dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGiften verstrekken aan dak- en thuislozen verboden op bepaalde plaatsen

Giften verstrekken aan dak- en thuislozen verboden op bepaalde plaatsen

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het Korps Politie Suriname heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de regels voor het verstrekken van donaties, voedsel distributie en of giften aan dak- en thuislozen op bepaalde plaatsen in Paramaribo worden aangescherpt.

Per 1 februari 2022 zal het verstrekken, in verband met de overlast van de dak- en thuislozen, verboden zijn bij de Waterkant, Spanhoek en het Oud Veerplein (Heiligenweg).

Personen en of organisaties die zich bezigheden met voedsel distributie aan die groep zullen in het vervolg eerst contact moeten opnemen met het District Commissariaat van Paramaribo om een maatschappelijk geaccepteerde plaats te gebruiken, meldt de Surinaamse politie.

De politie zegt dat zij streng zal optreden bij waarneming.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. het land kent 600.000 inwoners waarvan een veels te groot gedeelte veels te rijk is geworden door het leegroven van het land.
  maar particulieren die daklozen helpen gaan bestraft worden voor het wanbeleid van deze regering en vorige regeringen
  klinkt erg logisch

  een dakloze geeft eigenlijk altijd overlast omdat niemand een dakloze in zijn buurt wil hebben
  aangezien een dakloze de faciliteiten niet heeft zal het er altijd vies en rommelig uitzien
  maar doe wat aan de oorzaak, en niet aan het gevolg van de situatie


  gemodereerd
 2. Daklozen slapen overdag zelfs op het voetpad. Een beschutte plek is ook veiliger voor hen.


  gemodereerd
 3. Slechte zaak om voedsel aan thuis- en daklozen uit te delen. Geef ze een hengel/kleine baantje om zelf hun vissen/geld te vangen/verdienen (en hun eigen eten te gaan kopen).

  Als jongeren dit voorbeeld zien, kunnen ze ook achter over gaan leunen en ook op hun voedsel te gaan zitten wachten.

  Stop er onmiddellijk mee.


  gemodereerd
 4. Goed van de regering, een plek kiezen, waar daklozen en niet daklozen, vrede kunnen hebben.

  Een alternatief is, bij het bedrijf zonder directeur.


  gemodereerd
 5. Dit kan echt niet. waarom gaan ze niet in gesprek met de mensen die daklozen voeden om tot een definitieve oplossing te komen? Bouw een opvang voor ze waar ze kunnen douchen, eten en slapen….maar om mensen te verbieden hun medemens een bordje eten te geven vind ik niet kunnen. Sorry….deze maatregel is ONMENSELIJK


  gemodereerd
 6. Dan maar op het kantoor van DC. Straks krijgen ze geen eten dan gaan ze stelen. Als de DC de binnenstad schoonmaakt dan ziet het er beter uit.
  Kim dan met een plek. Ik kan niet met achterlijkheid.
  Laat de staat een vaste plek maken waar ze dagelijks kunnen gaan vr een maaltijd.
  Niet omdat ze niet zichtbaar mogen zijn , bestaan ze niet..


  gemodereerd
 7. Dan kunnen ze met de door jou gegeven hengel,de met kwik besmette
  vissen in onze riviertjes en kreektjes vangen,vervolgens niet op goede
  gezondheidszorg kunnen rekenen na het eten van de kwikvissen (nierklachten)


  gemodereerd
 8. Regering help dhr Vismale met zijn project voor dak en thuislozen . Hij doet goed werk,Er moet een oplossing komen in de vorm van opvang,


  gemodereerd
 9. Kijk, de beste oplossing om deze mensen van de straat te houden is door ze in een inrichting op te vangen.
  Heel binnenkort wordt er een Caricomtop in Suriname gehouden en dan wil Suriname geen gezichtsverlies lijden bij deze buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.
  In aanloop tot die top moet Paramaribo (eindelijk) schoongeveegd worden; eerst de daklozen en daarna de smerige straten van Paramaribo. Na de top wordt deze situatie weer hersteld. Hoe weet ik dat? De geschiedenis herhaalt zich. Ik ben druk bezig een historische studie van Suriname te maken. Reden: Die puinzooi waarin Suriname momenteel verkeert heeft zijn oorsprong in onze geschiedenis. Een Surinamer is traditioneel en zal voor wat betreft zijn gedrag niet veranderen. Er zijn altijd wetten in Suriname gemaakt met de bedoeling om ze niet na te leven. Ook deze wet is een papieren tijger en geldt tot het moment dat de gasten van de Caricomtop zijn vertrokken. Dan mag alles weer zoals het was. Waarom mijn diepgaande studie in de Surinaamse geschiedenis? Ik wil weten waar, hoe en wanneer het is mis gegaan in Suriname en ik ben ervan overtuigd dat dit historisch verklaard moet kunnen worden. Mijn voorlopige conclusie is dat het nooit goed is gegaan in Suriname. Het bestuur (gouverneur en Raden van bestuur) zijn altijd tegengewerkt. Gouverneur Mauritius heeft deze tegenwerking de nam Cabale gegeven, maar in feite heeft de cabale altijd bestaan in Suriname . Zelfs nu met die kwestie van de wereldberoemde Surinaamse stier die veranderd is in een koe. Ik noem dat een echo-leugen
  Ik denk dat ik mij achter de heer Julian Wit ga scharen door te zeggen: het komt nooit meer goed met Suriname en aan u de uitdaging: bewijs dat ik ongelijk heb. de bal is nu bij u.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES