OPINIE: ‘(Mis)leider Bouterse bracht Suriname vanaf 1980 zelf naar de hel’

39
'Mis(leider) Bouterse bracht Suriname vanaf 1980 zelf naar de hel'

[INGEZONDEN] – Desi Bouterse heeft vrijdag 25 februari weer van zich laten horen. Bij de kranslegging bij het Monument van de Revolutie zei hij dat Suriname afstevent naar de hel onder de huidige regering.

Opvallend is dat hij dezelfde slaapverwekkende retoriek bezigt die we van hem kennen vanaf zijn gewelddadige machtsovername in 1980, namelijk dat de kolonisator (Nederland) de grote boeman is. Frappant is dat Bouterse zelf een zuivere Hollandse naam heeft en ook zelf afstammeling is van de Nederlanders, die hij zelf steeds afgeschilderd als de slechteriken.

In feite symboliseert Bouterse zelf de kolonisator die, net als de bakras in de koloniale tijd, de verdeel en heers politiek toepast en zieltjes probeert te winnen door mensen tegen elkaar op te zetten en door leugens te verkondigen. Maar goed, dat ter zijde.

De voor moord en drugshandel veroordeelde 76-jarige couppleger vond het vrijdag nodig om te beweren dat het land onder de huidige regering afstevent naar de afgrond, naar de hel. Pure misleiding natuurlijk aangezien zijn eigen partij heeft toegegeven dat ze er zelf een puinhoop van gemaakt hebben onder zijn leiding. Vandaar dat Bouterse de nieuwe regering dringend verzocht om de macht eerder over te nemen.

En misleiding kennen we maar al te goed van Bouterse. Zo beweerde hij al vroeg dat de slachtoffers van de decembermoorden op de vlucht waren doodgeschoten, waarschijnlijk omdat hij te laf was om de waarheid toe te geven. De waarheid die tientallen jaren later toch nog aan het licht kwam en hij veroordeeld werd en nu naast drugsdealer ook te boek staat als liegende moordenaar. In elk beschaafd land zou zo iemand nooit president kunnen worden of een belangrijke rol in de politiek kunnen hebben, maar ook dat terzijde.

Terug naar de hel: feiten in de geschiedenis hebben aangetoond dat Bouterse persoonlijk vanaf 1980 al een puinhoop van dit mooie land heeft gemaakt. Zijn staatsgreep die hij bombardeerde tot ‘revolutie’, heeft alleen maar ellende voor het volk met zich meegebracht. Waar andere landen grote sprongen hebben gemaakt in de afgelopen 40 jaar is Suriname geen stap vooruit gekomen, sinds 25 februari 1980.

Het land stevent dus niet de afgelopen twee jaar af naar de hel, maar al vanaf 1980 onder Bouterse. Toch presenteert hij zich anno 2022 opnieuw als redder en leider van het land. Gelukkig hebben de meeste weldenkende mensen al door dat deze notoire leugenaar, met z’n tralala theorieën, ook een ordinaire misleider is.

P. Vulto

39 REACTIES

 1. Mooi de waarheid verwoord, het is niet anders met die misleider!
  Zullen een paar met die garnalen hersenen niet mee eens zijn, but who cares, mijn kont vo ze.
  gemodereerd

 2. Toen ik vd Staatsgreep op 25 februari 1980 gehoord had, wist ik op dat moment dat dit niet goed voor Suriname en de Surinamers, de democratische rechtsstaat, verdragen, Trias Politica, mensenrechten, enz zou af lopen.

  Al op 8 december 1982 kreeg ik of hoorde in het bericht van de 15 slachtoffers en wat ik op 25 februari 1980 aanvoelde werd werkelijkheid. Het were erger en erger en ik voelde mij een gebroken mens.

  Ik zat er bij keek naar de Nederlandse TV, NOS – nieuws, actualiteits programma’s, zag Surinsmers massaal naar Nederland komen, niet aangepast, laag geletterden, enz

  Suriname gleed steeds verder af. binnenlandss oorlog JC tegen het Nationaal leger, vluchtelingen naar Nederland, en mef El Vene kwam het er weer boven op.

  Luisteren iedere zaterdag of zondagmiddag, enz. naar Radio Zorg En Hoop over het nieuws uit Suriname, vreselijk, wat je hoorde, of in de kranten, tijdschriften, las, uitzendingen op TV over personen, die nieuws uit Suriname verklaarden, vechtpartijen op tv, demonstraties van Surinamers in Den Haag tegen ddb en kliek, literatuur over de staatsgreep, enz.

  Ik heb weinig vertrouwen dat wij het gaan redden in Suriname, te veel etniciteit en bepaalde personen die meer met het eigen belang dan het algemeen belang van land en volk bezig zijn.

  Suriname
  gemodereerd

 3. Bouta taki,”peh yeh wroko, nah drape joe moes nyang”, we hebben het gezien ai, ie yang oeng plat!
  gemodereerd

 4. Als een groot deel van het Surinaamse electoraat er voor de zoveelste keer voor zorgt dat DiDiBri en zijn NDP weer aan de macht komen, verdient dit deel van het electoraat het echt om naar de hel te gaan. Daar zullen ze, hopelijk en verwachtbaar, binnenkort voor eeuwig met de 76 jarige zijne excellentie DiDiBri verenigd worden.
  gemodereerd

 5. Aldus de man die drive generaties v topcriminelen vertegenwoordigt zelf twee vonissen zoonlief in de back in US Kleinzoon vermoord of zelfmoord
  gemodereerd

 6. Deze gewetenloze crimineel en gestoorde fantast moet snel opgesloten worden.
  Meer woorden is hij niet waard.
  gemodereerd

 7. Inderdaad , deze duivel heeft ons land Suriname vanaf 25 februari 1980 tot juli 2020 na de afgrond gebracht , deze duivel zegt dat deze regering Suriname na de hel leid , iedereen ziet telkens als hij zijn mond open doet , dat hij ongeschoold is en iedereen ziet dat zijn volgers ook ongeschoolden zijn , dus een kleuterschool
  gemodereerd

 8. Beste,
  goed verwoord en ik ben het volliedig eens met jou! Bouterse is laf! Hij heeft het bewezen bij de coup van Rambocus. Was hij niet gevlucht?
  Dankzij Lachman( niet verwarren met Lachmon .J) MP met drugsprobleem , heeft hij het weer
  overgenomen.
  gemodereerd

 9. Uitstekend verwoord in dit ingezonden stuk. De fascistische leider en zijn beweging mogen nooit meer deel uitmaken van de Surinaamse politiek. Anders is de vrees gegrond dat alles wat deze regering heeft opgebouwd aan zekerheden en voorzieningen binnen de kortste keren vernield worden. De Hollanders staan bekend als mensen die alles beter weten. Bouterse met zijn Hollands klinkende naam en nazaat van Zeeuwse boeren, is hier geen uitzondering op.
  Het volk moet deze fascist ter verantwoording roepen.
  gemodereerd

 10. De media zou minder aandacht moeten besteden aan deze coke snuiver. Wel is het belangrijk om de mensen die niet hebben doorgeleerd structureel voorlichting te geven over de ellende die deze man met steun van de voormalige kolonisator heeft gebracht in Suriname. Er is een documentaire gemaakt hoe Bouterse met steun van de Hollander Valk de wettig gekozen regering Arron heeft verdreven. Deze documentaire zouden ze verplicht op de scholen moeten vertonen in het kader van educatie.
  gemodereerd

 11. bouta gaf aan dat de 15 slachtoffes van 8 december 1982 op de vlucht zijn doodgeschoten.

  bouta de lai, lai mofo bouta!( repeat)

  De waarheid is dat de 15 slachtoffers voor een vuurprleton op 8 december in Fort Zeelandia zijn doodgeschoten. ddb gaf leiding aan dit vuurpeleton en al de slachtoffers verschenen voor hem, voordat ze naar Bastion Vere in Fort Zeelandia werden doodgeschoten op 8 december 1982. ( repeat)

  bouta de lai, lai mofo bouta, ( repeat).

  bouta gaf aan dat de 15 slachtoffers op 9 december 1982 zijn doodgeschoten en dat hij thuis bij de arts Ruben Lie Pauw Sam aan de Swalembergstraat in Paramaribo was en niets af wist vd 15 slachtoffers die dus op 9 december volgens zijn verklaring waren dood geschoten. Het klopt dat hij op 9 december 1982 thuis bij de arts Ruben Lie Pauw Sam was, Dus dat hij een alibi had, maaar ddb de lai, dat de 15 slachtoffers op 9 december 1982 zijn dood geschoten in Fort Zeelandia ( repeat).

  Op 8 december 1982 zijn al de 15 slachtoffers die in Fort Zeelandia waren bij ddb langs geweest en daarna naar het vuurpeleton in Fort Zeelandia. Ook vakbondsleider Fred Derby die met hun daar was op gesloten was op 8 december 1982 bij ddb in Fort Zeelandia langs geweest. ddb gaf leiding aan het peleton en al de 15 slachtoffers gingen voor zij naar het vuurpeleton werden gebracht bij hem kangs voor wat er met hem moest gebeuren. Fred Derby mocht zijn kleding tussen de 15 slachtoffers gaan afhalen. Voor middernscht op 8 december 1982 waren al de 15 slachtoffers al doodgeschoten door het vuurpeleton in Bastio Vere in Fort Zeelandia. Bouterse was in Fort Zeelandia op 8 december 1982 en vakbondsleider Fred Derby was op 8 december 1982 ook in Fort Zeelandia op gepakt en opgesloten met de 15 slachtoffers van 8 december 1982.

  Fred Derby was de enige die van ddb op 8 december 1982 zijn kleding tussen de 15 slachtoffers mocht gaan halen.

  Een andere overlevende en nog in leven is, is Paul Salem Somohardjo die ook in Devil met deze slachtoffers en vakbondsleider Fred Derby was opgesloten. Omdat zijn moeder was overleden kreeg hij toestemming kort voor 8 december 1982 om haar te gaan begraven. Na de begrafenis vluchtte hij via de Marowijnerivier naar Frans – Guyana en van daar naar Frankrijk en naar Nederland.

  Ook Johney Kamperveen die nooit opgepakt was, maar ook tot een vd personen behoorde die door ddb zou worden opgepakt en voor het vuurpeleton zou verschijnen wist naar Nederland te ontvluchten van uit Suriname.

  ddb de lai dat hij op 8 december 1982 niet tijdens de moorden van 8 december 1982 niet in Fort Zeelandia was. De vakbondsleide Fred Derby was ook met hem op 8 december 1982 in Fort Zeelandia.

  ddb de lai, lai mofo ddb repeat).
  gemodereerd

 12. Het grootste deel van het Surinaamse volk is laaggeletterd. Dat ze weer er in gaan trappen in de woorden van de grote moordenaar zou mij niet verbazen. Hoop dat het Hof van Justitie voort maakt met het proces en dat deze meervoudige moordenaar niet een natuurlijk dood thuis gaat sterven. Hoop dat al die boeven van de NDP nog worden veroordeeld voor het graaien in de staatskas.
  Wanneer wordt het symbool van zoveel ellende, het monument van de Revolutie opgeblazen met dynamiet.
  gemodereerd

 13. Deze man is een narcistische psychopaat met megalomane ideëen die stuiptrekkend probeert mensen voor de zoveelste keer te misleiden.
  gemodereerd

 14. @denise,
  Het was de racist Aaron die, tegen het advies in van velen o.a. Lachmon en Kraag, de onafhankelijkheid doorzette. Aaron wist dat de onafhankelijkheid veel te vroeg kwam en dat Suriname er nog niet klaar voor was. Ja Aron heeft zijn zakken goed gevuld om daarna naar Nederland, het land dat hij verafschuwde, te vluchten. Wettig gekozen jazeker maar minstens net zo schuldig aan de ellende die Suriname meemaakt. Hij vond van zichzelf dat hij geen landverrader was maar vluchtte wel naar Nederland toen het land hem nodig had.
  gemodereerd

 15. Bouterse is niet de (Hoofdschuldige) dat zijn de stommelingen, die op hem gestemd hebben. Dat waren en nog steeds de ja knikkers en stommelingen, die makkelijk
  waren en nog steeds te gemakkelijk zijn, om te indoctrineren! En daar heeft Bouta
  ingespeeld en gewonnen, Bouta had het domme ”VOLK” in zijn macht, en trouwens nog steeds! Zonder krachttermen te gebruiken heeft Hr /Mw P.Vulto, een mooie
  ingezonden stuk geschreven, het is gewoon een feit wat hij / zij op papier heeft
  gezet! De meeste mensen met name de (NEGERS) zien liever een neger als President en niet een)(Hindustaan)(of een KOELIE) zoals ze dat plagen te noemen!!!
  Stelletje racisten, en maar lullen dat de Nederlander discrimineren, Stef Blok had toch gelijk !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Ik ben geen fan van de NDP, noch minder van Bouterse. Iedereen begint te schelden wanneer hij op straat komt, maar wie biedt hem deze ruimte? De huidige regeerders, want zij komen hun beloftes niet na. Reeds voor de verkiezingen was bekend was Santhokie zou aantreffen, een lege staatskas met schulden overal. Maar hij wilde desondanks regeren en stelt een kabinet samen met amateurs, die enkele wereldoriëntatie hebben. In de omliggende laten hebben we inmiddels ervaren dat protesten heel klein beginnen en gedurende de tijd aanzwellen tot massa’s. Dat zal hier ook gebeuren.
  Wat mij bevreemdt is dat die sufferd van de NPS nergens te kennen is, niet in de stad en ook niet in het binnenland. Maar hij verwacht dat de partij wel een prominente rol zal spelen in de verkiezingen 2025. Dat mag deze dromer vergeten. De NPS moet intern orde op zaken stellen. Laten ze vast goed kader kweken en intellectuele jongeren aan de partij verbinden. Nu wordt het bejaardentehuis weer open gemaakt om fossielen binnen te halen. De afdelingen zijn nagenoeg uitgestorven, ook de ooit zo florerende afdeling Nederland is onder de huidige leiding een fractie geworden van wat het ooit was. Ze dachten dat ze functie van Consul-Generaal zouden kunnen invullen, maar dat was een misrekening.
  gemodereerd

 17. Gelukkig is het merendeel van de bevolking niet zo olie dom dat ze deze leugenaar drugscrimineel en gewetenloze moordenaar geloven . Hij heeft ons mooie Suriname vernietigd. Santoki doet zijn best om er nog wat van te maken maar heeft ook geen toverstok om het wanbeleid en de uitgeklede normen en waarden die zijn regime ons gebracht heeft ongedaan te maken . We zullen dit nog 30 jaar blijven voelen . Dus Suriname kies voor welvaart en het terug brengen van normen en waarden. Kies voor Santoki!!!
  gemodereerd

 18. Deze man en zijn cocaïne bende, moet geen podium krijgen. Ik weet niet waarom men aandacht besteed aan deze veroordeelde crimineel. Schaamteloos is deze man en de jaknikkers hebben geen eigen waarde.
  Laat hij de ongeletterde maar gaan vertellen waar het geld is.
  Als hij denkt dat hij weer aan de macht komt mag hij het vergeten.
  Deze man is de duivel in persoon, zoals velen, die dood en verderf saaien in de wereld.
  Suriname mag rijk zijn aan alles, maar meze waardeloze als bouta, komen wij geen stap verder.
  De gemiddelde boutalovers zijn ongeschoolde en crimineel, meer niet.
  gemodereerd

 19. Bouterse….een fossiele, levensgevaarlijke gek……..Een geesteszieke, pathologische leugenaar, een veroordeelde drugscrimineel….een veroordeelde massamoordenaar….Waar ter wereld word zo een corrupte, criminele misdadiger, tot 2x toe, tot president gekozen ??? Inderdaad, in Suriname. Dankzij een laf, lamlendig, hersenloos, laaggeschoold volk. Conclusie: dat narcolandje was, is en blijft een FAILED STATE, zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 20. Haha jullie kunnen het niet hebben dat leugenaar Chan zn ware aard naar buiten komt.
  Ik snap jullie zielig gedrag. Dank zij Bouterse is er intwikkeling op gang gekomen in Su. Dit gedrag dat Chan vertoont hadden de gasten toen ook in 1980. Vandaar de coup.
  Chan hft alleen interesse voor Guyana. Waarom??
  Wilt brug naar Guyana mr de wegen in Su zien er niet uit.
  Zaterdag zijn jullie allemaal uitgenodigd bij Ocer.
  gemodereerd

 21. @ Denise
  Ja precies. Geen aandacht meer geven aan Bouterse. Geen letter in de media meer aan hem toewijden. Geen seconde zendtijd. Alleen even als hij naar de gevangenis geëscorteerd wordt.
  En zoals je aangeeft; educatie aan de jeugd over dit deel van de geschiedenis van Suriname. Dat is zoo belangrijk, want Bouta heeft het niet zelf gedaan. Het (domme gedeelte van het) volk heeft hem die ruimte gegeven. Dit mag zich gewoon niet herhalen. Niet met Bouta, niet met toekomstige ‘leiders’.
  gemodereerd

 22. Ok fijn dat wij weer met zn allen slaven mogen zijn en gestuurd worden door onze blanke goden. sinds het niet mogelijk is om zelfstandig te zijn ,ooh wat ben ik toch blij dat de sur.president en zn fam. Rijk zijn nu. en dat er soldaten zijn ingezet in een bejaardetehuis en fijn dat nederland weer de baas is over zijn slaven en dat de korps binnenkort wordt vervangen door blanke mannen uit ned.dorpen die spugen en walgen van bedelaars uit suriname .de schande is zo groot dat ik ze niet eens onder ogen kan zien. de schande die wij als respectable surinamers ervaren is op dit moment niet te harden,van trotse surinamer maar bedelaar en zwakste schakel tis de schande op de ned.tv die ik als sur. Niet kan verdragen ze lachen ons de hele dag uit in nederland ze praten over achterlijke surinaamers die hun land verkopen voor een appel en een ei,aan de zelfde rovers die niet kunnen wachten om het land te plunderen alsof het niet genoeg is dat die ned. Die de sur.bank heeft beroofd schotvrij rondloopt in ned. Dat mag gewoon want sur.is de enigste land die niet weet dat nederland de zwakste schakel is in de euro wereld orde sur. Wilt graag de assistent van de assistent zijn zielig ,traag,300jaar terug de tijd in
  gemodereerd

 23. Lekker belangrijk,laten wij het nu hebben over de 5Miljard die in de Rij stonden er is nog steeds niet 1gekomen die in de Rij stonden Chan zou het beter doen hij zou de gestolen gelden terug halen want hij zwaaide met die papieren Nepotisme.
  gemodereerd

 24. De media moet minder aandacht besteden aan deze vernietiger van het mooie land. Nadat hij zag dat hij de verkiezingen van 2020 had verloren, heeft hij Santokhi zelf gevraagd eerder het roer over te nemen, omdat hij (Bouterse) geen enkele uitweg meer zag. Hij en zijn trawanten hadden het land naar de afgrond gebracht en zagen geen stip aan de horizon. En deze klojo denkt nu dat hij het land gaat redden. Wie houdt wie voor de gek. Maar ik heb ergens gelezen dat het geheugen van sommige Surinamers als een vergiet is. Er blijft weinig bewaard. Dat is natuurlijk zorgwekkend. En Bouterse kent de kracht van het geheugen van deze Surinamers.
  gemodereerd

 25. P. Vulto, het klopt allemaal wat je beweert, deels zijn het ware feiten.
  De tralala president met zijn NDP heeft ons veel ellende gebracht, maar nu zitten wij met een blablablabla president die ons in nog grotere armoede heeft gedompeld. De regering onder Santokhi zegt dat zij niet anders kunnen, anders wordt het moeilijk aan buitenlandse kapitaal te komen. Van het IMF moest zij drastische maatregelen nemen, maar met een beetje sociaal inzicht had zij andere keuzes kunnen maken, dan was het nu niet zo erg. Met leugens en bedrog kun je ver komen maar het houdt geen stand, niet in de politiek met verkiezingen (politieke afrekenmodel) om de zoveel tijd. Tot nu toe zie ik niks anders gebeuren dan onder de tijd van Bouterse. Natuurlijk zien de tegenstanders van Bouterse het anders.
  Ik zie het niet goed komen met Sranan, als de politieke partijen niet gaan vernieuwen, maw afstand nemen van hun huidige leiders, die de laatste twee decennia niet instaat zijn geweest goed bestuur te houden. Wij hebben nu leiders, in de coalitie en oppositie, die veel hebben geprofiteerd van het huidige corrupte systeem, zoals dubbele salariëring, uitkeringen met cadeautjes voor ex ministers enz. Ze dragen de geur van corruptie (belangenverstrengeling) met zich mee. Met zulke leiders gaan wij het niet redden, zijn teveel futuboi’s van het kapitaal, (hebben hun eigen belang, kijk naar het DNA lid, Jogi en zijn standpunt in de grondkwestie). Wat ook een vieze smaak heeft achtergelaten is de manier hoe men zaken wilde oppakken, ook al was het tegen de wet, en dan nog steeds bleef volhouden dat het goed is en niet tegen de wet.
  Waarom wordt er niet gewerkt aan het versterken van de instituten, dragers van de democratie, stonfutu van onze samenleving.
  Dat de populariteit van deze coalitie afneemt heeft zij aan zich zelf te danken.
  Dat Bouterse weer van zich laten horen is de schuld van deze regering, kiezers moet je aan je binden en niet van je afstoten, het is geen kwestie van suma moro bung in a politiek, suma e njang moni, a volk wani njang nanga priesierie, niet alleen in Sranan, het is overal zo in de wereld.
  Ze zien het goed, deze regering, maar ze doen alles verkeerd, ra ra hoe kan dit. Het is logisch als je kijkt welke achtergrond de president heeft, hij is eerder/beter geschikt als minister van Juspol. Maak plaats voor iemand met veel betere feelings met het werk dat gedaan moet worden. De VHP als grootste partij moet toch betere kandidaten hebben voor deze functie.
  Het is niet alleen een kwestie van het bestrijden van de NDP, maar meer nog het continueren van een lange tijd zonder de NDP. Dit moet het hoofddoel zijn ontwikkeling komt later wel, eerst de rotzooi opruimen en de overheid (instituten) versterken. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 26. Het klopt, maar het heeft weinig zin om zijn aanhang te overtuigen. Verloren species.

  De suri met waarden en normen en een gemiddelde opleiding snapt dat je niet onbestraft mensen kunt vermoorden. Die snappen heus wel dat je geen leger afstuurt op je eigen volk. Landen in Latijns Amerika waar er sprake is van dictatuur of autocratie hebben jarenlang te kampen met grote armoe. Das gewoon geschiedenisles op de basisschool.
  Van de 3 Guyana’s is suri het minst ontwikkeld. Frans Guyana is stukken verder en Guyana begint te bloeien, oorzaak die revolutie, waarvan de gevolgen heden nog merkbaar zijn.

  Zijn aanhang geloofd heilig dat ze overal recht op hebben, zonder zelf de handen uit de mouwen te steken. Het “rekenkundig” wonder heeft berekend dat suri vandaag op #10 staat van rijke landen en ze geloven het ook nog.

  Those who don’t study history are doomed to repeat it. Yet those who do study history are doomed to stand by helplessly while everyone else repeats it!
  gemodereerd

 27. Beste famiri, er wordt afgegeven op de afkomst van Druga Baas. Maar dat klopt toch niet altijd, van waar je ook komt en wie je ook bent is geen bewijs van kunde / onkunde.
  De mens kiest zelf voor om bij wijze te spreken; om God of de duivel te dienen.
  En volgens druga baas zijn daden, kan je concluderen dat hij naar alle waarschijnlijkheid voor het laatste heeft gekozen.

  Het is gewoon verbazend wekkend en triest dat vele nog blijven zuigen aan zijn lollie.
  Hij kraait constant rotzooi. Maar ja ook Hitler en nu Putin waren / zijn in staat mensen te misleiden.
  waarom doet hij steeds een bril op met donkere glazen???????
  Hij leidt nl een leven van leugen en vol valse bedrog.

  Waarschijnlijk schrikt hij van zichzelf in de spiegel.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 28. Jullie zijn allemaal hier op deze forum ACHTERLIJK EN BEKROMPEN.
  Als DDB anders had geheten, zouden jullie geen van allen Deze ONZIN EN ROTZOOI kunnen uitkramen. Jullie waren ALLANG in rook opgegaan.
  gemodereerd

 29. Daarom wordt hij DiDiBri genoemd; straight from HELL. De grootste verkrachter, moordenaar en drugsdealer van Suriname. Wat hij met zijn paarse rattenbende moet doen, is na hun waanzin in Ocer, gelijk lopen naar de bosjebrug en onder het zingen van tralallala, op het hoogste punt, kopje voorover springen naar beneden. dat hebben ze eindelijk iets goeds gedaan voor het potie Surinaams volk.
  gemodereerd

 30. Santokhi doet het blijkbaar goed, want de Surinamers zijn de 10 magere jaren daarvoor al vergeten.
  gemodereerd

 31. Deze zelfde man heeft ons land verpand en zoveeeeeel keer naar pinari gebracht dus waarom wil je weer komen ? Je had je tijd al mi opa maar je hart was niet voor het volk van t land anders zou je nog 5 jaren aan de macht zijn…toch zo? Je heb t volk laten betalen wat jullie hebben geleend en kapot gemaakt? Waar is jouw boefdaad gegaan met al dat geleend geld? Dus….liever blijft je rusig in ocer en afwachten op jouw vonnis….! Want je heb niet veel tijd meer op deze wereld.
  gemodereerd

 32. Heeft deze draaideur crimineel zijn kleinzoon nog postuum de orde van de criminele debielen verleend?!
  gemodereerd

 33. ha ha debby , iedereen ziet direct dat jij een boutist bent , ha ha jij schrijft dankzij bouterse is er intwikkeling gebracht , dus jij bent net zo als je baasje , inktzwarte figuren , jullie kunnen geen ontwikkelingen brengen allen maar ellende voor het volk , dus jij hebt je plekje gevonden in het riool van de bijlmer , neem nog een neut
  gemodereerd

 34. @pieter
  Quote
  In de omliggende laten hebben we inmiddels ervaren dat protesten heel klein beginnen en gedurende de tijd aanzwellen tot massa’s. Dat zal hier ook gebeuren.
  Unquote

  Kun je concreet aangeven welke landen.
  Bij het laatste protest voor loonsverhoging in Haïti, is een journalist doodgeschoten en zijn de protestesters uit elkaar geslagen door de politie. In Cuba en Brazilië zijn de corona-protesten doodgebloed. Let wel corona.
  In Argentinië vechten ze tegen IMF. In Venezuela sterven de mensen dagelijks vd honger, de protesten zijn ook doodgebloed. Links en rechts v suri gaat het prima. Dus wie bedoel je?

  Wil je nu Venezolaanse of Haïtiaanse toestanden, terwijl je op een afstand woont, want dat staat ze te wachten, de wereld ziet er nu iets anders uit. Dit valt niet onder compassie tonen.

  Nogmaals, een populist zet geen zoden aan de dijk. Leg uit waarom de nps’ers massaal zijn vertrokken en wat doe jij eraan om ze terug te halen. Je zit nog in je hoofd met een oude politieke mindset. Als jullie echt hart voor de zaak hebben, dan ligt de focus niet op posities maar op groei!
  gemodereerd

 35. Je moet niet helemaal goed in je hoofd zijn en wellicht een beetje aan psychische zelfkastijding doen wil je elke keer weer je stem geven aan deze debiel.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.