Jhauw: ‘Koper zal schade moeten vergoeden’

17

Ramsoender Jhauw, directeur van Surishopping, zegt dat de koper van het pand op de veiling hem de geleden schade zal moeten vergoeden. Naar zijn zeggen gaat het om een voorraad met een waarde van meer dan US$ 150.000 die hij is kwijtgeraakt. Hij zegt dat maandag het proces hiervan begint.

In opdracht van de koper is het pand van het bedrijf aan de Zwartenhovenbrugstraat zaterdag ontruimd door deurwaarder Sergio Niekoop. Honderden dozen met schoeisel werden gewoon langs de weg gestapeld en zijn door plunderaars meegenomen. “De koper zal mij moeten vergoeden, omdat de ontruiming op zo een barbaarse manier niet was afgesproken”, zegt Jhauw.

Volgens de directeur zou het proces van ontruiming zaterdag verder besproken en uitgelegd worden, maar hij kon wegens ziekte aan zijn oog niet aanwezig zijn. Tot zijn verbazing werd hij in de ochtend gebeld met de mededeling dat alles uit het pand gehaald werd. Volgens hem is er letterlijk ingebroken in het gebouw, terwijl al zijn bedrijfsspullen erin waren.

Jhauw zei eerder tegen onze redactie dat het gebouw volgens hem op een vreemde manier geveild zou zijn in opdracht van de GODO bank. De GODO bank haastte zich om te melden dat bij de veiling alle wettelijke procedures in acht zijn genomen en de veiling geheel rechtmatig is geschied. “GODO is ook niet verantwoordelijk voor de ontruiming van het pand, welke in opdracht van de rechtmatige eigenaar van het onroerend goed is gedaan”, aldus een woordvoerder.

Zaterdagavond voor 23.00 uur was voor het gebouw helemaal opgeruimd. Bij het passeren lijkt het nu alsof er niets op de plaats aan de hand was. Hieronder de beelden van de plundering.

17 REACTIES

 1. Vertel je verhhaal aan een ander. Je moest eruit dan moet je dat doen.
  Je bent je gebouw kwijt. Hoepel dan op. Als je niet betaald gaat je eigendom op de veiling..
  Betaalde je huur??
  gemodereerd

 2. Die Chinese plunderaars ook weer he! Altijd op zoek naar de goedkoopste en minst arbeidsintensieve oplossingen!
  gemodereerd

 3. Ik gun de ‘plunderaars’ deze dag. Waar 2 kijven over een bot, gaat de 3e ermee vandoor.

  Deurwaarder ben kan tek a waarde dan a ser eng, ma nee. Nou dan
  gemodereerd

 4. Deurwaarder aanpakken voor schade en milieu vervuiling. Ondenkbaar dat dit in Suriname mogelijk is.
  gemodereerd

 5. Plunderaars?
  De mensen hebben van de honger geen ontlasting; laat staan de middelen om behoorlijk schoeisel te kopen.
  Laat deurwaarder Niekoop (de naam zegt het al) de schade maar betalen.
  gemodereerd

 6. waar was de politie?
  deze “rommel” is een gevaar op de straat?
  en de politie is nergens te vinden?
  hoe vreemd is dat dan weer?

  zie hier suriname? ratten die aan het plunderen zijn.
  ongeacht wat er met de hele zaak tussen pandeigenaar en surishopping aan de hand is?
  dit had nooit mogen gebeuren
  dit zo op straat neerzetten op last van de deurwaarder? is grove nalatigheid
  de deurwaarder had de voorraad gewoon in moeten laden in bv een container of vrachtwagen
  en de eigenaar eerst de kosten moeten laten betalen voor het overhandigen van de voorraad
  en bij wanbetaling de voorraad verkopen tot de schade gedekt is.
  deze manier? behalve de ratten die er met de spullen vandoor gaan? is de deurwaarder de grootste rat voor nalatigheid en snapt totaal zijn werk niet en behoort daar gewoon voor aangeklaagd te worden
  gemodereerd

 7. Nou niet huilie huilie doen, gewoon voortaan je schulden op tijd betalen…

  “het proces van ontruiming zaterdag verder besproken en uitgelegd worden, maar hij kon wegens ziekte aan zijn oog niet aanwezig zijn.”

  Wat een slappe zak!
  Verschuil je niet achter je oog-probleempje.

  Praten doe je met je mond en luisteren met je oren, je oog heb je helemaal niet nodig.
  Overigens je hebt niet voor niks twee ogen en twee oren gekregen.
  gemodereerd

 8. Als het waar mag zijn dat de koper de schade MOET vergoeden, wil dat in Suriname nog niet zeggen dat hij de schade GAAT vergoeden. Er lopen in Suriname zware criminelen, waaronder bankrovers en massamoordenaars, rond, die opgesloten zouden MOETEN worden, maar jarenlang vrij rondlopen en daarbij bovendien met hun grote smoel steeds in de publiciteit treden.
  gemodereerd

 9. Papa Jantje, er zijn maar weinig landen op aarde, waar de spullen, onder soortgelijke omstandigheden niet zouden worden meegenomen. Niet alleen ‘Chinezen’ zouden van de gelegenheid gebruik maken. Zelfs Jantje en Marietje in Nederland zullen gaan graaien, alleen in Japan en Ijsland zullen de spullen, zonder politiebewaking, er na 24 uur nog staan, in de rest van de wereld zijn ze na 12 uur zeker verdwenen.
  gemodereerd

 10. Jhauw heeft waarscijnlijk geen poot om op te staan. Als het via een veiling verkocht is is dit inclusief alles wat zich op of in het pand bevind!! Alleen als hij hard kan maken dat de nieuwe eigenaar erkent dat de spullen van hem zijn en er tijdelijk mochten staan in afwachting van het ophalen maakt hij een kleine kans maar dan moet hij ook duidelijk maken dat hij er alles aan gedaan heeft om de spullen snel weg te halen. Medische excusen, zeker triviale, zijn daarbij totaal irrelevant
  gemodereerd

 11. De plunderaars hadden met hun klauwen van de spullen af moeten blijven, omdat ze konden weten dat het om eigendomsgoederen van de winkelier was/is. Het is dus gewoon diefstal en een ieder die op beeld is e/o goederen heeft gestolen kan worden opgespoord, aan gehouden en een proces-verbaal worden opgemaakt en worden veroordeeld door de rechtbank.

  In Paramaribo zijn er tegenwoordig camera’s en de dieven zijn op beeldmateriaal opgenomen en kunnen worden opgespoord.

  Jullie die goederen gestolen hebben zijn de sigaar.
  gemodereerd

 12. Jammer voor je, als er ontruimd moet worden, moet je ook zorgen dat je weg bent, waarom de boel lopen traineren. Je weet dat er schorem buiten rondloopt die met je spullen weg gaan.
  Het is allemaal je eigen verantwoordelijkheid, hoezo ga je nu schadevergoeding eisen, de deurwaarder heeft het recht aan zijn kant. dus dikke pech voor je man. Je had het zelf kunnen voorkomen.
  gemodereerd

 13. Plunderaars zijn de sigaar, waar?
  dank je. Ik had dat ff nodig.

  Ik heb weer heerlijk mogen gelachen
  gemodereerd

 14. De mevrouw in de video vraagt zich af waar de politie blijft. Onschuldige burgers rake klappen verkopen op hun eigen terrein daar zijn ze goed in. Nadat ze de klappen hebben uitgedeeld om erachter te komen dat ze zich vergist hebben én het gaat om een valse melding.
  Wat wordt hun bijgebracht op de politie opleiding? In dit soort situaties is van de politie geen spoor te bekennen. Surinamers die onschuldig hardhandig worden aangepakt door het korps blijf niet stil kom op voor je rechten.
  Het korps is toe aan een algehele opruiming van leden die niet weten wat precies hun verantwoordelijkheid is.
  gemodereerd

 15. Kennelijk vergeten Surinamers snel.
  Deze man heeft DiDibri boos gemaakt door oprichting van een politieke partij.
  vanaf dat moment werd hij tegengewerkt.
  lees hieronder een krantenbericht:

  Ramsoender Jhauw, voorzitter van de Partij voor Integriteit, Nationale Motivatie en gelijke Kansen (PING) heeft vrijdag in bijzijn van een selecte groep sympathisanten zijn eerste partijcentrum geopend in de wijk Latour. Het partijcentrum staat pal naast zijn handelszaak Surishopping.

  Jhauw proclameerde zijn politieke partij eerder dit jaar, kort nadat hij de overheid ervan had beschuldigd Surishopping te hebben benadeeld door een grote offerte voor brandweeruitrusting niet aan hem, maar aan een concurrent toe te wijzen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.