Bewoners repareren kolkenzuiger op eigen kosten om in te zetten in woongebied

9
Bewoners repareren kolkenzuiger op eigen kosten om in te zetten in woongebied

Het ministerie van Openbare Werken in Suriname (OW), heeft afgelopen zaterdag in samenwerking met Stichting Beter Wonen Morgenstond, deze kolkenzuiger in hergebruik genomen.

Het betreft een kolkenzuiger die door het Surinaamse ministerie van Openbare Werken was afgeschreven en binnenkort op de veiling geplaatst zou worden. Bewoners te Morgenstond hebben het initiatief genomen om de kolkenzuiger op eigen kosten te repareren en in te zetten binnen hun woongebied.

De wegen te Morgenstond staan tijdens de regentijd vaak blank, waardoor ze moeilijk begaanbaar zijn. Dit is een probleem waar de buurtbewoners al jaren mee te kampen hebben. In dit kader heeft Stichting Beter Wonen Morgenstond besloten om zich samen met andere buurtbewoners te bundelen en een oplossing te realiseren voor hun woonwijk.

De kolkenzuiger die door de leden omgedoopt is tot “Rosina”, wordt door het ministerie van OW, in bruikleen gegeven aan de stichting om in de buurt aan de slag te gaan.
(Tekst loopt door onder foto)

Heringebruikname kolkenzuiger Morgenstond

Minister Nurmohamed is ingenomen met het initiatief van de stichting. De bewindsman heeft aangegeven dat buurten met dit soort initiatieven sneller uit hun problemen zullen geraken. De minister heeft medegedeeld dat er concept wetten klaarliggen met betrekking tot het niet onderhouden van percelen. Hij rekent op ondersteuning van de regering en het parlement om dit problematiek tot het verleden te laten behoren.

Rolf Verwey, buurtbewoner en lid van Stichting Beter Wonen Morgenstond, is heel content met het bereikte resultaat. Hij zegt dat niet onderschat moet worden wat men als buurt met elkaar kan realiseren wanneer er samengewerkt wordt. “Wil je de problemen in de buurt oplossen, zul je in eerste instantie, de hand in eigen boezem moeten steken”, stelt hij.

9 REACTIES

 1. Dus OW hft geen goeie kolkenzuiger en de ene met klein mankement wilde zie veilen. Of goedkoop geven aan 1 van hun vrienden.
  Waarom kon het wel gemaakt worden.
  En ga mensen uit morgenstond niet vergelijken met die van arme buurten.
  Weer een vb dat jullie liever de spullen afgeven
  gemodereerd

 2. Goed van de bewoners dat ze dit op eigen kosten kunnen doen. Want de minister van OW deugt toch niet. Ik vraag mij steeds af wat voor mensen bij OW werkzaam zijn en of zij dit soort kleine reparaties niet zelf kunnen uitvoeren. Wanneer gaat deze minister aftreden.
  gemodereerd

 3. Die kolkenzuiger heeft weinig nut als men koelkasten, wasmachines en andere oude rotzooi blijft dumpen in afvoerkanalen. In 2019 toen ik in de Su-rivier viste, kwam er een joekel koelkast voorbij drijven. Er wordt van alles links en rechts inde natuur gedumpt, en maar klagen dat het water overal blijft liggen…
  gemodereerd

 4. Symptoom bestrijding!

  Los het probleem echt op dan heb je zo’n wagen helemaal niet nodig!
  gemodereerd

 5. eige mening en debby goh we wisten niet dat jullie vrienden zijn van de minister van OW, ja deze minister krijgt wel dingen voor elkaar , de vorige minister van ow heeft heeft nooit iets voor elkaar gekregen, o ja toch hij zette 1000 mensen bij ow , maar niet te werken, alleen om geld te krijgen
  gemodereerd

 6. De vraag is, waarom en waarvoor betaal je belasting? Oeps… excuses. Het land Su. kent geen bestuur.
  gemodereerd

 7. eigen+ mening , al die werknemers van OW zijn er neer gezet door jou baasje en net voor de verkiezingen nog extra honderden nietsnutters maar die moeten wel betaald worden uit de lege staatskas , jou baasje is zijn beloftes niet nagekomen , dus geef niet deze regering de schuld
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.