BEP: ‘Regering nalatig bij inzetten nieuwe veerboot Albina’

15
BEP: 'Regering nalatig bij inzetten nieuwe veerboot Albina'

[INGEZONDEN] – Reeds tijdens de rehabilitatie van de wegstrekking Meerzorg-Albina was het duidelijk dat de in 1976 geconstrueerde veerboot ‘La Gabrielle’ die de oeververbinding onderhoudt met de oosterburen vervangen moet worden.

De eerste aanzet is toen ook gedaan in de regeerperiode 2005-2010. Het ontwikkelingsfonds P.O. AMAZONIA werd toen onder andere aangesproken om de haalbaarheidsstudie te financieren en middelen te reserveren voor de financiering van een modernere veerboot met een grotere overzet capaciteit. 

In 2014 werd meer inhoud gegevens aan dit streven in het kader van de “cooperation project for the replacement of the ferry La Gabrielle”.

In 2018 werd de financieringsovereenkomst van Euro 5miljoen getekend. Het Surinaams deel van Euro 625.000 werd door het Europees Ontwikkeling Fonds (EOF) gefinancierd.

De officiële Surinaamse partners van dit project zijn het ministerie van BIBIS en de NV HAVENBEHEER.

Van een welingelichte bron hebben wij de harde informatie dat de nieuwe veerboot genaamd “MALANI” op vrijdag 17 februari 2022 is aangekomen in Frans-Guyana (zie foto).

Het blijkt jammer genoeg dat niets is gedaan aan de aanmeer faciliteiten van Albina om deze grotere veerboot te kunnen inzetten. Het gevolg is dat de boot niet kan worden ingezet en de Surinaamse autoriteiten nalatigheid kan worden verweten.

Tegelijkertijd zien we dat heel veel moeite, geld en tijd wordt gestopt om een brug te bouwen op de grens met Guyana. 

Uitgaande van de regionale visie van de BEP moet het geheel Surinaams grondgebied dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen zich te ontwikkelen.

De BEP roept daarom de regering op alles in het werk te stellen het nodige met voortvarendheid aan te pakken opdat de nieuwe veerboot zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen. Dit om het personen en goederenverkeer in deze met Europa meer gestalte kan doen krijgen.

BEP Mediacommissie

15 REACTIES

 1. Dit zal ook de schuld van de vorige regering zyn, duidelyk wordt dat deze leider meer haast heefd voor een brug to nowhere dan een brug naar europa .de rest kunt u zelf bedenken.
  gemodereerd

 2. bep , ja het is jullie nalatigheid , waarom is het niet in 2018 gerealiseerd , en wat is er met dat geld gebeurt
  en wat die brug betreft dat duurt nog wel even
  bep jullie weten toch waar al dat gestolen geld is heen gegaan , jullie zaten ook dicht bij het vuur tussen 2015-2020
  gemodereerd

 3. Waarom een veerboot? Lag de prioriteit van de fascisten van de NDP niet in de aanleg van de Desi Delano Bouterse Highway? BEP moet gebruik maken van die Highway en daar hebben jullie alle ruimte. Niemand maakt namelijk gebruik van die Highway. Deze regering denkt in het algemeen belang en niet in het belang van enkelen. Deze regering maakt een eind aan het etnisch denken.
  gemodereerd

 4. Vrachtschip op veerboot? Wat doet het in Frans Guyana? Grote Amalia’s nh binnenland verslepen, maar voor dit grote containerschip is geen aanmeer plek aangelegd?

  Deze tjoetja begint wel erg doorzichtig te worden.
  Rede waarom sheriff naar al die onnodige openingen van mini bruggetjes en waterputten gaat, is zodat er foto’s gemaakt worden, a man e mek 📸album mek den geldschieters sie tak a moni e bestee fu doe sAni gi a volk.. no mi grab san e psa.
  gemodereerd

 5. Beste BEP leden,
  Wat verwachten jullie eigenlijk can de huidige regering? Toen de fascisten aan de macht waren hebben jullie de NDP beweging in alles gesteund zonder een kritisch blik te werpen want jullie waren en zijn nog steeds de meelopers. Ook nu nog leggen jullie de regeringspartijen het vuur aan de schenen door het steunen van nietszeggende moties.
  Waarom kunnen jullie van de BEP niet zelf met een oplossing komen. Steeds zijn jullie afhankelijk van de steun van anderen. Jullie denken dat er een oplossing zal worden bedacht. Door anderen. Ik vergelijk de houding van de BEP met het uit het vliegtuig springen zonder parachute in de hoop dat iemand je opvangt.
  Als de leiding van BEP het verschil tussen een veerpont en container vrachtschip niet weet dan moet deze beweging de eer aan zichzelf houden. Ga aub cassave planten.
  gemodereerd

 6. Als de Surinaamse overheid het kapitaal er niet voor heeft, laat ze het dan gaan halen bij Iamgold, Newmont, Kaloti, de Chinezen die ons rondhout voor een appel en ei wegdragen. Verder bij de Brazilianen in de goudvelden, ddb, boerenveen, poknokkers, boefdraad en nog vele ndp- toppers, adviseurs, jules wijdenbosch, jenny simons, bouva, misikaba, abdul, aloebaba, alibux, abrahams, gezin ddb, et cetera, et cetera, et cetera.

  Ook bep kan beginnen dit kapitaal bij haar poknokkers in de goudvelden binnen te halen.Zij betalen geen belastingen en het is gewoon diefstal wat ze doen.

  Ook bravo en bordo moeten hiervoor betalen met hun, ik heb goud en ik heb hout. Het is Surinaams goud en hout en het kapitaal ervan en het goud om
  uw nek en hoofd is van de Surinamers en niet van jullie.
  gemodereerd

 7. Bep wil ik meegeven dat je prioriteit geeft aan buren die een wezenlijke kunnen bijdragen, gezien hun financiële positie, en dus denk ik dat de huidige regering meer meegaat met Guyana om een brug te realiseren wetende dat Guyana de de olie dollars heeft liggen om het project mede te financieren / betalen.
  Frans Guyana daarentegen heeft niet die financiële impact die Guyana met zich meebrengt.
  M.a.w. je gaat eerst een rijke buurman goed houden en joinen pas daarna de minder rijke buurman.
  Iets wat de vorige regering vergat door Venezuela en Cuba als vrienden aanwijzen en als zodanig behandelen alsook lander uit Afrika zoals Nieuw Guinea Ghana etc
  gemodereerd

 8. WAT 20 februari 2022 Bij 00:08
  bep op die foto is toch geen veerboot te zien , het is een of andere vrachtschip

  Wat
  bekijk de foto wat beter en dan zie je de rijkleppen zowel links als rechts dus is het wel de bedoelde boot (denk ik)
  gemodereerd

 9. Helemaal eens met BEP. De ABOP voert ook geen klap uit als regeringspartij. Meneer Watje, je hebt waarschijnlijk een goeie oranje bril nodig. Er zit toch een veerboot op dat vrachtschip. Of weet je niet hoe een veerboot eruit ziet?
  gemodereerd

 10. Zoals ik de meningen lees, dan lees ik dat de vorige regering niets heeft gedaan. De journalist die dit artikel heeft geschreven moet duidelijk zijn met foto, over welke veerboot het gaat en hoe de aanmeer uitziet bij Albina.

  Wat is BEP en wat zijn de takken van BEP?

  Tip; ik zou abonnementen verkopen aan de passagiers. Zo komt geld binnen. Net als in Nederland, je hebt OV abonnement. Die kan je steeds opladen. Of je verkoopt dag- midweek- weekend- en jaarkaarten. Zo weet je dat het bedrijf niet benadeeld worden. Geld is binnen, maar door gebrek aan het veerboot moet het bedrijf restitutie betalen. Alle betaling wordt met pin betaald dit geldt alleen de inwoners van Suriname en Frans Guyana, dan weet u dat het geld zeer zeker op de rekening van het bedrijf komt. Motorvoertuigen betalen direct een belasting voor het gebruik van de wegen in buitenland, b.v. u gaat met uw auto, brommer, motor naar Frans Guyana of zij komen naar Suriname dan wordt daarop extra belasting betaald per kenteken en dat geld gaat bij ministerie van O.W. zo kunnen de wegen onderhoudend worden. Van m’n wijlen Oom had ik vernomen dat veel Franse toeristen met hun auto komen naar Suriname. Een andere mogelijkheid is zodra ze van de veerboot afgaan dan betalen ze tolwegen. (Ik was in Miami en reed daar een auto en reed op de tol weg, was al in Nederland. Toen ontving ik een brief dat ze $0,10 gaan afschrijven van m’n rekening, m’n Visa kaart nummer was bekend). Daarom moet een toerist met auto betalen met Visa kaart betalen en direct de machtiging geven de O.W. een rekening kan inbrengen voor het gebruik van de wegen in Suriname of Fr. Guyana. Hoe later je in land verblijft hoe meer wegenbelasting je betaalt. Laten beginnen €01,00 per dag en toeristen belasting €0,50 per dag.

  Nederlanders moeten direct bij aankomst toeristen belasting betalen, zo kan de ministerie toeristen ook inkomen binnen halen. Gewoon bij elk verblijf toeristenbelasting invoeren ook voor de inwoners. Hebben inwoners een huisje gehuurd in een oord belasting betalen. Bij elk boeking direct verwerken. Anders gaat het land niet vooruit.
  gemodereerd

 11. @ WAT 20 februari 2022 Bij 00:08
  “bep op die foto is toch geen veerboot te zien , het is een of andere vrachtschip”

  Beste WAT
  U reageert typerend en kijkt niet langer dan uw neus lang is.
  Dit vrachtschip heeft een deklading en dat is duidelijke een veerboot die redelijk geschikt lijkt voor de verbinding Albina Saint Laurent visa versa.

  Over nu wel of niet gefaald is komt voor rekening van alle regeringen en het niveau van het ambtenaren corps die schijnbaar / duidelijk niet in staat zijn hun leiding aan lopende afspraken te houden.

  Ook de huidige regering schiet duidelijk te kort. Dat is niet zo verwonderlijk want de 50.000 niet echt functionerende ambtenaren zijn bij een regerings wissel niet te vervangen door 10.000 competente ambtenaren. Ook al zouden ze er zijn dan is vrijwel zeker dat de neiuwe regering geen idee heeft hoe te bepalen wat een competente landsdienaar is.

  10 jaar NDP en co was heel slecht en nu 1,5 jaar VHP met anker ABOP is duidelijk beter maar nog geen succes.
  Venetiaan heeft 10 jaar gedaan over het herstellen van 4 jaar Wijdenbosch en Co.

  De herstelplannen zijn duidelijk de laatste NDP schulden worden ergens in 2045 afgebaalt
  gemodereerd

 12. ‘Deze regering maakt een eind aan het etnisch denken‘

  Mi plasje na mi skin anga lafu dja. Jezus sta me bij
  gemodereerd

 13. ha ha een veerboot met hijskranen erop , oh worden de auto’s op dat schip gehesen en dan later bij aankomst weer met die kranen aan land gezet , dus je kan er niet oprijden met je auto , maar het zal ons een worst zijn, veerboot ha ha ha
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.