Ingebruikname waterzuiveringssysteem te Kwakoegron

24
Ingebruikname waterzuiveringssysteem te Kwakoegron

Met de ingebruikname van het waterzuiveringssysteem van de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) op zaterdag 12 februari 2022, is de beschikking over optimaal veilig en gezond drinkwater een feit voor de bewoners van Kwakoegron.

President Santokhi heeft als eregast de officiële ingebruikname van de waterzuiveringsinstallatie in het dorp bijgewoond. Vicepresident Ronnie Brunswijk, minister ad-interim van Natuurlijke Hulpbronnen, Kenneth Amoksi, DNA-voorzitter Marinus Bee, districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, SWM-directeur Clifton Lienga en andere regeringsfunctionarissen zijn ook getuige geweest van het historisch gebeuren.

SWM-directeur Lienga gaf aan dat het om een hybride systeem gaat, waarbij 600 huishoudens van water zullen worden voorzien. “Naarmate het verbruik toeneemt, levert het systeem ook meer water op.  Voor nu zijn er 4 tapkranen geplaatst in het dorp. Op een later tijdstip zal SWM de bewoners registreren en een aansluiting plaatsen voor hen”, legt de functionaris uit. Directeur Lienga gaf verder aan dat de installatie is gekoppeld op het dorpsgenerator. Ook het solar-systeem zal mede ervoor zorgen dat de bewoners van Kwakoegron 1×24 uur over water kunnen beschikken. De dorpsbewoners zullen een minimale bijdrage leveren om de installatie te kunnen onderhouden.

President Santokhi gaf aan heel trots te zijn dat de bewoners van het dorp nu over veilig en gezond drinkwater beschikken. Als kleine jongen heeft hij ook onder zulke omstandigheden moeten leven, daarom weet hij wat het betekent om zonder water of stroom te leven. Als regeringsleider zal hij anno 2022 niet toelaten dat er nog mensen in Suriname wonen die niet over deze belangrijke basisbehoeften beschikken.

Het staatshoofd gaf verder aan dat de regering eraan werkt om de economie te herstellen, zodat het de bevolking ten goede komt. “Deze projecten kosten veel geld. Met de besparing die de regering momenteel pleegt, zullen er nog meer projecten volgen in heel Suriname”, verzekerde de regeringsleider. Er zal een model worden bekeken, zodat de bewoners ook een bijdrage kunnen leveren voor onderhoud van de installatie.

Vicepresident Ronnie Brunswijk wees de aanwezigen erop dat water heel belangrijk is voor de mens. Hij erkende ook de moeilijke omstandigheden waaronder de leerkrachten en het verplegend personeel van de Medische Zending dagelijks hun werk moeten doen. De vp, alsook DNA-voorzitter Marinus Bee en DC Mendelzoon bedankten hen voor hun inzet en de offers die zij moeten brengen.

Zowel Bee als de Mendelzoon zijn blij dat ook Kwakoegron over veilig en gezond drinkwater kan beschikken. Vicepresident Brunswijk attendeerde de dorpelingen erop zuinig om te gaan met water. “Andere gebieden zullen ook van water en stroom voorzien worden. De bevolking heeft er recht op. Ik vraag de gemeenschap om geduld te hebben”, aldus de vp.

24 REACTIES

 1. Leuke verkiezingscampagne van de gebroeders family and friends. In elk keval profiteren de binnenlandse bewoners mooi van dit soort verkiezings cadeautjes.
  gemodereerd

 2. Heeft de pres geen werk?? Dit werk is vr minister of zelf DC.
  Pietlulligheden daar vind je hem voor.
  Onderwijs naar klote, volksgezondheid naar zn moer. Kijk maar naar uitslag van Cherryl Rijger. Als ze niet vertrokken was was ze binnen 1 jaar dood.
  gemodereerd

 3. De enigen die ontbreken zijn Poetin Biden Oboma & Willem Alexander. wat een
  lachertje allemaal. Echt een stelletje ”Komedianten”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Soso grappenmaker beiden komen het volk gek maken denken ze ,nu maken ze gewoon projecten af van de vorige regering niks mis mee ,maar ik heb nog steeds niks gezien van de Diaspora kapitaal en de grote investeerders waar over Chan het had die in de rij stonden.
  gemodereerd

 5. Quote
  Er zal een model worden bekeken, zodat de bewoners ook een bijdrage kunnen leveren voor onderhoud van de installatie.
  Unquote

  Dus het is nu gratis…

  Al dit soort gratis voorzieningen drukt zwaar op de begroting van de overige districten.
  Met de ministeries die onder abop vallen kun je inkomsten kunnen werven, maar het gebeurt niet, zo armlastig zijn ze niet.
  gemodereerd

 6. Terwijl vhp zich uit de naad werkt, zijn anderen al bezig met de verkiezingen.

  Dit is wat er onder je neus gebeurt:
  “Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer zei bij de online massameeting van de ABOP, gisteravond, dat de partij voornamelijk de belangen behartigt van de achterban. “U die gronden heeft geoccupeerd wordt niet meer verwijderd. U merkt zelf dat het niet meer gebeurt. Vrees niet. Wij zijn u niet vergeten.”

  De bewindsvrouw noemde Sunny Point, De Goede Verwachting, Texas en Leiding 22. Deze gebieden staan bekend als occupatiegebied. De gronden die illegaal worden bewoond worden overgekocht. “Het komt goed. Uw mensen zitten nu in het zadel. Houdt u een beetje geduld. Ik doe een beroep op anderen die nog geen grond hebben, zoals het voicebericht van de voorzitter luidde, om uw documenten in te dienen. Breng uw stukken, uw zaken zullen goed geregeld worden.” Bron: Srherald

  Op het eind een correctie, ze bedoelt de samenleving. Yeah right, das nou een leugen. Dus meneertje de voorzitter stuurt voice-over voor aanvraag grond?????
  En maar de boel frustreren in het dna.

  Lekker blijven foeteren op de president terwijl er onder je neus van alles gebeurt nps. En wat vinden da91 en palu hiervan?
  gemodereerd

 7. De hele f…ing Regering aanwezig bij zo’n futiliteit. Daar is men wel goed in. Een kleine brug wordt ergens neergelegd, en bijkans de hele f..ing Regering is aanwezig. Een nieuwe straatnaambord wordt aangelegd: de hele f…ing Regering aanwezig.
  Hebben deze klojo’s niets anders te doen? Voor dit soort futiliteiten was het toch genoeg om een minister/ district commissaris af te vaardigen. Zie hen staan; interessant lopen doen.

  Bah: ik word er zoetjes aan misselijk van: lekker belangrijk.
  gemodereerd

 8. Als kind ging ik vaak met mijn vader naar het Binnenland. We dronken zonder problemen water uit de kreek of rivier. Nu speel je met je leven als je ongezuiverd water uit de rivier drinkt, omdat de overheid de vervuiling van het milieu niet serieus aanpakt,
  gemodereerd

 9. Tjonge een waterzuiveringssysteem…

  Het hele land ligt op zijn gat, en dan dit.

  Moeten die gasten niet ‘echt’ werken?

  Enne betalen ze ook voor hun zuiver water of is dat weer gratis?
  gemodereerd

 10. ” Pe a monie de “, hoor ik deze ollekebolleke Santokhi nu niet in in koor roepen. Die Santokhi wil de indruk wekken alsof zijn regering voortvarend bezig is met deze activiteiten. Maar zij die het nog niet weten mogen het nu horen. Door regiem change kon de NDP regering dit project niet opleveren. Alle water- en elektriciteitsprojecten die in het binnenland worden afgeleverd zijn totstand gekomen door inzet van de NDP. Met leningen heeft de NDP regering deze projecten gefinancierd. Alle eer en wijsheid aan Bouterse en zijn NDP regering.
  gemodereerd

 11. henkes , weet jij waarom je geen water meer kan drinken uit een kreek , nou jou baasje heeft die skalians daar gezet , en kwik is de oorzaak het vervuilt het hele ecosysteem , jou baasje vond dat niet erg , als hij zijn deel maar krijgt , ook heeft jou baasje lak aan de bewoners in het binnenland
  gemodereerd

 12. robg , dat dacht jij he , jij moet het verhaal niet omdraaien , jou ndp begon aan het project , maar ging wel geld lenen , niet om de aannemers te betalen , maar om hun zelf te verrijken , ja robg , wij kennen aannemers van vele projecten die jou club opstartte maar zijn nooit betaald door jou baas , dus lul niet en robg je baas en zijn vriend die alle geld leende heeft nooit het geleende geld plus rente terug betaald , dus robg lul niet uit je nek
  gemodereerd

 13. en robg , jou baas met zijn ndp kunnen beter zich niet meer in het binnenland laten zien , die aannemers en ook de bevolking daar zal wat met ze doen , wat vertelden ze ons niet maar……
  gemodereerd

 14. o ja robg , die highway die is gemaakt en deze weg van a naar nergens loopt is betaald door die domme chinezen als lening , ook niet betaald he robg , en omdat deze weg vernoemd is naar een nog levende persoon ( bouterse highway) moet deze regering zeggen tegen de chinezen , haal u geld bij die persoon waarna de weg genoemd is , ja robg die woont op leonsberg , en met een fortuin aan geld in US Dollars en Euro’s goud en diamanten
  gemodereerd

 15. en robg , we hebben vele contacten daar en die vertelden dat deze weg een spook weg wordt , er is zo weinig verkeer die gebruikt maakt van deze weg , en kennissen van ons daar die grondt hebben verkocht voor die weg , die moeten nog veel geld krijgen , ze hadden 10 % in het begin gekregen en de rest kunnen ze naar fluiten
  gemodereerd

 16. o ja robg ,deze waterzuiveringssysteem die nu in gebruik is genomen is gerealiseerd door buitenlandse fondsen en ook door enkele Surinaamse bedrijven ,
  robg jou partij de ndp zal in het gehele binnen land geen stem meer krijgen en als ze er in 2025 nog zijn halen ze nog geen twee zetels , maar ze zullen voor 2025 allicht het kaarje van de partij hebben uitgeblazen
  gemodereerd

 17. kale , , die diaspora komt wel hoor , als die dieven ( je weet toch wie die zijn ) zijn verdreven en de kopstukken in het gevang zitten komen ze hier investeren en dan wordt Suriname een pracht land , geen Dubai , maar een land waar toeristen weer willen komen , en iedereen zal ervan profiteren
  kijk zonder die dieven is deze waterzuiveringssysteem toch tot stand gekomen
  gemodereerd

 18. Op stap gaan, je laten zien, en je laten fotograferen voor een nieuws artikel, wil niet zeggen dat je druk aan het werk bent.

  “Kijk, ze werken, ze werken”. Hahahaha

  Nu ze 75% van het meest lekkere, schone zoet water van Zuid Amerika en omgeving hebben vergiftigd met kwik, willen men moeite doen om het aan te bieden als drinkwater.

  Lief hè?!
  gemodereerd

 19. Voor zij die het nog niet weten: Er is een groot verschil tussen een project initiëren, de daadwerkelijke uitvoering en het eindresultaat, toch robg.
  Een Pid (project initiation document) in elkaar flansen om een lening los te peuteren is geen kunst. Wat dat betreft is de ndp cum laude geslaagd, ze hebben dit kunstje 200 keer herhaald.

  Ere wie ere toekomt, je voert het uit en betaald ook nog, dus…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.