Volgende maand in het Theater: ‘The story of Kenny B’

9
Volgende maand in het Theater: 'The story of Kenny B'
Foto (c) William Rutten

Volgende maand gaat de bekende Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B touren. En dit keer met een speciale theatertour getiteld ‘The Story of Kenny B’. De aftrap is op 3 maart in Goirle.

Van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland.

Kenny B vertelt over zijn indrukwekkende leven aan de hand van eigen songs en klassiekers van o.a. Bob Marley.

9 REACTIES

 1. Praat NL !MET ME!, want !tot me! is fout.
  Alleen die regel ken ik. Verder nooit liedjes van deze man gehoord. Zijn new found Fame is hem gegund, want de nieuwe gen x generatie is moeilijk te pleasen. De millenials en de tata’s die graag !woke! willen lijken hebben hem gelukkig een podia gegeven.

  Ik hoor nooit een djoegoe djoegoe van deze man. Respect!
  gemodereerd

 2. Ai na miii, praat NL tot me is niet fout, het is Surinaams Nederlands. En als jij zo perfect Nederlands praat, waarom schrijf je dan ‘een podia’ en niet ‘een podium’?
  Kenny B, geweldige, jij mag trots zijn op wat je gepresteerd hebt tot nu, gefeliciteerd
  gemodereerd

 3. Ai na miii@

  Deze man maakt alleen maar hits…! Indien u echt bekend bent met Suriname, dan had u dit moeten weten. Artiesten hebben de vrijheid om te kunnen spelen met woorden bv. Dus de zin waar u over valt, is een creatie die zelfs gewaardeerd werd door Nederlanders die het uit volle borst meezongen. Wekenlang op nr.1 gestaan in Nederland. Het liedje is ook in andere landen opgepikt en vertaald.

  Respect voor Kenny B.
  gemodereerd

 4. @Henkes, de tekst ken ik niet, want het is gewoon niet mijn type muziek. Ik verbeter dan ook niet de tekst die hij zingt, maar puur de manier van schrijven, aangezien ik het heb gepost. No span, mi sab a verschil tussen Surinaams NL, en NL Surinaams.

  Duidelijk nu? Mooi
  gemodereerd

 5. @Konsensi, mi kan typ wan her post gi in Sranan. Betekend niet dat mi’m lob den pokoe toe. Geen cd’s, geen radio programma’s, geen feestjes met een Surinaamse ondertoon, los van wat artikelen lezen op wk, en af en toe iemand sarren op fb. Mijn interesses zijn veel breder en beperken zich niet alleen tot bijv Surinaamse muziek.

  En wat de zin betreft waar iedereen over valt, zie mijn post hierboven van vandaag 17:55 uur.
  gemodereerd

 6. Kenny B. , jij hebt gediend als soldaat vanaf 1980 in het leger van bouterse , een min punt , ln 1989 sloot jij je aan bij het junglecommando van brunswijk , weer een minpunt , en in 1991 ging jij naar Nederland , dus jij hebt eigenlijk rotzooi achtergelaten en was Suriname geen land meer voor jou , nou wees blij dat je daar in Nederland een echte artiest bent geworden , hier had je niets bereikt .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.