Ranomi gelooft in olympische medailles voor Suriname

12
Ranomi Kromowidjojo heeft genoten van vakantie in Suriname
Ranomi bracht eind vorig jaar na 15 jaar weer een bezoek aan Suriname.

De Nederlands-Surinaamse topzwemster Ranomi Kromowidjojo ziet het absoluut gebeuren dat Suriname weer olympische medailles haalt, net als in 1998 en 1992. Maar de zwemsport is wel een kwestie van trainen en veel geduld zegt de sportvrouw in een uitgebreid interview met het Surinaams tijdschrift Parbode.

De 27-jarige Ranomi was eind vorig jaar in Suriname(FOTO), het geboorteland van haar Javaanse vader en sprak daar met Parbode over de zwemsport in Suriname. “Zwemsport is wel een kwestie van trainen. Het duurt wel tien à vijftien jaar voordat je het hoogste niveau hebt. De laatste stap maken richting volwassen zwemmer is het moeilijkst. Er is een hele rits zaken die je op orde moet proberen te hebben, het begint al bij je familie die je support. Maar ik denk dat het zeker kan, absoluut” aldus Kromowidjojo tegen Parbode, over de mogelijkheid dat Suriname nog Olympische medailles haalt.

Suriname won twee medailles op de Olympische Zomerspelen. De beide medailles werden bij het zwemmen door Anthony Nesty behaald. Op de Spelen van 1988 veroverde hij goud op de 100 meter vlinderslag, op de Spelen van 1992 won hij de bronzen medaille op hetzelfde onderdeel.


12 REACTIES

 1. Zoveel Chinezen in Suriname. Terwijl Chinezen uit China van alles winnen, winnen buitenlandse Chinezen niks. Is dus een kwestie van geld, motivatie en faciliteiten.
  Voor China is het winnen van Olympische medailles een manier om hun grootheid aan de wereld te tonen, net zoals schaatsen dat is voor Nederland.


  Maak melding

 2. Tje poti; Surinamers en trainen.
  En dat wel 10 jaren lang voordat het beoogde doel wordt bereikt.
  Ik zie het jammergenoeg niet zitten.
  Late we gewoon doorgaan met die bolletjes hor… dat is veel sneller.


  Maak melding

 3. Wanneer je plank misslaat, dan wil je weleens kwik met Goud verwarren ja!
  Daar is ook wat van te zeggen! ‘Di pina omeni dan di gwa politiek ‘.


  Maak melding

 4. Echt Sranamang, Ranomi ziet het goed en als de sportwereld in Suriname de jongens en meisjes support, kunnen wij degelijk een medaille halen tijdens de olympische spelen of zelfs op wereldtoernooi niveau.
  Zo moeten de surinamers denken, positief.


  Maak melding

 5. Ranomi kleurt paars. Volgens NDP topper Misikaba heeft Suriname alles in huis om een 2e Dubai te worden.

  Zonder $$$ investeringen kom je geen millimeter verder en Ranomi weet dat dondersgoed.


  Maak melding

 6. Die Ranomi is slim zeg. Als ze binnen 2 jaar voor Suriname zwemt, kan ze nog ergens een medaille binnenharken en minister worden in Suriname.
  Ok Ranomi, go for it!


  Maak melding

 7. Bringibaka, jammer toch, dat jullie internationaal gezien nergens iets voorstellen , of toch wel de cokehandel, maar dat is dan weer geen sport


  Maak melding

 8. wees maar blij Bringibaka, als zemeer dan 200 jaar je voorouders niet naar Suriname gebracht hadden, had je waarschijnlijk nu verrekt van de honger, nog steeds last van het slavernijsyndroom? maar wat dat met sportprestaties te maken heeft is mij een raadsel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.