Vrouwen verzinnen geboorte tweeling om te frauderen met kinderopvangtoeslag

12
euro's
Photo by cottonbro

In Rotterdam stonden vandaag de 60-jarige Josette E. en haar dochter Felicia R. (30) voor de rechter. Volgens het Openbaar Ministerie zouden ze jarenlang een luxe leventje hebben geleid door te frauderen met kinderopvangtoeslag.

Ze kregen niet alleen geld voor drie kinderen die helemaal niet naar de opvang gingen, maar verzonnen daarbij zelfs de geboorte van een tweeling voor extra vergoedingen, schrijft het Algemeen Dagblad.

Van 2008 tot en met 2014 hebben ze bij elkaar zo’n 200.000 euro aan kinderopvangtoeslag ontvangen. Het geld gaven ze uit aan luxegoederen, dure kleding, juwelen en reisjes naar Suriname.

Volgens R. ging het geld niet naar haar. Volgens de krant beweerde ze dat haar toenmalige vriendje, die ze als 14-jarige had leren kennen in Suriname, en anderen alles hadden verbrast.

De uitspraak in deze zaak is op 21 februari.

12 REACTIES

 1. Hoe konden ze in het tot de puntjes geordende Nederland één kind verzinnen, laat staan een tweeling? ONVOORSTELBAAR!!!!!!
  gemodereerd

 2. Ik woon in Rotterdam werkstad heel sociaal .
  Alle bugers worden geholpen als zij hun problemen aankaarten MAAAR alles wordt geregistreerd en een DOSSIER wordt bij gehouden om aan BELASTINGDIENST en andere INSTANTIES aan te tonen hoe of wat de gelden besteed worden en waarom .
  Die PATATAS werken transparant om FRAUDE INTE DAMMEN ( SOON OR LATER KOMEN ZIJ DR ACHTER DAN BEN JIJ DE PINEUT.
  ANDERS MOET JE VLUCHTEN & NOOIT MEER JE GEZICHT LATEN ZIEN ( BONTJE KOMT VR ZIJN LOONTJE 🤠🤧Dan moet door de zure appel door bijten 🔥🔥🔥🌶🌶🌶
  gemodereerd

 3. En door zulke hebzuchtige niemendallen zijn duizenden gezinnen jaren vernegerd en verdacht van fraude. Gezinnen zijn kapot gemaakt en zij gingen feesten hoereren en snoeren met hun pimp in Suriname.
  Gelukkig mag ik trots zijn op mezelf dat men mij altijd een sufferd en fredeh werd genoemd maar ik heb nimmer iemand opgelicht. Wat deze motjos niet begrijpen is dat ze niet de overheid maar de belastingbetalers oplichten.
  Er woont in 1 van de grote steden ook een familie die master is in het oplichten van de staat. De vrouwen hoereren en de mannen pimpen. Hun kinderen hebben het nieuwste van het nieuwste en oja ze ontvangen allemaal een uitkering met alles erop en eraan en gaan nog naar de voedselbank ook.
  Ooit vroeg ik aan ééntje of ze zich niet bezwaard voelde en ze zei uit de grond van dr hart van niet want wat ze van de koningin kreeg was niet genoeg om haar kinderen te geven wat ze wilden. Jaja het is zo een familie die toen niets van Zeeman en Brons moesten hebben.
  Ik dacht altijd ai na deng koloku bika a dei dati mi prefuru fu proberi deng mang o kisi mi.
  gemodereerd

 4. Dit soort criminele activiteiten zorgt voor een extra controle item van de gebruikte algoritmen bij de overheid.
  Surinamer: tjek
  Alleenstaande ouder: tjek
  Vrouw: tjek
  Toeslagen: tjek
  Schiphol: tjek
  CBB: tjek (docs van het cbb zijn onbetrouwbaar).

  Geschikt voor de (levenslange) fraudelijst, 100% drugscontrole-lijst en profiling.

  En terecht!
  gemodereerd

 5. De geboorte van een tweeling verzinnen in Nederland?
  Deze twee kunnen masterclass frauderen geven. Hoe is dat door al die instanties onopgemerkt gebleven.
  gemodereerd

 6. Ik gelooft er niets van, gewoon een geboorte datum verzinnen en tonnen te incasseren.
  En wordt zelf niet gecontroleerd bij de gemeente. Iedereen die geboren wordt in Nederland krijgt direct na de geboorte een belastingnummer of zowel een sofinummer.
  Nadat het gemeld is bij de gemeente binnen 2 werkdagen. Het ziekenhuis maakt ook een melding van.

  Er is er nog meer aan de hand, ze zijn zeker geholpen door mensen bij de desbetreffende instantie.
  gemodereerd

 7. Luie stinkwijven, ga werken voor je geld.

  Nu mag je janken en werken om die 200.000 euro terug te betalen aan de belastingbetaler!

  En als dit soort ratten extra gecontroleerd worden op Schiphol schieten ze meteen weer in de discriminatie stand en maar janken om etnisch profileren met hun grote smoel.

  Het is geen etnisch profileren, maar gewoon statistisch profileren, tuig van de richel is het!
  gemodereerd

 8. Jongens. De toeslagenaffaire, u niet onbekend, heeft 30.000 mensen (gezinnen) in de problemen gebracht . Dat probleem is nog steeds niet opgelost. dit onoplosbaar probleem is ontstaan omdat de belastingdienst al deze mensen terecht of onterecht heeft bestempeld als fraudeur.
  Als ik dit bericht lees krijg ik gemengde gevoelens, daar ik al die tijd gezegd heb: maak mensen gelukkig en doek de afdeling toeslagen van de Belastingdienst op.

  Ik weet niet hoeveel van deze oplichters rondlopen en ik zal ook niet beweren dat deze mensen de oorzaak van de toeslagenaffaire zijn, maar ergens begin ik te geloven dat zij in ieder geval hebben bijgedragen dat 30.000 gezinnen door de actie van de belastingdienst in de shit zijn geraakt.
  Sluit ze op en laat ze alles terugbetalen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.