NPS hoofdbestuur: ‘Begrip voor standpunt Etnel’

28
Patricia Etnel boos op VHP, stapt uit coalitie
Patricia Etnel - Foto via Facebook

Het hoofdbestuur van de NPS onder leiding van Gregory Rusland, heeft volledig begrip voor het standpunt van partijgenoot en assembleelid Patricia Etnel. Dat zegt de partij in een verklaring. “Het standpunt dat het lid scherp en onomwonden heeft geuit via de media wordt gezien als een accumulatie van gebeurtenissen vanuit de politiek waar, Etnel slachtoffer van is geworden. Het hoofdbestuur verwerpt elke actie die riekt naar laster vanuit welke hoek dan ook in een poging personen de mond te snoeren”, aldus de partij in de verklaring die verder luidt:

De NPS heeft in haar 77-jarig bestaan altijd politiek gevoerd op basis van vooruitgang en herstel van Suriname. Daarbij heeft de partij nimmer geschroomd harde noten te kraken en een kritische houding aan te nemen. Dit was zeker ook het geval tijdens de regering met aan het roer een president uit eigen gelederen. 

Het lid Etnel heeft altijd een uitgesproken mening gehad over verschillende zaken. En dat mag, stelt de partij. indien er sprake is van pogingen om kritische partijgenoten de mond te snoeren en zelfs te willen uitschakelen, worden die dan ook afgewezen.

M.b.t. deelname aan de coalitie of oppositie is het de partij die dergelijke besluiten neemt. Toch wenst het hoofdbestuur erop te wijzen dat zij haar zorgpunten heeft over het reilen en zeilen binnen de coalitie, welke issues nu onder evaluatie zijn.

Het hoofdbestuur onderschrijft niet volledig content te zijn met alle besluiten die vanuit de regering genomen worden. Dankzij o.a. interventies, commentaren en/of protesten vanuit de groene partij zijn bepaalde zaken die op de regeringsagenda stonden niet uitgevoerd. Als voorbeelden kunnen de kwestie Surfin en de HPSG deal die nu op tafel ligt ter discussie, genoemd worden. Verder ligt de aandacht steeds en vooral op de positie van de minder draagkrachtigen binnen de samenleving, die te lijden hebben van de huidige financieel/economische situatie.

Ook wordt gewezen op gelijkwaardigheid in de politiek die nu ontbreekt. Op basis van het bovengenoemde, waarvan de overtuiging aanwezig is dat wij een slim volk hebben dat zaken registreert, roept de partij alle coalitiegenoten op om de ontwikkelingen van het land te richten op het volk en niet op enge partijbelangen of individuen. 

Voor wat betreft het geval van het lid Etnel wordt dit beschouwd als een incident dat verder met de NPS structuren en – organen zal worden besproken. De NPS zal meer dan ooit gezamenlijk optrekken om te strijden voor de belangen van de partij in het algemeen en die van het land en volk in het bijzonder.

De partij blijft vooralsnog in de coalitie, maar zal de regering blijvend kritisch volgen met als belangrijkste doel een bijdrage te leveren aan goed bestuur en de ontwikkeling van ons land.

Etnel heeft vandaag ook gereageerd op het geval van haar zoon en zei dit erover:


28 REACTIES

 1. Nou nps, dan gaat de partij ook uit de coalitie en gaat oppositie voeren tegen de regering. Samen met jullie eeuwige vijand, de paarse rattenbende. Dus als jullie dja dja zijn, aarzel niet en stap uit de coalitie. Dan gaan jullie weer groot worden en dan gaan de frambo weer fier branden ipv een schimvlammetje van nu.
  Maar denk aan het belang van het verarmd surinaams volk en handel.
  gemodereerd

 2. Latour Posse. Ik heb niets aan jouw opmerkingen toe te voegen. Ben het volkomen met je eens.
  gemodereerd

 3. De NPS heeft ervoor gezorgd dat het land naar de verdoemenis is geholpen. Ze wilde couth ke couth onafhankelijk worden,
  kijk maar wat er terecht is gekomen na 1975?
  NPS bestaat straks niet meer, het volk heeft met de NPS afgerekend, waarom zien ze dat niet????
  gemodereerd

 4. Zoals te verwachten heeft de heer Rusland geen ballen om uit de coalitie te stappen. Hij profiteert van een DNA salaris en die van adviseur. Het geval van Etnel, noemt hij een incident. Zolang de NPS in de coalitie blijft zal deze partij nooit kunnen groeien. De twee grote coalitiepartijen, de VHP en ABOP betrekken de NPS nergens bij. En toch wil meneertje nog in de coalitie blijven. Wat een idioot.
  gemodereerd

 5. Waarom is het in dit geval belangrijk of het om een koe of stier gaat? In beide gevallen is het een rund met twee horens en vier magen. Je komt er pas achter dat het een koe of stier is als je tussen de achterpoten gaat gluren. Belangrijk is of het beest wel of niet gestolen is.
  gemodereerd

 6. “ Voor wat betreft het geval van het lid Etnel wordt dit beschouwd als een incident”
  Wow, gevalletje en incident…. is dit begrip tonen?

  Ze geeft toch aan dat ze veelvuldig op soc media wordt belaagd. En ze weet 💯 % zeker dat het vhp’ers zijn.
  Is dat zo? Waar zijn je bewijzen. Doe aangifte van smaad en laster als je durft en blijf weg van soc media. Simpel hoor. Maar er is meer tok!

  Ik ben erg benieuwd wie jou belagers zijn. Laat je dit liggen, dan gaan ze vrolijk door.
  Dus….
  gemodereerd

 7. Patricia Etnel is een sympathieke persoon die het beste voor heeft voor Suriname. De kwestie van haar zoon is mogelijk een andere zaak. Want nu krijg je een moeder die het opneemt voor haar zoon. Het onderzoek zal het uitwijzen. Ik hoop wel dat Patricia het ene niet met het andere verwart. Indien het zo is , dat je zoon of dochter iets gepleegd heeft dat niet in overeenstemming is met de wet, dien je als ouder de eerste te zijn om hem of haar aan te geven. We wakti.
  gemodereerd

 8. Op DWT-online staat ook een artikel hierover maar niet niet met meer informatie.
  ‘Etnel stelt dat de beschuldiging dat haar zoon betrokken is bij heling van een gestolen stier, een opgezette zaak is waarbij de VHP betrokken zou zijn’. In het artikel hierboven worden tal van zaken genoemd die er niet toe doen. En, als er camerabeelden zijn van haar zoon, dan voert zij een verloren strijd en is de hetze tegen de vhp volkomen misplaatst. Het Surinaams spreekwoord luidt; ’tigrie sab pe deng skras deng go…..
  gemodereerd

 9. Beste famiri, laat je niets influisteren door de Njang Dringi Partij. Ze proberen abanie manier de ontevreden coalitie aanhangers te stroppen. Be careful!!!!
  De NPS heeft zijn marginale bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname ook aan hun eigen leiders te danken. Hopelijk trekken ze lering!!!!
  Maar de VHP is volgens mij op de zelfde nepotistische tour belandt als de NPS, toen zij aan de macht waren.

  Wat de machthebbers sinds vergeten, is dat je capabele en rechtvaardige Suriname nodig hebt om het land te ontwikkelen. En niet sinds niet capabele op machtsbeluste abanies .

  Gado de wi fesi mang
  gemodereerd

 10. Van wie is de zetel? Is de zetel van Etnel of is de zetel vd NPS?
  Terugroepwet.

  Veel geschreeuw en maar weinig wol.

  Mik a tik in bondroe da hoepel op. Mik a go na ndp.
  gemodereerd

 11. ABOP is qua zetels de tweede grote partij maar niet qua stemmen !
  NPS is de tweede grote partij van Suriname !

  Patricia Etnel kan daarom beter in plaats van een grote mond op te zetten tegen de VHP gaan schreeuwen in het binnenland.

  Wat betreft die HPSG deal was dat tot voor zover ik weet alleen een offerte / begroting / herenakkoord dus niet behoorlijk rechtsgeldig.
  Het is heel goed dat de deal goed onderzocht is en verder afgeblazen is. Bedankt DA’91 !

  Patricia Etnel laat nu wel duidelijk merken dat zij onoverwogen en roekeloos kan reageren, dit is niet bepaald verantwoord voor iemand die graag in de regering wil zitten.
  Het is ook duidelijk dat zij het geheel niet kan overzien en dus ook geen prioriteiten kan stellen, laat staan een succesvolle strategie kan bedenken om duurzaam uit de crisis te komen.

  De boodschap aan Patricia Etnel is dan ook om een meer professionele houding aan te nemen in plaats van op het niveau te gaan zitten van een roddelaar op social media of naar het model Bordo (ergens lijkt het er op alsof deze twee elkaar bewonderen).

  Niet storen.
  Wij werken aan een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 12. @Para Express

  De ABOP is niet de tweede grootte partij/ Niet qua zetels en stemmen.

  Volgens stemuitslag 2020:

  VHP 20 zetels
  NDP 18 zetels
  ABOP 8 zetels
  NPS 3 zetels
  PL 2 zetels
  BEP 2 zetels

  Gedegen onderzoek voordat je iets op schrijft.
  gemodereerd

 13. Hoezo bedankt da91?

  Erg handig om de juiste informatie te lezen in betrouwbare kranten. Er viel niks op te lossen hoor.
  De deal was: voldoe je aan de gestelde suri-voorwaarden is deal. Voldoe je niet is No deal. Je krijgt de gelegenheid om dit te bewijzen, fair enough.

  Negeren wat een minister aangeeft is vieze politiek. Al die ingezonden stukken van da91, ndp en palu konden linea recta in de prullenbak. Tjek het, het is iedere keer hetzelfde doorzichtige politieke spel.
  gemodereerd

 14. grote vraag nu. Hoe kan je oppositie voeren tegen VHP??? Dat is oppositie tegen de regering en ook tegen je eigen partij. Voor tegen of voor een regering besluit is een partij en geen individueel besluit volgens Rusland. Gaat Patty tegen een besluit van NPS/VHP/Abop/en PL tegen stemmen?
  Mw. Simons (ndp) had gelijk dat etnel een …wijf is?? 🤣🤣
  gemodereerd

 15. “Voorzitter Gregory Rusland zegt dat Etnel hem verslag heeft gedaan van bepaalde zaken waarbij VHP’ers met “bepaalde scenario’s bezig zijn”. Niet bekend is gemaakt wat die scenario’s inhouden en welke VHP’ers daarbij zouden zijn betrokken. Dit maakt het een hele schimmige kwestie.”
  “Het zou haar hebben gesierd als ze de kwestie eerst intern had aangekaart in plaats van het gelijk op sociale media rond te bazuinen en veel ruimte te laten voor wilde speculaties.”

  Scenario: op weg naar nieuwe verkiezingen….
  gemodereerd

 16. nobody
  27 januari 2022 At 15:37
  @Para Express

  De ABOP is niet de tweede grootte partij/ Niet qua zetels en stemmen.

  Volgens stemuitslag 2020:

  VHP 20 zetels
  NDP 18 zetels
  ABOP 8 zetels
  NPS 3 zetels
  PL 2 zetels
  BEP 2 zetels
  ========
  De NDP heeft 16. De rest is goed. Totaal aantal zetels zijn 51.
  gemodereerd

 17. Als Patricia Etnel voorzitter zou zijn van NPS zou deze partij meer zetels hebben.
  Deze regerung deugd niet. Ze hft gelijk. Ook al verdiend zij een goed salaris maar de mensen om dr heen pinaren. Chan bemoeit niet met mensen. Hij kent zn vader niet eens. Rusland moet niet in de spiegel kijken. Hij ziet ook een monster
  gemodereerd

 18. Wie een koe steelt is zelf een rund. Welke jonge vent die geld nodig heeft om te gaan chillen gaat een koe stelen om te verhandelen. Volgens mij heeft hij in opdracht van een heler gehandeld. Het wordt nog uitgezocht door de ‘klasse’ Justitiële diensten (OM).
  En laat juist dit voorval het politieke emmertje bij mevrouw Etnel doen overlopen, omdat het haar zoon betreft. Dat dit akkefietje aanleiding moet zijn om tot het besef te komen, dat deze regering in vele opzichten geen haar beter is dan onder Bouterse. De grote ontevredenheid van mevrouw Etnel in deze regering schijnt ook al bekend te zijn bij de leiding van de NPS, ze zal daar geen luisterend oor hebben aangetroffen.

  Mevrouw had zich ontpopt als een zeer felle criticus van de regering Bouterse, evenals haar evenknie de heer Belfort. Mevrouw was zo expliciet bezig dat zij het niet kan verkopen aan haar achterban, dat de huidige regering van hetzelfde laken een pak is.
  Wat ik niet kan snappen is dat zij zo naïef is geweest met een voorzitter die ook kilo’s boter op zijn hoofd heeft.

  Er zijn nu al twee bekeerlingen van dit onevenwichtig beleid, wie volgt. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 19. Het is een gecoördineerde NPS actie om druk te zetten op de regering voor het verwerven van meer invloed op het beleid. Etnel wil tegelijkertijd 2 vliegen in 1 klap slaan.
  gemodereerd

 20. @ nobody,
  Het ging mij om de partijen in de coalitie hetgeen uit de context en de vorige reacties wel uit te halen was. Tenminste dat dacht. NDP is inmiddeld al afgeschreven, maar dit moet nog duidelijk gemaakt worden.

  ===

  DA’91 heeft er een hele heisa van gemaakt.
  De communicatie vanuit de regering is in zake HPSG tekort geschoten.

  Bedankt voor jullie reacties.
  Samen bidden wij voor een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 21. Ik gad van Rusland al geen ruggengraat verwacht! Het is jammer dat het hem is gelukt de overige bestuursleden mee te krijgen in dit slappe, laffe, volkverlakkende gedrag!
  gemodereerd

 22. @nobody

  De Nationale Assemblée (DNA) telt 51 zetels.
  Tel ik het aantal zetels op die jij vermeldt, kom ik uit op 53.
  De NDP heeft geen 18 maar 16 zetels behaald tijdens de verkiezingen van 2020.
  Dus ook jij mag eerst een gedegen onderzoek doen voordat je iets opschrijft.
  gemodereerd

 23. @Viyayarni

  Bedankt voor je info maar was te snel getikt inderdaad moet 16 zijn.

  En wat kritiek betreft van gedegen onderziek is wel een verschil van tweede partij (8 zetels).

  But Anyway Thanks
  gemodereerd

 24. pony , jij vindt het nu geweldig he dat etnel en belfort die van 2015-2020 jou partij de n.p hebben bestreden in het parlement(DNA) nu meer kiezen voor jou partij de n.p , laten ze lekker in die paarse stront stappen , je ziet aan allebei , geweldige afkraakkers , maar helpen opbouwen van ons land kennen ze niet , dus opzouten met die gasten , en voor de NPS als partij zal er weinig te halen zijn in 2025
  gemodereerd

 25. Rusland vreest voor zijn inkomen.
  Hij is een lafaard steun je partijgenoot.
  Als het kabinet stuk moet so be it
  gemodereerd

 26. Laat Etnel, NPS met de bewijzen komen dat de VHP met de diefstaf vd stier haar wil bekladen.

  De poltilie moet dit tot de bodem
  onderzoeken en laat de rechter een uitspraak
  over doen.

  Iedere muis heeft een staartje en dat zal
  vroeg of laat ook hierin deze zaak duidelijk worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.