TotalEnergies kondigt nog een belangrijke ontdekking aan in Blok 58

28

TotalEnergies en APA Corporation hebben voor de kust van Suriname een belangrijke nieuwe olie- en gasontdekking gedaan, bij de Krabdagu-1-put, in het centrale gebied van Blok 58. Dit volgt op eerdere ontdekkingen in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste Sapakara South-1-exploratie.

Krabdagu-1, 18 kilometer ten zuidoosten van Sapakara Zuid, werd geboord op een waterdiepte van 780 meter en stuitte op ongeveer 90 meter netto olieopbrengst in Maastrichtse en Campanische reservoirs van goede kwaliteit. 

“Deze succesvolle verkenningsput bij Krabdagu-1 is een belangrijke aanvulling op de ontdekte bronnen in het centrale gebied van Blok 58. Dit resultaat moedigt ons aan om onze verkennings- en beoordelingsstrategie van dit vruchtbare Blok 58 voort te zetten om voldoende bronnen te identificeren tot aan het einde van het jaar 2022, voor een eerste olie-ontwikkeling”, zegt Kevin McLachlan, Senior Vice President, Exploration bij TotalEnergies.

De booractiviteiten gaan door met het Maersk Valiant-boorschip. DST-operaties zullen worden uitgevoerd op Krabdagu-1 om de hulpbronnen en productiviteit te beoordelen. Het is de bedoeling dat in 2022 op het blok ten minste drie verdere exploratie- en beoordelingsputten worden geboord.  

TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een werkbelang van 50%, terwijl APA Corporation de resterende 50% bezit.

28 REACTIES

 1. Mijn felicitaties aan Su. Met zijn miljarden aan Bauxiet, miljarden aan goud, miljarden aan diamanten, miljarden aan hout en natuurlijk honderden miljarden usd aan olie voor zijn half miljoen inwoners is Suriname nu waarschijnlijk het rijkste land ter wereld.

  Ook hebben ze de afgelopen 47 jaar de beste leiders van de wereld gehad. Surinamers hoeven nu niet meer te werken maar moeten nu gewoon al het werk laten doen door buitenlanders.
  gemodereerd

 2. San dati, eindelijk zullen mijn slapeloze nachten voorbij zijn.

  Asi go (h)olo rondtu, ma de ka fo kanti.
  gemodereerd

 3. Geweldig geweldig dit alles mensen! wat heeft deze regering onder leiding van ZE Santokhi ons toch verrast en blijft ons keer op keer verbazen. Wat een weelde en wat een rijkdom in het verschiet. We moeten deze president gewoon op handen dragen dat hij zoveel voor dit land doet en dat hij het wel in zich heeft om Suriname naar de hoger niveau te leiden. Deze president is niet alleen daadkrachtig maar is ook nog eens een echte leider. Natuurlijk moet hij uitkijken voor de fascisten van de NDP en de racisten van ABOP.
  ZE President u doet er goed aan om met de Saoedi’s samen te werken. De fascistische regering van Bouterse werkte liever samen met leiders van Taki Taki landen uit Afrika. Wil je het land echt vooruitgang n=brengen dan werk je met Westerse landen of landen die op het Westen gericht zijn.
  gemodereerd

 4. De hele wereld transformeert in sneltreinvaart naar duurzame energie. Maar Suriname blijft lekker hangen in de fossiele grondstoffen. Dat is over 10 jaar een afvalprodukt.
  gemodereerd

 5. Goed voor land- en volk en wat een geluk dat didibrie (met z’n 40 rovers niet meer aan de macht) is, want dan waren alle opbrengsten in bodemloze zakken verdwenen of zou er inruil voor olie alvast leningen worden afgesloten, je weet wel,.. de huid van de beer verkopen nog voordat hij geschoten is.
  gemodereerd

 6. Mooi, kan deze regeting weer pronken met andermans veren .
  Als huidige minister dit moest regelen was het weer een zoveelste flop.
  Ze willen voorschot nemen op de olie want hun eind in zicht
  gemodereerd

 7. Beste famiri,
  dit bericht zorgt ervoor dat de Niet Democratische Party, alles gaat doen om bij de volgende verkiezingen binnen te komen,…. want dan kunnen de abanies weer alles vreten.
  Trouwens in de huidige regering zitten ook wat struikrovers.

  Be careful.

  Gado de wi fesi mang.
  gemodereerd

 8. en nou een beetje normale namen. wat een achterlijke namen zeg
  Zo is er de wijdenbos brug, bouterse pad en nu dan ………
  of krijgen alleen criminelen een wegbrugpad naar zich genoemd
  gemodereerd

 9. Soso ka….want de bevolking merkt er niks van!!!
  De opbrengst gaat toch naar de boeven!!! Suriname blijf dromen…..over Dubai..
  gemodereerd

 10. Goed nieuws voor Suriname. Hoop dat de leiders goed om zullen met al die rijkdom en dat deze ten goede komt aan de gehele bevolking. En niet alleen family and friends.
  gemodereerd

 11. Grond:
  – domeingrond,
  – Eigendomsgronden,
  – Plantage gronden,
  – Erfpachtgronden,
  – stalweiden,
  – Visgronden,

  – Territoriale wateren,

  – huurgronden,

  -Betwiste gronden,

  Etniciteiten:
  – Inheemsen,
  – Boeroes,
  – Creolen,
  – Marrons,
  -Hindoestanen,
  – Javanen,
  – Chinezen,
  – Moksi Watra’s,

  – Creolen hebben gronden: koopgronden met hun huizen erop, plantage gronden/pernasies waar de vandaan komen, in de districten, in Paramaribo,
  – Hindoestanen hebben eigendomgronden, die ze geërfd hadden, koopgronden, rijstgronden, land-en tuinbouw op uitoefen, ondernemingen en huizen op hebben in de districten, in de Stad – Paramaribo ,

  – Javanen hebben gronden, koopgronden in de stad Paramaribo, en districten die de gekocht hebben, landbouw enz op uitoefenen,

  Marrons hebben gronden uit het oerwoud inde districten, waar ze hun dorpen hebben en hun hutten/huizen op kunnen bouwen, in de stad Paramaribo hun grond gekocht hebben en een huis gebouwd hebben of ondernemen, (gronden van derden hebben geoccupeerd),

  Chinezen hebben hun gronden, vaak waarop hun winkels/Supermarkten op staan, of een andere soort onderneming hebben, enz.

  Inheemsen hebben gronden hun woon-en gebieden in de dorpen in de districten, koopgronden in de Stad-Paramaribo,

  Et cetera, Et cetera, Et ce tera,

  Politici hebben hun domeingronden, waar ze goud, hout ontginnen en kapitaal mee verdienen, et cetera, et cetera, et cetera,

  Hiermee wil ik aangeven dat Surinamers zo veel hebben, maar toch schieten ze niet op om er meer van te maken en meer geld mee te verdienen.

  Surinamers zijn lui en verkopen hun land met de natuurlijke rijkdommen voor buitenlandse multinationals en bestrijden elkaar onderling, maar ook op grond van etniciteit.

  Surinamers, stel 120.000 zielen á 5 personen = 600.000 Surinamers, Zie gronden die ze al bezitten,
  50.000 ambtenaren á 5 in een gezin = 250.000 mensen die dus het hoofd matig tot uitmuntend boven water houden,

  Over 350.000 Surinamers, waarvan ongeveer de helft, gepensioneerden, oude van dagen, gehandicapten, inheemsen, marrons kinderen zijn,

  Dan blijft er over 175.000, Chinezen, Boeroes, gemengden, wezen, ondernemers, buschauffeurs, korjaalbooteigenaren, eco-toerisme, hotels, eettenten, radiostations, teeveestations, leeglopers, hangmensen, hosselaars, landbouwers, enz zijn.

  De SuriNeds maken jaarlijks meer dan 100. miljoen euro’s over naar Suriname of nemen deze mee naar Suriname,

  Toch zijn Surinamers arm, maar hoe dan met zoveel gronden, visserij, enz.?

  Er is iets fout in Suriname, kan zijn de mentaliteit, lui zijn, uitverkoop van de natuurlijke rijkdommen aan multinationals, geen structuur, de coup van 25 februari 1980, Neks No Fout,

  Surinamers moeten hun mentaliteit gaan veranderen en moeten gaan leren ondernemmen. Ze moeten op de gronden die ze hebben meer uit proberen te halen, dan dat iedereen in Groot-Paramaribo wil komen zitten of wonen.

  Laat Surinamers een voorbeeld nemen aan de Surinamers van Nickerie en zien hoe deze Surinamers van Nieuw Nickerie een tweede stad van Suriname willen maken en er vele ondernemers in Nickerie zijn.

  De Marrons moeten er naar streven om van Albina, Moengo, Brokopondo-hoofdplaats meer maken, net zo als de Nickerianen dat met Nieuw Nickerie doen.

  Bij het Stuwmeer van Brokopondo kan best een zeer goede Hoofdplaats ontstaan, alleen zal een stedenbouwkundige dit goed op een tekentafel moeten neerzetten.

  Ook Overwacht in Para kan een goede hoofplaats worden, Ook Meerzorg Commewijne moet op de tekentafel voor een goede wijk. Coppenamepunt, Moengo, Albina, Nieuw Amsterdam, Uitkijk, Hamburg, Groningen, Lelydorp, Zanderij, West – Suriname/plan, Apoera, Leidingen, Ook in Kwatta kan er een wijk komen met kantoren, Abraboiki, Als men zit zou doen zal het leven op talrijke plaatsen in Suriname een behoorlijke upgrate krijgen en kunnen mensen in hun eigen districten blijven wonen.

  Surinamers kunnen en mogen niet arm zijn, het zit gewoon in de mentaliteit vd Surinamers dat ze er niets van bakken. Zie hoeveel gronden Surinamers hebben of de plaatsen/districten, dorpen waar ze vandaan komen.

  Men moet keiharder optreden tegen criminelen die stelen en mensen overvallen. Die mensen moet men gewoon doodschieten.

  Surinamers hebben een afwachtende houding en zijn lui, want met zoveel land kan iedereen gaan planten en daarvan leven. De mentaliteit van de Surinamers is het goed fout net zoals de aanpak van het beleid van de overheid. Als er goed beleid en bestuur komt kunnen alle Surinamers een veel beter leiden, zelf de dak-en thuislozen. Surinamers zijn oerlui en verkopen al hun natuurlijke rijkdommen aan het buitenland.

  Zie Plantage Peperpot, waarvan de directeurswoning nu verkocht is aan een Nederlander., Waarom konden Surinamers het niet zelf opzetten.
  gemodereerd

 12. Het ontbreekt er slechts aan dat Papa Jantje zegt dat onze geweldige president persoonlijk in de gesteenten voor de kust heeft geplast.en gepuft waardoor er nu zoveel aardolie en gas in voorkomen.
  gemodereerd

 13. Als ze de opbrengsten gebruiken om te investeren in Zonne energie zou dat goed zijn

  SAUDI-ARABIË WIL €84,5 MILJARD INVESTEREN IN ZONNE-ENERGIE

  SAOEDI-ARABIË BOUWT GROOTSTE ZONNEPARK TER WERELD
  jan 2020

  Saoedi-Arabië en SoftBank bouwen grootste solar project ter wereld: 200 gigawattpiek aan zonnepanelen
  gemodereerd

 14. Inderdaad wat een naam; krabu-dagu.

  Paarse surineds be like; (compleet met de handen langszij).
  Is het waar dang? Want het staat in de telegrap, dus a sanie ne klop. Bigie tjoerie.
  Dang juist now now dé, leendert no dé foe bai deng tickets, plus deng mang delete a herie psa-database. Fa wo doe (rolling eyes 🙄).
  Maar miskien kan oom paul de vrouwen-timmeraar ons helpe nooo. Abu Dabhi here we come…

  Suriname gefeliciteerd!
  gemodereerd

 15. Aai mi boy, meneer Misikaba heeft toch gelijk gekregen, Suriname word Dubai. Ja mang.
  gemodereerd

 16. Suriname is een super rijk land, alleen je moet het wel zelf uit de grond halen en niet zo lui zijn! Kan je het niet, dan leer je het maar!!!

  Maar leukste is toch wel dat die Bouterse en die andere NDP smeerlappen zitten te schuimbekken van afgunst…
  Ze zien al die petrodollars aan hun voorbij gaan, want wat hadden ze graag willen graaien!
  gemodereerd

 17. Het is goed, zeker goed.
  Maar wat voor nut heeft het als de ndp rovers 2025 weer mogen regeren? Sranang mangs zijn kortzichtig, denken niet langer dan hun neus. Verdeel de coalitie in 2025 tussen NPS en VHP dan hebben we op z’n minst vooruitgang. Suriname had nu veel verder als Guyana moeten zijn, eigen schuld, niet alleen van de ndp, maar ook het volk die voor hun gekozen hadden, die klagen nu het hardst toch Deb.
  Abopper’s willen liever populistisch zijn, 1 partij iedereen wil de leiding, dat hebben we ook al gezien.
  gemodereerd

 18. Blablablabla van enkele NDP haters. Niet de president ontdekt de olie en ook niet onder deze president. De oliemaatschappijen met hun vergunningen zoeken naar olie. Staatsolie beheerst de hele sector en geen enkele regering. Staatsolie draagt naar omzet (productiviteit etc.) belasting af. De vorige regeringen hebben deze afdrachten consumptief gebruikt, deze regering doet hetzelfde. De gelden worden gebruikt voor de salarisbetaling van onze ambtenaren, uitkeringen en voor diverse subsidies. (ook voor de snoepreisjes)
  De gelden worden niet gebruikt voor het aflossen van de schulden, er wordt ook geen financiële bedrage (of mondjes maat) geleverd aan de productie sector voor hogere productiviteit om meer inkomsten te genereren voor de overheid. Deze regering doet niks anders dan wat de vorige regering deed. Deze regering begeleid haar beleid met veel blablablabla geluiden, de vorige deed het met tralalala geluiden, allemaal één pot nat. Het herstelplan staat op papier, onze mop staat op papier, de afspraken met het IMF staan op papier, maar wat gebeurt er in werkelijkheid, waar blijft de realiteit. Van papier kan men nog steeds niet eten, alleen onze geiten durven papier te eten hahaha. Onder deze regering zijn wij nog armer geworden. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 19. Passant, je maakt een denkfout, de Sranan regering (overheid) is arm (het is al tig jaren een puinzooi in de ambtenarij), maar niet het land en grote groepen van de bevolking. Dus houd eens op om telkens weer domweg te mekkeren dat Surinamers ogenschijnlijk lui zijn.
  Kijk naar de USA, die overheid heeft zoveel schulden dat zij het never nooit kan aflossen, er zijn grote groepen (+20 mln) die het moeten doen met kruimels, maar USA staat bekend als het rijkste land.
  gemodereerd

 20. flyer , wat jij schrijft zou zo kunnen , elke auto producent schakelt over om elektrische auto’s te maken in plaats van diesel en benzine auto’s , en als waterstof goedkoop te maken is gaat men dit ook toepassen in auto’s , vrachtwagens en zelfs vliegtuigen , dus er zal straks niet veel olie meer nodig zijn , en dan zal de prijs van ruwe olie kelderen en je krijgt je investeringen die nodig zijn om de olie naar boven te krijgen nooit meer terug.
  We denken dat wij allen hier in Suriname blij worden gemaakt met een dood vogeltje.
  gemodereerd

 21. Boesskowtoe en Harm , wij Surinamers moeten echt blij zijn dat die ndp niet en nooit meer aan de macht komt , want dan is het absoluut het einde van Suriname.
  gemodereerd

 22. pony, dat jij ndp-er bent weten iedereen hier allang, maar de olie is niet voor de ndp , dus kon zaterdag naar ocer dan zie alleen maar zwarte olie wat ze nog voor de overdracht hebben gestolen
  gemodereerd

 23. Het is een puinzooi met de grote aantal laag geletterde Surinamers. Als je geen scholing en opleiding hebt gevolgd en alleen crimineel aan je geld en kapitaal wil komen, zal je het niet redden in een democratische rechtsstaat.

  In de koloniale tijd waren het de kolonisten, de gouverneur, militairen enz die voorzieningen hadden om op zich een luxe leven te veroorloven in een maatschappij waar mensen werden uitgebuit en onderdrukt.

  De vervangers van de kolonisten na het statuut en de onafhankelijkheid gingen ook dat leventje van de kolonisten, hun meester opvolgen en dat doen ze nog steeds. Zelf de marrons die waren weggevlucht in de oerwouden zitten nu aan de stoofpotten en willen hun deel. Ze genieten van vreet naar pot, hebben percelen van grondeigenaren bezet en de regering gaat deze percelen voor hen kopen, omdat ze veels te lui zijn, om in hun eigen dorpen. leefgebieden waar ze honderden ha gronden hebben niet durven op te bouwen. De regering kon liever met het kapitaal daar voor un gaan investeren, dan de gronden van anderen voor hen te kopen.

  Surinamers zijn lui, verkopen hun natuurlijke rijkdommen voor een appel en een ei aan mulitinationals en wachten op royalties van hen, terwijl het leeuwendeel van de inkomsten van hun bezit in handen komen van het buitenland.

  Zie wat de crimineel soldaat ddb en 15 andere soldaten van Suriname heeft gemaakt. Een kapotte arme Wilde Kust land, Neks No Fout, Dood en Verderf, Zelf verrijking en uitverkoop van de natuurlijke rijkdommen, drugshandel, wilde staatsolie Suriname ook verkopen aan een Zuid-Koreaanse olie onderneming, vertrappen vd grondwet, mensenrechten, et cetera, et cetera, et cetera.

  Wat deze regering doet is een herstelplan te hebben uitgevoerd met IMF, de schuldeisers ook in Suriname te betalen, pas in 2025 kunnen ze weer beginnen met aflossen vd schulden met hoge renten die ddb en zijn regeringen hebben gemaakt. Het is te hopen dat de olie-en gasvoorraden Bonanza zijn en dat we daarmee orde op zaken kunnen stellen in deze schulden en zaken gaan goed die goed zijn voor het algemeen belang van Suriname en de Surinamers, dat wanneer de olie-en gasvoorraden, natuurlijke rijkdommen uitgeput zijn er andere middelen van bestaan zijn om ook een goed leven te hebben.

  Suriname heeft goed geschoolde mensen nodig op HBO- en Universitair niveau die leiding kunnen geven aan Suriname. Niet mensen als bravo en bordo, die domeingronden in Suriname als hun eigendom beschouwen en de opbrengsten van goud en hout in hun eigen zakken steken. Dat is gewoon pure diefstal. Ook vele marrons en anderen in de goud- en houtsector zijn dat. Hetzelfde met domeingronden die ze tot hun eigendommen willen maken en zo heb je vele criminelen in Suriname die hun eigen zakken en bankrekeningen vol stoppen met valuta van het land en volk.

  Ook jongeren, vrouwen willen in de politiek, maar als je goed naar ze luistert, zie je dat ze niets weten vd hoed en de rand, inspelen op sentimenten dat het volk arm is en denken zo in beeld te komen, in de hoop bij de vetpotten van Suriname te komen en ik u de garantie geeft dat ze er niets van zullen bakken. Van dezelfde laken en pak als de ddb, ndp en zijn bende.

  Opzouten! Laat Chan zijn werk doen, ondanks de fouten die er ook zijn.De aanpak van de Vooruitstrevende HErvormingsPartij biedt goede perspectieven. De vele grote schulden met hoge renten, binnenlandse leningen zijn allemaal in een herstelplan met het IMF geplaatst en zullen pas in 2025 begonnen worden met af te lossen. Met gelden die men zal ontvangen van de wereldbank IDB enz, moeten ondernemingen worden opgezet die werkgelegenheid bieden aan Surinamers, kunnen exporteren en concurreren met internationale producten.

  Korte termijn, moderne oppervlakte water ondernemingen die dit water kunnen omzetten in kwaliteit drinkwater. Dit verkopen aan Surinaamse ondernemingen die het gaan bottelen en verkopen over de hele wereld,

  Zeevisserij, Een moderne Zeevisserij vloot op te zetten, met verwerking en opslag en deze geschikt maken dat ze op internationale veilingen verkocht worden over de hele wereld en vrachtvliegtuigen naar Zanderij JAPI- Airport komen om het op te halen en naar de eindbestemming te transporteren voor de afnemer/consument,

  Eco-toerisme, de voorzieningen in het oerwoud verbeteren en te voorzien van alle gemakken ICT, zwembaden, zonneenergie, waardoor toeristen op vakantie kunnen komen voor de schoonheid van de natuur, flora, fauna, bergbeklimmen, cultuur enz, bos(nacht)wandelingen, uitrusten, ook naar de watervallen en stroomversnellingen et cetera, et cetera, et cetera,

  Ook moeten wij meer met ons houtverwerking doen, i.p.v. dat we onze rondhout aan China verkopen voor een appel en een ei en het hele oerwoud als een maanschap achter te laten. We kunnen zelf houten vloeren maken, dukdalven, platonds, tuinmeubelen, tafels en stoelen, keukenblokken, keukenkasten, bedden, kledingkasten, degelijke huizen, voor de bevolking, maar dit alles zelf exporteren, et cetera, et cetera, et cetera,

  Dit alles zorgt voor werkgelegenheid en goed inkomsten, Hiervoor is wel vak nodig en het onderwijs en wetenschappen zal een rol in moeten spelen.

  De Surinamer is lui en hun mentaliteit deugt niet, dat is het probleem, waar aan gewerkt moet worden.

  Suriname heeft technische mensen nodig, een goed opgeleid volk en geen boeven, criminelen, nietsnutten, Neks No fout mensen, die allemaal in de politiek willen om snel rijk te worden en of uitverkoop van onze natuurlijke rijkdommen te houden, zelf verrijking, grote schulden met hoge renten en het Surinaamse Volk dom willen houden.

  Zie wat Neks No Fout en laag geletterde Surinamers, soldaten Suriname hebben gebracht.

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Het saldo is verlies voor Suriname en de Surinamers en in in grote armoede en verval terecht gekomen zijn van ddb en 15 andere couppleger, waardeloze ndp-ers en laaggeletterden die gingen juichen om een bordje linzensoep op het plein voor een moordenaar. Ook de toenmalige coalitiegenoten moet men niet vergeten.
  gemodereerd

 24. ach pony jij met jou paarse gedachte , kan jij Suriname vergelijken met de VS , en met jou Nederland , de VS heeft zelf olie genoeg , en Nederland heeft zelf maar weinig olie , maar nu die benzine en diesel bij jullie zo duur wordt , zullen de mensen massaal over stappen naar elektrische auto’s
  gemodereerd

 25. haha, de ndphaters volgens pony Het zit het dwars als je slecht praat over ndp baja. maar het is niet voor ndp hoor, nee het niet. ook niet voor de vuile dief boefdraad die het altijd de heer noemt.
  haha, schijthonden komen altijd naar boven drijven …………. juist
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.