Workshop voor het activeren van seniore burgers

2
 Workshop voor het activeren van seniore burgers
2e Workshop dagbesteding.

Onlangs werd er een succesvolle workshop voor het activeren van seniore burgers in Suriname gehouden. “Wij zitten bijna aan de succesvolle afronding van het project “Lobi Grani Libi”. Het ontwikkelde dagbestedingsprogramma geeft seniore burgers dagritme, structuur, ontmoeting, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. “Ondanks de beperkingen door corona zijn wij doorgegaan en hebben zaken anders ingericht, omdat wij juist nu onze seniore burgers actief moeten houden,” zegt Yvonne Karels-Helslijnen van Saga Interproject.

Wij hebben veel geleerd en deze kennis delen wij met collega-instellingen door de workshop “Dagbesteding voor seniore burgers”. Tijdens de workshop werken wij aan de stappen die wij doorlopen hebben en de opgeleide assistent-trainers assisteren hun collega’s. Door een appgroep blijven zij in contact voor verdere ondersteuning bij vragen. Alle ontwikkelde materialen worden digitaal beschikbaar gesteld aan de instellingen, zodat zij aan de slag kunnen. Er worden 3 workshops gehouden, waarvan 2 in Paramaribo en 1 in Nickerie.

“Wij weten nu dat ook met beperkte middelen een goed dagbestedingsprogramma voor seniore burgers gerealiseerd kan worden. Ook weten wij het te integreren in het basisaanbod voor de cliënten” zegt mw. Caroline Viereck, directeur Majella. “De bewoners participeren nu actiever tijdens de activiteiten die nu beter aansluiten bij hun wensen en behoeften. Het zorgt voor veel enthousiasme bij zowel de bewoners als ook de medewerkers”.

Met het project “Lobi Grani Libi” wil Bejaardencentrum Majella samen met haar partners WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) uit Nederland en Saga Interproject Suriname een structurele verandering bewerkstelligen. Dit doen wij niet alleen maar samen met de zorgpartners Huize Prinses Margriet, Stichting Kibri Mi (dagopvang ouderzorg), Stichting De Mantel (dagopvang ouderzorg) en Stichting Bejaardentehuis Fatima Oord. De kracht van dit project is dus ook de brede betrokkenheid van de zorgpartners zodat zoveel mogelijk seniore burgers bereikt worden.

Dit project wordt gefinancierd door de Uitvoeringsorganisatie van de Twinningfaciliteit Suriname – Nederland (UTSN). Onze seniore burgers hebben hard gewerkt en worden steeds ouder en dat is goed. Wij moeten ze zo lang mogelijk actief houden, zodat ze gezond blijven en volop genieten van hun oude dag.

2 REACTIES

 1. Kijk dit zijn goede dingen , ook in Suriname worden mensen gemiddeld ouder , en dan moet men meer bewegen en ook de hersenen actief houden door lezen en puzzelen en kaartspellen en knutselen en humor brengen, en natuurlijk nog veel meer activiteiten.
  Pluim voor de organisator van de workshop.
  gemodereerd

 2. Goed dat men aandacht blijft besteden aan onze ouderen in ruste.
  Benne benieuwd naar de reactie van onze Esmeralda, die denkt dat wij ‘oudjes”,
  alleen geschikt zijn voor het vertellen van Fosting tori.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.