‘Raper’ op vuilstortplaats zwaar mishandeld met ijzeren staaf

6
Vuil stortplaats Suriname

Een man die dinsdagavond bezig was oud ijzer te rapen op een vuilstortplaats in Suriname, is door een andere met een ijzeren staaf bewerkt. Ten gevolge van de mishandeling raakte hij zwaar gewond. 

De politie van Houttuin die de melding over zware mishandeling te Ornamibo binnenkreeg ging ter plaatse en trof het slachtoffer bebloed aan. Er sijpelde bloed uit zijn neus en mond.

De ‘raper’ werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd. Van de verdachte ontbreekt nog elk spoor.

De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

6 REACTIES

 1. Bij deze doe ik een oproep aan de regering om een fonds in het leven te roepen en opvangcentra in te richten voor dak- en thuislozen en voor de armsten van het volk, eventueel in samenwerking met religieuze organisaties.

  Sommige mensen weten niet beter en doen wat ze kunnen om te overleven.

  Het is daarom van algemeen belang om deze groep te ondersteunen en te coördineren. Dit kan ook een mooi project worden van stichting Wi Tru Sranan !

  We zien ook dat er burgers zijn die hun steentje bijdragen en regelmatig doneren. Met Organisatie en coördinatie en samenwerking kan de groep dak- en thuislozen en de armsten goed geholpen worden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Para Express , jij hebt gedeeltelijk gelijk , waar wij wonen hier in Paramaribo en daar hebt je veel van die knapen , die opzoek zijn naar dingen die nog iets opbrengen , dus deze knapen werken maar maken altijd elkaars leven zuur , vindt de een iets dan wil de andere daar ook gaan zoeken , en zo ontstaat er ruzie , maar soms delen ze het samen en van de opbrengst wordt er eten en drank gehaald , bij ons tegenover werd een perceel bouwrijp gemaakt en zeker 3 van die knapen hebben vele dingen kunnen gebruiken om bij de sloper in te leveren voor geld , ze bleven ook ’s nachts daar , een buurvrouw vroeg aan hen hebben jullie geen onderdak , nou ze vertelden dat hoeven we niet , we vinden dit leven goed , dus vele mensen kiezen voor zo iets , we denken dat je in Nederland ook van die knapen hebt toch.
  gemodereerd

 3. @ WAT
  11 februari 2022 Bij 03:07

  Dat is ook zo, ze kiezen er inderdaad aan een kant zelf voor.
  Toch lijkt het mij van belang om een locatie beschikbaar te stellen en een team samen te stellen zodat het enigszins geordend wordt. Dit in het belang hun eigen gezondheid en veiligheid, in het belang van de omgeving en in het belang van de reputatie van het land. Denk bijvoorbeeld aan het toerisme of het verspreiden van onhygiënische toestanden en ziektes.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 4. Ja Sammy. De hele wereld is 1 grote concurrentiestrijd. Sommigen vechten om miljoenen anderen om grijpstuivers. Op die manier is de wereld in diverse lagen verdeeld. Het kastestelsel in kleur enne ook in geld zal dus altijd blijven bestaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.