dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandRanomi Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen

Ranomi Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen

-

Does Travel - naar Suriname

Ranomi Kromowidjojo, een van de succesvolste zwemsters van Nederland, beëindigt met onmiddellijke ingang haar imposante loopbaan als zwemster. Dat heeft de 31-jarige sportster vanmorgen zelf bekend gemaakt.

Na 16 jaren topsport is mijn professionele zwemcarrière helemaal af. Als baby van 3 maanden oud nam oma mij al mee naar het bad en met 4 jaar had ik m’n zwemdiplomas. Zwemmen zal altijd mijn passie blijven, maar nu niet meer op professioneel niveau. Ik heb altijd geweten dat er meer is dan topsport, en dat het een onderdeel is van een groter geheel”, zei ze vanmorgen.

Op haar erelijst prijken in totaal 17 wereld- en 24 Europese titels. In het olympische 50-meterbad werd ze drie keer wereldkampioene. Op Europees niveau pakte ze zes gouden medailles op de langebaan. Ze gaat zich nu richten op een maatschappelijke carrière.

De sportvrouw was eind 2017 in Suriname (foto), het geboorteland van haar Javaanse vader en sprak daar met het Surinaamse tijdschrift Parbode over de zwemsport in Suriname. Ze zei toen dat ze het absoluut ziet gebeuren dat Suriname weer olympische medailles haalt, net als in 1998 en 1992. “Maar de zwemsport is wel een kwestie van trainen en veel geduld”, zei de sportvrouw in het tijdschrift.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Raomi, je hebt met je Surinaamse roots- en talent, Nederland op de kaart gezet! Ik was altijd trots als jij weer een medaille had gewonnen. De volgende stap, een carriere als Nederlandse zwemcoach?? Veel suc6!


  gemodereerd
 2. Gelet op je zwem carrière zou ze best als zwemcoach jonge zwemsters of die in op top niveau bezig zijn kunnen coachen.

  Hierdoor is ze nog enige jaren in actief en kan zo die manier ook haar kennis, ervaring delen of overbrengen aan hen en nog goed verdienen ook.

  Wellicht dat ze nu moeder wil worden, want ouder worden zou dat ook in de weg staan.

  Ik wens haar het beste toe en dat andere jonge mensen, jonge meiden een voorbeeld aan hebben genomen.

  Het ga je goed.


  gemodereerd
 3. Goede keus nieuwe generatie mag het stokje overnemen
  Stoppen op je hoogtepunt en is nu tijd voor een ander leven.
  Topsporter is zwaar en hard werken.
  De nieuwe generatie kan heel veel van haar leren.
  En Su en Nederland mogen trots op haar zijn.


  gemodereerd
 4. Ranomi, veel succes met wat je verder gaat ondernemen. Was altijd trots op jouw prestaties👍❤🤩


  gemodereerd
 5. Ranomi jij hebt telkens met jou prestaties heel veel harten in Nederland en ook hier in Suriname veroverd , jij bent een pracht sportvrouw , je maakt nu een goede keuze en kan ook nu je eigen leven gaan leiden veel succes daarin en iedereen wenst jou het beste in je verdere leven.


  gemodereerd
 6. RANOMI,..ik/wij Surinamers zijn trots op jou,ICOON voor onze jeugd vooral in deze moeilijke tijd dat Suriname in een diep dal zit.veeel geluk en wijsheid toegewenst met je kindje,..GOD BLESS YOU MOOIE MEID.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES