  Wat zal zijn moeder veel verdriet hebben met zo’n product.
  gemodereerd

 22. deze achterlijke heeft gezien dat anderen die vroeger een grote bek hadden tegen boelerse hun zin kregen, dan bleven ze stil. vol afgunst kijkt hij, maar daar zal het bij blijven. morgen mag hij blij zijn dat hij niet op de vlucht is neergeschoten.
  nee lullo, de tijd van schreeuwen en krijgen is voorbij. had je tijd nou maar besteed aan leren. nee meneer dacht alleen aan zijn drielletterij woord dat begint en eindigt met een l.
  het is toch een volk zeg, dan vraagt een andere idioot pony of een andere foto een keer kan worden geplaatst. neks daarvan.
  gemodereerd

 23. En dit soort figuren willen hun stempel drukken in Suriname. Hadden wij niet genoeg aan die andere randdebielen van de NDP? Het gaat ze alleen maar om sabotage om weer aan de macht te komen voor eigen gewin. Je kan wel blijven roepen dat de VHP nooit iets voor het land heeft gedaan, maar je moet zeker die balk in eigen ogen niet vergeten. En de VHP heeft nog nooit het land in bankroet status achtergelaten.
  Hoe meer deze mensen voor chaos en ellende zorgen, hoe beter ze er zelf van worden. En het simpele volk stinkt er elke keer weer in.
  gemodereerd

 24. ai Pique je moet je diep diep en diep schamen! wat een taalgebruik…niemand kijkt naar je op. en je noemt jezelf activist!! mi gado… een activist misdraagt zich niet zo. Je bent gewoon een aso varken…knor knor. Sorry is te laat. Je moet manieren gaan leren
  gemodereerd

 25. Misschien ligt het aan mij, maar het verbaasd mij dat de kwartje nog steeds niet valt bij bepaalde mensen waarom we in de pina zitten. Hij uit zijn frustratie nadat hij gezien heeft wat voor opkomst is geweest @ Ocer en denkt dat hij nu geweldig sterk staat, terwijl hij in de nest van vernietiging is geweest.

  Hij heeft zijn smoel te keer laten gaan als een doksie bille die loes bere heeft. Hij verdiend het om op de kosten van de staat even rust te gaan houden @ Boma, kwartje zal toch nooit vallen bij zulk mens.
  gemodereerd

 26. pigue heeft de zelfde manieren als de kolonisators . daar wordt je huid vol gescholden met racistische uitspraken en later staat die smerige hollander doodleuk uit te kraaien ”sorry zo had ik het niet bedoeld”
  waarom word er geen gebruik gemaakt van de wettelijke regelgeving en deze persoon als voorbeeld achter slot en grendel te plaatsen.

  tjee
  gemodereerd

 27. Deze man moet ook worden opgepakt wegens belediging van de president en diens vrouw.
  eerst flink uitschelden en dan achteraf sorry zeggen, zodat hij niet vervolgd wordt.
  Chan Santhoki moet zulke mensen die heel persoonlijk worden en het staatshoofd te pas en onpas beledigen, meteen in een gesticht laten opnemen.
  gemodereerd

 28. Verkeerde aanpak van sibrano. Emoties hebben hier duidelijk de overhand. Dit valt natuurlijk niet goed te praten. Maar wie door al het gescheld heen luisterd, en probeert een boodschap te vinden. Hoort natuurlijk dat er veel pijn en grieven zijn, die op een verkeerde manier word gebracht. Chan moet echt radicaal zijn koers gaan veranderen. Het beleid is meedogenloos en de President lijkt er ongevoelig voor. Hervormingen zijn broodnodig, maar de manier waarop ze het Volk door de strot worden geduwd, geeft natuurlijk veel ongerief. Wat moet je nog met je zuurverdiende Srd’s? Je werkt en hosselt, maar je bereikt er niet zoveel mee. Een gezin of huishouden met 6 personen, geeft dagelijks gemiddeld 50 srd uit aan brood. Dus de boosheid is er, de eerste 90 dagen van het beloofde walhalla zijn voorbij. Ook de eerste 200, ook het eerste jaar. De rapen zijn nu gaar.. ondanks ik de aktie van Sibrano afkeur, zit er ergens ook een boodschap voor de regering in verstopt.
  gemodereerd

 29. Zoals ik eerder al aangaf, de Nationale Dagu Partij is de enige Asociale partij van Suriname.

  Paquet weerspiegelt de gemiddelde NDPer en spreekt namens dat NDP-volk.

  Daar wil jij toch niet bijhoren.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 30. Gooi hem voor een paar maanden in de bak. Dan leert hij het direct af. Nonsense met hem.
  gemodereerd

 31. Ik kan de frustratie begrijpen, als men hun handel nauwelijks kan exporteren. Dit is iemand die iets wilt betekenen voor Suriname?
  Mensen oproepen om wapens te kopen en ten strijde te trekken?. Mensen beschuldigen van seksuele misdrijven tegen kinderen? Belediging?

  De man is van de ndp en heeft meer dan duidelijk zijn misboegen geuit naar het volk.
  Dit is meer dan mislijkmakend.
  Wanneer ze zwarten een bepaalde predikaat geven, etiketteren, dan worden ze gek, ik zeker niet.

  Hetgeen pappa jantje van livorno oppert is niet slecht.
  Deze pantoffel held moest dit tegen ddb uiten.
  Men zal je herinneren aan je optreden, wees gerust.
  gemodereerd

 32. De president moet toch boven dit soort ordinair scheldende idioten staan? Als je je in het openbaar als een idioot wilt gedragen beledig je niet de president maar je vader en moeder, omdat die je een slechte opvoeding hebben gegeven en je bent een schande voor jezelf. De president zou zichzelf niet moeten verlagen door zulke gekken serieus te nemen.
  gemodereerd

 33. iedereen maar reageren op hoe de boodschap gebracht wordt
  maar niet over de inhoud van de boodschap
  je typische surinamer…. te dom om de echte boodschap te begrijpen en daarom is het zo’n achterlijke bende geworden en kan santokhi verder gaan met nutteloos geld verspillen.
  waar waren deze idioten toen bouta uitgescholden werd?? soms door dezelfde mensen die dit nu veroordelen?
  hypocrisie is een surinamer niet vreemd, hij weet alleen niet wat het is omdat het een domme lul is.
  de kern van het hele filmpje? is gewoon waar
  de aflevering is dramatisch maar verwachtbaar na 2 jaar totaal niets doen ls president van het land
  is het dan nog vreemd dat de bevolking het niet meer trekt en dit soort verwensingen e.d uit?
  krap eens achter je oren en kijk verder dan je alleen maar hoort en ziet.
  misschien dat sommigen dan nog wat kunnen leren wat voor velen allang te laat is
  gemodereerd

 34. Waar was hij toen 10 jaren lang Suriname vernietigd en kaalgeplukt werd door de vorige regering. Kon hij ook zo stoer en als een gangster of maffia zich uitten? Vorige regering heeft dit land vernietigd en maakte het arme volk blij met pakketjes. Hebben Surinamers al niet genoeg door Corona en deze idioot wil oorlog voeren en nog erger geld van rijken verbrassen om bloed te vergieten. Wie gaat hij met zijn groep( wie nog ook zo is om hem te volgen) schieten en wat wil hij bereiken? Heeft hij connecties met de onderwereld dat hij praat over wapens kopen? Wil hij revolutie deel 2. Wel het volk is niet dom en gek om achter u te staan. We hebben genoeg gedonder in dit land. Waar je vieze mond kon open maken en acties kon ondernemen ging hij zijn grote mond dicht houden en verroerde hij geen vin. Hij had daar vele voordelen. Door uit te schelden en te vloeken laat je zien hoe zwak je ben in nadenken en handelen. Nu is oorlog tussen Ukraïne en Rusland en wat altijd buitenland doet moeten Surinamers ook met de trend meegaan he? Waar is nu de politie? Trouwens wie wil hem als leider? Misschien wil hij Bouterse nadoen en president worden. Wel meneer. In dit land hebben we geen tijd en aandacht voor haatzaaiers en die dat ook kweken. Surinamers moeten zich niet verlagen door deze gedragingen van zo een persoon en om een pakket weer alles vergeten. Wel met zo een ordinair gedrag laat hij zijn ware aarde zien. Ipv te stimuleren om zelfstandig te gaan werken en wat te planten, roept hij om oorlog te voeren( land en economie te vernietigen) en dan zal hij zitten niksen en de domme aanhangers misbruiken om zich te verrijken en voor zijn voordelen te werken.
  gemodereerd

 35. Hij moet voor eeuwig opgesloten worden, hij heeft geluk dat ik geen president ben of dat hij mij zo had uitgescholden dan was hij terug in zijn moeder p..p……. Japjapi sab pe Ai kras eng go!
  gemodereerd

 36. Zijn ex vrouw, advocaat Joan Nibte, of zijn ex schoonzus advocaat Maureen Nibte, zullen hem vrij pleiten.
  gemodereerd

 37. Chandrika Persad Santokhi en zijn echtgenote zijn openbaar bezit. Men moet zich niet achterlijk gaan opstellen en klagen over deze activist. Tegen de vorige president en zijn echtgenote zijn nog ergere dingen gezegd door dezelfde personen die nu huilie, huilie aan het doen zijn.
  gemodereerd

 38. Wat chan ook gaat doen om su weer op rails te brengen, deze vieze smerige paarse bende rioolratten en poepsnuivers gaan hem nooit dankbaar zijn simpelweg omdat hij in hun ogen een koeli is.

  Etniciteit heeft su verscheurd. Ht land is verdeeld in 2 kampen nl: de hardwerkende opbouwende hindoestaan en de rovende luie afgunstige kaphri choorwa.
  gemodereerd

 39. Moro betre mi sdon mek chan doe sa a wan nanga mi prefu mi mek a dot jeje dis de mi leider. PCS hebi yu.
  gemodereerd

 40. Deze ziekeling behoort tot het afval van Suriname.
  Gooi maar gerust in de kraak-pers wagen van de vuilophaaldienst …
  Groot stuk ellende op twee poten, chip-of-the-old-block Ka-Bouters…..
  gemodereerd

 41. dit moest hij doen van bouterse , die heeft hem dat zaterdag in ocer verteld , en hij krijgt jaren lang zo lang als hij leeft pakketten , echt mensen die bouterse met zijn ndp boevenclub kunnen hun verlies van de verkiezingen 2020 nog niet verwerken , maar het zal snel gaan dat de baas en zijn volgelingen naar de hel gaan , heel snel
  gemodereerd

 42. ha ha konsensi , paarse volgeling , jij zit je zelf voor de gek te houden , jij keurt het af wat jou paarse vriend pique uitkraamt tegen de president en zijn vrouw , maar dan zeg jij er zit ook waarheid in het geschreeuw van jou paarse vriend pique wat hij schreeuwt tegen de president en zijn vrouw , dus paarse nietsnutter je valt door de mand , anders had jij er ook bij verteld dat jou paarse vriend excuus heeft gezegd , ndp en zijn volgelingen moeten door het volk bestraft worden , ook al die aanhangers daar in Nederland
  gemodereerd

 43. Ik lig helemaal niet wakker van de woorden die Piqué heeft gebruikt. Sommige mensen zijn te snel op hun tenen getrapt en schreeuwen nu donner-wetter-krieg. Die man Pique is een held. Ik wil hem een medaille geven voor zijn moed. Santokhi en zijn vrouw zijn openbaar bezit. Ze moeten moeten dus tegen dit soort protesten bestand zijn. Het is allemaal entertainment voor het Surinaamse volk. Het Surinaamse volk heeft een opbeuring nodig. Santokhi heeft de mensen diepe armoede gestort. Iemand moet maar een beat componeren met de woorden van Sibrano tegen Santokhi. Santokhi en zijn vrouw moeten daarom ophoepelen. Sibrano Piqué wordt een topper.
  gemodereerd

 44. Iedereen schreeuwt dat er een lege staatskas is aangetroffen dat wist Chan alleen bakt hij er niks van en steeds praten over de vorige regering
  gemodereerd

 45. Internet advocaten die Surinaams recht kennen: onder welk wetsartikel valt het recht op een vrije meningsuiting, ook alweer?

  Heb nu effe geen zin om de Surinaamse wetboeken door te bladeren
  gemodereerd

 46. Ik wist overigens niet dat ‘jaP japi’s ook scherpe nagels hadden😳.

  Dacht alleen katachtigen, vogels, wat boom en grond kruipers. Anyways, wanneer je wil beledigen, zorg voor accuratesse en zorg dat men er wat van leert.

  Bovenstaande tekst was les 1 en nu les 2: heeft een jaP japi kroes of glad haar? Fijne dag allen 💋
  gemodereerd

 47. Ik zou hem stoer gevonden hebben als hij zijn auto na deze scheldkanonade op de top van de bosjebrug had geparkeerd en uit wanhoop om wat Chan en Melissa hem aandoen, een verfrissende duik had genomen met een flinke klodder dagusoppo in zn bakkes.
  gemodereerd

 48. De gratis bruine bonen met zoutvlees stemmers , moeten nu werken voor hun brood en dat is bij een bepaalde groep niet de sterkste kant !!!!
  Als een ander groep zulke uitlatingen had gedaan dan was er een burger oorlog uitgebroken !!!
  gemodereerd

 49. Sandra 2 maart 2022 Bij 06:22

  Iedereen schreeuwt dat er een lege staatskas is aangetroffen dat wist Chan alleen bakt hij er niks van en steeds praten over de vorige regering

  =====================================================

  Venetiaan trof ook een lege staatskas aan. Hij heeft er 15 jaar over gedaan om de schade te repareren. Het is een langdurige traject waarbij je medewerking moet krijgen van schuldeisers.
  gemodereerd

 50. Iedereen heeft het sat met CHAN, hij moet de regering naar huis sturen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Ik denk dat dit het beste is voor Land en Volk.
  gemodereerd

 51. Wie luistert nog naar het geratel van deze dorpsgek???
  Op een paar ndp ezels na, niemand…
  Ik durf te wedden dat hij zelfs de lagere school niet heeft afgemaakt.
  Dat geldt voor het gros die achter de nationale boevenpartij aanlopen.
  Als de Hindoestaan en Javaan niet planten, hebben ze niks te eten, de niksnutters….!
  gemodereerd

 52. Para Express 1 maart 2022 Bij 17:45
  Zoals ik eerder al aangaf, de Nationale Dagu Partij is de enige Asociale partij van Suriname.

  Paquet weerspiegelt de gemiddelde NDPer en spreekt namens dat NDP-volk.

  Daar wil jij toch niet bijhoren.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !@@

  Para (coronie) expres, elke partij of combinatie heeft iemand als Piqué (jan doedel) in haar midden, zie bijvoorbeeld meneer Brunswijk. Daar wil jij toch niet bijhoren.
  Over de eigen balk gesproken die vaak niet gezien wordt, meneer Sabaku, weet er alles van.

  Ach, als Sybrano zich als een idioot wilt gedragen moet hij zelf weten, de vrouw van Bouterse kreeg hier op WKT dezelfde behandeling. Niks nieuws. Als het OM vindt dat de president is beledigd dan moet men een onderzoek instellen, aan gillende opportunisten heb je niks.
  De vrijheid om irrationeel te zijn is een groot goed. De vrijheid van meningsuiting is immers ook het terrein van de onjuiste, achterlijke en zelfs van verachtelijke scheldkanonnades.
  In de Grondwet is keurig aangegeven waaraan het OM kan toetsen wanneer de president zich beledigt kan voelen en welke stappen genomen moeten worden.
  gemodereerd

 53. RobG 2 maart 2022 Bij 00:49
  ” Die man Pique is een held. Ik wil hem een medaille geven voor zijn moed.”
  ==============================================

  Is jouw perceptie, m.a.w. jouw eigen mentale proces van interpretatie, selectie en organisatie van zintuiglijke informatie.
  Anderen noemen deze man een niets zeggende, schreeuwende ordinaire paarse rioolrat die zoals jijzelf als pseudo econoom ook niet bijster veel in het leven heeft bereikt.

  Dat jij dit allemaal als entertainment voor het Surinaamse volk ziet, geeft ook meteen aan dat lieden zoals jou niet in staat zijn, anders dan op kosten van de samenleving het volk te entertainen, leiding te geven aan een land. De Nyan Dringi Partij ten voeten uit…
  gemodereerd

 54. Hij zegt zelf…emre ben furu…misschien wat gaatjes in zn emmer een goed idee?

  Probleem met deze gasten is dat ze steeds een platform vinden voor t spuien van hun aperij…zelfde met die Bordo…gewoon negeren….
  gemodereerd

 55. Het eten van apenvlees heeft de hersens van deze yapyappie ernstig geschaad. Ga werken racistische lummel die je bent. Tijd van op de pof leven is voorbij.
  De Yapyappies met glad haar hebben zich in ieder geval weten te ontwikkelen en zijn niemand tot last
  gemodereerd

 56. @ Sandra

  Jij moet je muil dicht houden, dus jij wilt hebben dat Chan en de huidige regering,
  de schulden wan K@Bouta, in die 10 jaren heeft gemaakt binnen 2 jaar oplost!
  Voorlopig betaald ieder Surie’ die enigzins werkt, belasting om het schuld van
  K@Bouta af te lossen. Behalve de NDP’ers uiteraard, want die werken niet !!
  Het zijn profiteurs zoals jij zelfs, nu ze geen hulp meer krijgen, lopen ze uiteraard
  te mekkeren (Zielig hoor).
  gemodereerd

 57. Loopt dat a-sociale paarse bedplassertje nog steeds vrij rond???…….Knijp deze gek zijn luchtpijpen dicht. Er komt uitsluitend crimineel gerochel uit. LOCK HIM UP.
  gemodereerd

 58. @ Pony
  2 maart 2022 Bij 14:26

  Wat is de boodschap van jouw wartaal ?
  Je bent duidelijk in paniek dat je paars ziet.

  Krakti!
  gemodereerd

 59. Para Express 2 maart 2022 Bij 21:03
  @ Pony
  2 maart 2022 Bij 14:26

  Wat is de boodschap van jouw wartaal ?
  Je bent duidelijk in paniek dat je paars ziet.

  Krakti!
  @@@@@@
  De boodschap is duidelijk, laat dit over aan het OM om te onderzoeken als Sybrano de wet heeft overtreden. Simpel als wat, ondertussen is Sybrano ontboden door het OM, mooi tôg, zo hoort het.
  Para, bij jouw is het duidelijk, wat in het hoofd zit, zit niet in de kont.
  Para, veel begrijpend (niet met een t) lezen, dan komt het wel.

  Papa Jantje uit Livorno 2 maart 2022 Bij 16:12
  Het eten van apenvlees heeft de hersens van deze yapyappie ernstig geschaad. Ga werken racistische lummel die je bent. Tijd van op de pof leven is voorbij.
  De Yapyappies met glad haar hebben zich in ieder geval weten te ontwikkelen en zijn niemand tot last@@
  Papa, is het bovenstaande een reactie van iemand die ontwikkeld is. Als dit het niveau js van ‘jouw glad harigen’ (papa wie zijn dat?) hou ik mijn hart vast.
  gemodereerd

 60. Deze man is steeds racistisch en opruiend bezig. Heeft zelfde mentaliteiten van de ook racistisch ingesteld HOOGIE. Dezen moeten voor eens altijd bijgebracht sorden dat dit land niet allen vsn negers zijn. Is van ons allen SURINAMERS.
  Laat de President hem als Commissaris v. Politie persoonlijk afhandelen.
  gemodereerd

 61. Ik ben tegen de bedreiging maar niet tegen het schelden want jullie weten lang niet hoeveel mensen echt pinaren in Suriname door deze president zijn know nothing beleid. Het land is verder achteruitgegaan de mensen zijn boos. Hij is Ff te ver gegaan maar ook begrijp iedereen hun frustraties in het land. Criminaliteit wordt alleen
  Maar erger. Dat is zijn richting maar ik hoor niet hoe hij het gaat aanpakken. Een onveilig land is geen trekpleisters voor vakantiegangers. NDP hoeft ook niet terug . Allemaal het zelfde met nu vriendjes politiek. Gewoon waardeloos en leiders die niet van hun volk nog land houden. I see no change in my lifetime.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.