Honderden dozen langs de weg na ontruiming pand SuriShopping Zwartenhovenbrugstraat

9

Het pand van de firma SuriShopping aan de Zwartenhovenbrugstraat in Suriname, wordt vandaag ontruimt door de deurwaarder met ondersteuning van de politie. In verband hiermee worden honderden dozen met schoeisel gewoon langs de weg gestapeld, zoals ook in onderstaand filmpje te zien is.

De zaak draaide tot vrijdag normaal. Sinds de ochtend worden de spullen uit het gebouw buiten geplaatst en kunnen meegenomen worden door derden. De redactie van Waterkant.Net nam contact op met directeur Ramsoender Jhauw. Hij is niet te spreken over de actie van de deurwaarder en noemt die onterecht. Naar zijn zeggen is het gebouw op een vreemde manier geveild in opdracht van de GODO bank.

Volgens Jhauw zou het proces van ontruiming vandaag verder besproken en uitgelegd worden, maar hij kon wegens ziekte aan zijn oog niet aanwezig zijn. Tot zijn verbazing werd hij vanmorgen gebeld met de mededeling dat alles uit het pand gehaald wordt. “Er is letterlijk ingebroken in het gebouw, terwijl al mijn bedrijfsspullen erin zijn. Mijn voorraad met een waarde van meer dan US$ 150.000 wordt gewoon langs de weg gezet en dat kan niet. De ontruimers moeten instaan voor de consequenties”.

De directeur zegt maandag stappen te zullen ondernemen tegen de actie van de deurwaarder. “De ontruiming is onterecht en ik zal het aanvechten. Ik heb altijd gevochten tegen onrecht en zal deze zaak dus sowieso niet zo laten”, aldus Jhauw.

UPDATE: In een reactie zegt de GODO bank dat bij de veiling alle wettelijke procedures in acht zijn genomen en de veiling geheel rechtmatig is geschied. “GODO is ook niet verantwoordelijk voor de ontruiming van het pand, welke in opdracht van de rechtmatige eigenaar van het onroerend goed is gedaan”, aldus een woordvoerder.

UPDATE 2: de redactie van Waterkant.Net verneemt dat er ter plaatse geplunderd wordt. RBT is ingeschakeld om assistentie te verlenen.

9 REACTIES

 1. Uitgerekend op de dag dat de criminele organisatie een samenzijn heeft georganiseerd. Vragen om bandeloosheid in het reeds (door de criminele organisatie) verloederde land.
  gemodereerd

 2. De eigenaar had een vrachtwagen moeten laten komen en alles laten inladen. Op deze manier zou hij niks van zijn goederen kwijt raken.

  Deze aktie van de deurwaarder is echt walgelijk, dit is niet goed te praten.
  gemodereerd

 3. Deze man hft altijd problemen.
  Hij wist drommels goed dat de ontruiming zou plaatsvinden.
  Grote mislukkeling.
  God had hem gezegd dat hij president zou worden. Gek.
  Ze verkopen tegenwoordig chineze troep, dus echt niet zoveel waard.
  Alles van hem al middels veiling verkocht
  gemodereerd

 4. Wat als het geregend had en alles nat was geworden? De deurwaarder heeft de man niet eens gebeld om de deur te komen openen?
  gemodereerd

 5. tsjah zaken doen met godo?
  dat is vragen om problemen
  je kan beter in een rattennest gaan zitten
  gemodereerd

 6. ach debby jammer voor jou he , er waren zeker mooie werkschoenen voor jou in die dozen , maar ja je was niet hier he bij die ndp rouwzitting
  gemodereerd

 7. Deze debiele Debby heeft ook niks goeds over een ander te zeggen he!
  – De eigenaar heeft altijd problemen, is een mislukkeling…
  – Haalt God erbij met haar eigen woorden wat die zou doen….
  – Chinezen die troep verkopen en niet veel waarde heeft…
  Hou toch eens je grote vuile muil eens dicht en kijk goed in de spiegel, geweldige debiel Debby!
  Je bent net zo walgelijk als de rest.
  gemodereerd

 8. De troep die ze maken had niet gehoeven. Op de dozen staan kleur en maar, san we versprei omen afval. Dats mijn enige opmerking. Voor de rest, mi breti gi den. A no lek den spulle de foe so wan valijk kwaliteit dat den sma o sen den kon dja. Is ze gegund!

  Kies a kapitalist mooi. Lang genoeg geld verdiend met al die goedkope troep. Rommel
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.