Brandstofprijs ingaande donderdag 10 februari weer aangepast

21
GOw2 pompstation in Suriname
GOw2 pompstation in Suriname

De prijzen voor brandstof in Suriname, worden donderdag 10 februari 2022 weer aangepast aan de pomp. De prijsaanpassing houdt in dat een liter Diesel SRD 18,90 gaat kosten en Unleaded en Super respectievelijk SRD 18,44 om SRD 22,01.

De aanpassing gaat om 0:00u in bevestigde Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Servicestation en Exploitantenbond (SSEB), woensdagavond tegenover Dagblad Suriname.

Volgens hem is deze prijsaanpassing woensdagmiddag besloten door de regering. Dit na intensief overleg tussen de Surinaamse regering en de oliemaatschappijen.

21 REACTIES

 1. de oliemaatschappijen drijven weer de prijs op en de regering zal geen nee zeggen , staatsolie jullie gaan jullie weer lekker verwennen he en over de ruggen van de bevolking , en komen jullie weer met telkens de zelfde smoes ligt aan de wereld markt , en zo dadelijk kan een gasbom door het gewone volk niet meer gekocht worden , de prijs wordt meer dan verdubbeld , en leo brunswijk voel jij jou nu een superman , en ga jij ook vertellen het ligt aan de wereld markt , regering stop met regeren op 20 februari en laat de ndp het maar oplossen vanaf 25 februari die zitten te popelen om het volk nog verder in de afgrond te brengen
  gemodereerd

 2. Dit dom watje begrijpt gewoon niet dat dit de gevolgen zijn van het in zee gaan met IMF. Zomaar een heel verhaal..
  gemodereerd

 3. De prijs van olie- en gas stijgt wereldwijd. Overal moet er meer betaald worden aan de pomp. Dat gebeurd ook hier in Nederland. In Suriname schreeuwt men meteen moord en brand als een prijs omhoog gaat. Klaagvolk!
  gemodereerd

 4. In Nederland is de prijs van 1 liter benzine inmiddels gestegen tot 2,17 euro. Als ik het met de prijzen van Suriname vergelijk betalen ze in Suriname de helft van de prijs van Nederland. Ook in Nederland klagen de mensen over de sterke stijging van de brandstof en energie tarieven.
  gemodereerd

 5. Nu merkt Suritje, dat ongeorganiseerd zijn, bij situaties zoals een wereldwijde pandemie catastrofaal is. Helaas geven de beleidmakers niet genoeg om land en volk, om dit recht te trekken
  gemodereerd

 6. Kunnen ze hun grote auto’s en 10 volgauto’s met gemak blijven tanken over de ruggen van ht volk.. de staat moet 2 auto’s van de Pres tanken en de rest moet hij betalen. Geen enkele DNA lid mag gratis tanken, hun vrouw en kinderen ook niet. Wat hft Walden nu te zeggen??
  Jullie mogen kijken naar de supermarkt prijzen. Deze regering deugd geen moer.
  gemodereerd

 7. Ja he “wat” k bn eens met je
  Ai dan gaan ze weer zeggen is de vorig regering heeft elende gemaakt
  gemodereerd

 8. Onvoorstelbaar dat de regering op geen enkele wijze, het Volk probeert te ontzien. Zonder vooraf te melden, dat er een verhoging zal worden doorgevoerd. Het Volk, nog de volksvertegenwoordigers in het parlement, hebben iets te zeggen hierin. Dit riekt naar dictatuur
  gemodereerd

 9. Boesskwotoe,
  In de wereld stijgen olie en gas prijzen met als gevolg dat prijzen van goederen ook
  stijgen, vooral import goederen.
  In Suriname verwachten we “dat het binnenkort benzine en gas” zal regenen “fo sosso”, dus
  gratis ! Surinamers houden alleen van gratis!!! De Regering moet een paar tovenaars inhuren
  om dit te verwezelijken.
  gemodereerd

 10. Niet als je een olie producerend land beweerd te zijn. Niet de wereld zomaar erbij betrekken met de verhogingen en zeker niet Nederland, want die vraagt de hoogste prijs van heel Europa voor een liter unleaded zoals ze in Suriname zeggen. Waarom geen aanhalen Rusland waar een liter nog geen €0,60? Ooowh Rusland is de vijand zeker omdat je helemaal westers vereuropeest bent en maar alles klakkeloos napraat. Maarja als je niet naar school of geen verstand hebt van hoe dingen werken begin je van alles te roepen.
  gemodereerd

 11. @Wat: Wat denk je wel dat Suriname aan de verhogingen zal ontkomen? Hier is de benzine/diesel prijs nog nooit zo hoog geweest. Dan nog denk ik wees blij dat je niet ook eens je huis moet verwarmen want dat moeten wij ook nog en dan niet per gasbom en zeg niet ga dan over op elektra want ook voor elektra is gas nodig en meneer poetina speelt powerplay. Alles is de schuld van de regering in de hoofden van de onnozelen.
  gemodereerd

 12. @HANS OH: En jij slaat de plank volledig mis; de prijsstijging van benzine is wereldwijd en heeft niets maar dan ook niets te maken met het IMF.
  Wellicht ter overvloede,.. de prijs voor benzine wordt niet door het IMF bepaald.
  gemodereerd

 13. In suriname mag benzine niet duur zijn want die wordt gewoon uit de bodem gepompt en verwerkt. Het is geen import ding, alle regeringen, wie dan ook moet zn aasgier mensen toch ook kunnen uitbetalen? Daarom zit de Nationale Dieven Partij te popelen om weer regeermacht te krijgen nu er weer wat geld in het laadje zit. Hoop niet dat t volk met ze meegaat want dan zullen ze t weer leegplunderen. Alle hervomingen nu, zijn om de landsdienaren uit te betalen die via politiek in dienst zijn getreden. En wie klaagt, wil staken en willen meer? Zijn juist deze mensen, vandaar die verhogingen zodat de dienaren in SRD kunnen worden uitbetaald.
  gemodereerd

 14. Dit is het lot als we hypocriete figuren de rode loper geven, om het land te besturen. We klagen op een social media platform, maar durven dit niet te doen via acties of stakingen. Omdat we loyaal willen blijven aan onze politieke kleur en geur. We werden gepakt, we worden weer gepakt en zullen gepakt blijven worden. Het is in onze bloed en genen, om steeds…….. te worden door de machthebbers. Berust je… het wordt erger en hieraan gaat niemand wat kunnen doen. Blijf maar klagen.
  gemodereerd

 15. In SU hebben de mensen, lage lonen, het is niet te vergelijken met nederland. Ik verwonder mij heel erg dat het volk het nog redt. De informatie van dhr Belfor over zelfredzaamheid, vind ik heel erg nuttig, hij geeft hier een goed voorbeeld.
  gemodereerd

 16. jullie begrijpen niet dat de stijging van de olieprijs word bepaald door een klein groepje mensen. het is een manier om klimaatsverandering tegen te gaan als een een groot deel van de mensheid niet meer in staat is het te betalen. wat suriname betreft onze beleidsmakers vinden het best. we hebben olie en ze zitten idd te schreeuwen dat het van het volk is maar dat is allemaal bullshit.
  gemodereerd

 17. Hans Oh, er wordt beweerd dat alleen (enkel) economisch geschoolde mensen de prudente herstel van de economie onder deze regering kunnen begrijpen. De mensen die het niet snappen kunnen enkel pinaren (creperen), dat zijn de niet slimme Suri’s en ze zijn nogal lui ingesteld. Het laatste wat ik gehoord heb is dit, door deze mensen die het niet snappen gaat het land achteruit, door deze mensen wordt het werk van deze regering teniet gedaan. Hoe kun je met een lege maag, halleluja juichen dat onze economie weer op “orde” is. So langa tigri no pot ing ka na ju mofodoro, a ka né moro ju. Daarom ju abi sma sang é singie bung poku té ju aksi ding, fa a waka.
  gemodereerd

 18. Voor de niet economisch geschoolden, soms kan je feesten en soms moet je gewoon de tering naar de nering zetten. En daarmee bedoel ik dat je na onverantwoorde uitgaven van een overheid waarin een heel volk in chaos en ellende wordt achtergelaten, er gewoon een tijd is aangebroken om je broekriem aan te halen.
  Er is altijd een keus als je geld wilt blijven uitgeven aan het feesten. Namelijk bij de eerst volgende verkiezing gewoon weer op die ene ellendige partij je stem geven.
  Ik blijf het zeggen, sommigen zijn fo soso naar school gegaan.
  gemodereerd

 19. Zoals jou blijkbaar Sabaku, want je zegt alleen rommel met zogenaamd mooi Nederlands geschreven. Tering naar de nering, broekriem strakker. Dat zijn bouta zn uitspraken geweest toen hij bezig was te stelen van t volk! Speel jij maar econoompje, maar je kan er dwars doorheen zien. Elke econoom heeft een andere zienswijze van de economie. Daarom kunnen economen hele lange discussies hebben, omdat het vaak verschillende zienswijzen zijn, maar Sabaku denkt dat elke econoom het wel moet weten. Kom aan tafel zitten laat me je de basis economoe les geven. Dan kunnen we zien als je klaar bent voor de rest, grappenmaker!
  gemodereerd

 20. En die bosagent denkt echt dat hij heeft gecorrigeerd ofzo 😆. “Imf bepaald niet de prijs van bezine”😂. Niemand zegt dat dommie. Elke dag veranderd de prijs van een vat olie meneer bosagent. Moet dan denk elke dag de prijs aan de pomp ook veranderen? Wat een bosreacties zeg.. concentreer jij maar op bomen ipv economische aangelegenheden.
  gemodereerd

 21. Hans Oh 12 februari 2022 Bij 09:18
  ==============================

  Tjé poti, op je pik getrapt? Ook “fo soso” naar school geweest?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.